Resto

agora N, μόλις άνοιξε στο ΚΠΙΣΝ από τη Φωτεινή Παντζιά και τον Σταύρο Θεοδωράκη

Ένας all day προορισμός για κάθε στιγμή της ημέρας

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
agora N

agora N: νέο all day εστιατόριο από τη Φωτεινή Παντζιά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, στην καρδιά του ΚΠΙΣΝ

Οι φούρνοι ανάβουν με το πρώτο φως της μέρας. Εδώ ψήνονται ψωμιά και πίτες που έχουν φτιαχτεί χειροποίητα, ακολουθώντας παλιές, παραδοσιακές συνταγές. Θα τα απολαύσεις μαζί με αυγά από κότες ελεύθερης βοσκής, γαλλικά κρουασάν, πληθωρικά σάντουιτς, καφέδες από σπάνιες ποικιλίες και αφεψήματα ελληνικών βοτάνων. Βρίσκεσαι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εδώ όπου μόλις άνοιξε το agora N, ο καινούργιος ολοήμερος προορισμός σου για καφέ, φαγητό και ποτό.

agora N

Πίσω από το agora N βρίσκονται δυο άνθρωποι που έχουν μεγάλη διαδρομή και πείρα στην εστίαση: Η Φωτεινή Παντζιά, που δημιούργησε ένα από τα πρώτα και πιο επιτυχημένα wine bars της Αθήνας, το γνωστό By the Glass στο Σύνταγμα, και ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης που για μία δεκαετία αναδείκνυε το γαστρονομικό πολιτισμό της Κρήτης στο θρυλικό εστιατόριό του «Αλάτσι».

agora N

Το μενού υπογράφει ο γνωστός και βραβευμένος Κώστας Τσίγκας, ένας σεφ που αναζητά ξεχωριστά τοπικά προϊόντα για να φτιάξει με αυτά σύγχρονα, γαστρονομικά πιάτα. Εκτός από τα πιάτα του δεκατιανού που αναφέραμε στην αρχή, εδώ μπορεί να έρθει κανείς για νόστιμα ελαφριά πιάτα και σαλάτες με βιολογικά προϊόντα το μεσημέρι, για λιχουδιές και σπιτικά γλυκά το απόγευμα, αλλά και για πλατό με τυριά μακράς ωρίμασης και ντελικάτα αλλαντικά από βραβευμένους έλληνες παραγωγούς, που θα συνοδέψει μαζί με ένα ωραίο ποτήρι κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα, το βράδυ.

Αλλά, καλύτερα τα λέει η Φωτεινή Παντζιά: «Στο agora N, δίπλα στην Εθνική Λυρική Σκηνή, θα προσφέρουμε γεύσεις αλλά και φιλοξενία αντάξια του ΚΠΙΣΝ. Νέοι, οικογένειες, παρέες, μοναχικοί περιπατητές, σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας, θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τη μαγική θέα του Καναλιού με τα χορογραφημένα σιντριβάνια, απολαμβάνοντας τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό τους».

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, agoranhouse@gmail.com, 2168091280, Fb: Agora N House, Instagram: @agoranhouse

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ