Resto

Cicchetto Cantina: Επιδρομή στα νόστιμα τσικετάκια της στοάς Μπολάνη

Στις γιορτινές βόλτες σου στο κέντρο πέρνα για ένα κρασί, αξίζει

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cicchetto Cantina

Cicchetto Cantina: Ο πολύχρωμος χώρος της Ειρήνης και του Βασίλη, παντρεύει την ιταλική κουζίνα με τα ελληνικά προϊόντα, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα τσικετάκια!

Πριν περίπου εφτά μήνες, ένα νέο μαγαζί προστέθηκε στη στοά Μπολάνη, με άρωμα Ιταλίας και μεγάλη δόση ελληνικής φιλοξενίας. Ο Βασίλης δεν είναι σεφ αλλά είναι μερακλής, όπως λέει η γυναίκα του η Ειρήνη, με πολλή αγάπη για το καλό φαγητό. Κουβαλάει εμπειρία χρόνων στον χώρο της εστίασης, έχει δουλέψει σε πολλές κουζίνες, όμως πάντοτε ήθελε να ανοίξει το δικό του μαγαζί. Ήταν μια σκέψη που υπήρχε διαρκώς, όμως ποτέ δεν ολοκληρωνόταν. Έτσι η Ειρήνη ανέλαβε τα ηνία, λέγοντας πως αν δεν ανοίξει ούτε φέτος το μαγαζί που τόσο ονειρεύεται, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Και οι δύο ξέρανε ακριβώς τι θέλανε να κάνουν, είχαν στο μυαλό τους μια πολύ ξεκάθαρη και δομημένη εικόνα. Όπως μαζεύονται με φίλους στο σπίτι και τρώνε, αυτή την αίσθηση ήθελαν να έχει και το μαγαζί τους. Να δημιουργήσουν έναν χώρο ζεστό, με βάση την ιταλική κουζίνα την οποία λατρεύουν αλλά και τα τοπικά ελληνικά προϊόντα, καθώς προσπαθούν να αποφεύγουν οτιδήποτε συσκευασμένο. Αρνούνται να σου σερβίρουν κάτι που δεν θα έτρωγαν οι ίδιοι. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Cicchetto Cantina Athens, ένας μικρός χώρος με τρία τραπεζάκια και έναν πάγκο, στον οποίο ο Βασίλης σου μαθαίνει τι θα πει cicchetti. Τα cicchetti ή αλλιώς τσικετάκια, σερβίρονται στη Βενετία και θυμίζουν πολύ τα ισπανικά τάπας. Κρατώντας τη φιλοσοφία αυτή, ο Βασίλης τα προσάρμοσε στα μέτρα και στις γεύσεις του, σερβίροντάς τα μέχρι με παστουρμά και ταραμοσαλάτα!

Cicchetto Cantina

Στο μαγαζί τους είναι σχεδόν όλα χειροποίητα, από τα κριτσίνια που σου σερβίρουν για συνοδευτικό, μέχρι τα διακοσμητικά στους τοίχους. Είναι η προέκταση του σπιτιού τους, όπως το χαρακτηρίζει η Ειρήνη. Θα δεις αφίσες που έχουν αγοράσει οι ίδιοι από ταξίδια, ενώ για χάρη των Χριστουγέννων, φτιάξανε χιονονιφάδες από χάρτινα σακουλάκια για σάντουιτς. Πρόκειται για ένα έντονα προσωποπαγές μέρος, ένα one man show, με τον Βασίλη να κερδίζει από την πρώτη στιγμή την εμπιστοσύνη του πελάτη. Θα σου προτείνει συνδυασμούς που ίσως δεν είχες σκεφτεί, όπως πορτοκάλι με σύγκλινο, όμως δεν θα σε απογοητεύσουν. Καρίκι από την Τήνο, κοπανιστή από τη Μύκονο, σωστό κομμάτι παστουρμά από την Κωνσταντινούπολη και λαλάγγια από τη Μάνη, είναι μόλις μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Για την Ειρήνη και τον Βασίλη είναι πολύ σημαντική η ποιότητα, θέλουν να δοκιμάσεις κάτι που πραγματικά θα σου αρέσει, θα νιώσεις όμορφα και θα ξαναέρθεις. Στόχος τους είναι το Cicchetto Cantina Athens να αποκτήσει τους δικούς του πελάτες, να γίνει γνωστό από στόμα σε στόμα. Να σου χαρίσει μια τόσο ευχάριστη εμπειρία που θα θες να φέρεις όλους τους φίλους.

Cicchetto Cantina

Προσπαθούν η σχέση ποιότητας-τιμής να είναι ισορροπημένη, ώστε να χαίρεται ο πελάτης αλλά και οι ίδιοι. Αν δώσεις περίπου εικοσιπέντε ευρώ, έχεις φάει τα ciccheti σου, έχεις απολαύσει το κρασί σου και φεύγεις αρκετά χορτάτος. Ακόμα και για εσένα που δεν πίνεις πολύ, το μαγαζί έχει φροντίσει να σου συστήσει το Ombra. Ένα κρασί με ιστορία, σε λευκό, ροζέ και κόκκινο, σερβιρισμένο σε μικρό χαμηλό ποτήρι. Στα βενετσιάνικα σημαίνει σκιά, είναι το κρασί που προσπαθούσαν οι έμποροι να διατηρήσουν δροσερό υπό τη σκιά του καμπαναριού, όταν δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα το περίφημο ψυγείο. Στον κατάλογο του μαγαζιού θα βρεις πολλές επιλογές, όμως αυτό που πρωταγωνιστεί είναι η φράση «ξέρει ο Βασίλης». Τι και αν δεν είσαι σίγουρος για το τι να διαλέξεις, συζήτησέ το μαζί του και ξέρει τι θα σου ετοιμάσει.

Cicchetto Cantina

Το Cicchetto Cantina Athens λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο 10:00 - 22:00, αυστηρά, διότι με την προϋπηρεσία του Βασίλη (χρόνια θητείας σε πολύ γνωστά μαγαζιά) εύκολα θα μετατρεπόταν σε νυχτερινό κλαμπ. Θα τους βρεις ανοιχτά και τις Κυριακές 13:00 - 20:00, αυτή την φορά με Dj, αποχαιρετώντας με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο την εβδομάδα.

Αυτή είναι και η γοητεία του συγκεκριμένου ιταλικού πόστου. Δεν είναι ένα ακόμα μεγάλο, απρόσωπο εστιατόριο, είναι το σπίτι του Βασίλη και της Ειρήνης. Στο τέλος της ημέρας δεν είσαι πελάτης, αλλά καλεσμένος τους.

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, 2160046029, Facebook: Cicchetto CantinaInstagram: @cicchettocantina

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ