Resto

34 Athens: το νέο bar στο κέντρο με την υπέροχη, κρυφή αυλή

Είναι σαν να βρίσκεται σε άλλο, πολύ ήρεμο και Ζεν πλανήτη, και όχι στην καρα-καρδιά της Αθήνας

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34 Athens

Το 34 Athens Bar, στην πλατεία Καρύτση, σερβίρει τέλεια ποτά σε μία κρυφή αυλή.

Το “34”, όπως είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, είναι ένα ωραίο μπαρ-εστιατόριο σε μια πάρα πολύ κλειστή αυλή, για την ακρίβεια, στον μυστικό πλην όμως ακάλυπτο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρο Παρνασσός. Το κτίριο είναι του 1891, όπως και ο ακάλυπτος, που έχει μετατραπεί σε μια αυλή η οποία μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου – με την καλύτερη δυνατή έννοια: αν κυκλοφορείς στο κέντρο, αν έχεις πήξει από το τουριστομάνι, αν ζεσταίνεσαι, θέλεις λίγη ηρεμία και να μη σε πατάει κανένας ενώ τρως, να μη σε σκουντάει κανένας ενώ πίνεις, να μην σε ακούει κανένας (ξένος) ενώ μιλάς… εδώ είναι ο παράδεισός σου.

Όλα τα κλισέ ισχύουν: «μία όραση στην καρδιά της Αθήνας», «ένα νησί ηρεμίας μέσα στην πολυκοσμία», «μια ανάσα δροσιάς» και τα λοιπά. Το «34» έχει μουσική από καλοδουλεμένους ντιτζέι στη σωστή ένταση, κι ας δυναμώνει η ένταση όσο προχωράει η ώρα. Έχει πιάτα που προορίζονται για να τα μοιράζεσαι με φίλους, στη μέση του τραπεζιού, για να συνοδεύσεις το κρασί ή τα ποτά σου… τα οποία ποτά είναι ΤΟ σουξέ του μαγαζιού, με τον head bartender Μιχαήλ Άγγελο Ζεϊμπέκη, που παρά το παράδοξο όνομα (και Αναγέννηση και ζεϊμπέκικο;) είναι ταλεντάρα, ειδικός στα «διάφανα» κοκτέιλ με αποστάγματα φρούτων. Δεν χρειάζεται δηλαδή φλούο χρώματα και ομπρελάκια και παρδαλά λικέρ για να σε πάρει με το μέρος του και να σε κάνει οπαδό, το καταφέρνει με ένα, απλό, λιτό πλην όμως σούπερ, ποτό.

Η λέξη «λιτότητα» χαρακτηρίζει το “34 athens bar & restaurant” – η διακόσμηση είναι απλή, τα τραπέζια, η ωραία μπάρα, οι καρέκλες, ο χώρος, το φαγητό, τα πάντα όλα, χαρακτηρίζονται από λιτότητα. Δεν είναι φθηνό (υπολογίζετε από 35-40 ευρώ το άτομο) αλλά, πάντα έρχεται το αλλά μετά τις τιμές, το «34» είναι μια διαφορετική εμπειρία εξόδου στο κέντρο, μια διαφορετική πρόταση και μια… σόρι, δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγω, μια πραγματική ΟΑΣΗ στη βαβούρα της Αθήνας.

Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, 210-3227477. Ανοιχτό από 5.00 μμ πλην Δευτέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ