Resto

Η Άγονη Γραμμή έχει κουζίνα φίνα

Το νόστιμο μεζεδοπωλείο της Νέας Φιλαδέλφειας

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπαχαρικά, βότανα μαζί με ό,τι πιο ωραίο έχει η ελληνική κουζίνα σε μεζεδάκια. Σε αυτά τα λίγα και καλά ειδικεύεται η Άγονη Γραμμή και έχει καταφέρει να είναι από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία της Νέας Φιλαδέλφειας τα τελευταία 20 χρόνια.

Βρεθήκαμε εδώ ένα όμορφο βράδυ Παρασκευής και πέσαμε σε ζωντανή μουσική με έντεχνα και παλιά λαϊκά τραγούδια (μαθαίνουμε ότι τα live συνεχίζονται τα βράδια του Σαββάτου και τα μεσημέρια της Κυριακής). Η ατμόσφαιρα όμορφη και κεφάτη, με τις ωραίες μουσικές να κρατούν τη διάθεση στα ύψη, σε ένα χώρο που θυμίζει καλοκαίρι σε νησί.

n

Στην αρχή κατέφτασε το μυρωδάτο κέρασμα: κρητικά παξιμαδάκια μαζί με ένα μείγμα από 15 διαφορετικά αρωματικά βότανα. Στη συνέχεια χορτάσαμε με νοστιμότατες μαντήλες Θράκης (πουγκιά από τραγανό χωριάτικο φύλλο με γέμιση φρέσκου μοσχαρίσιου κιμά), τέλεια γιαπράκια Κάσου (χειροποίητα μικρά ντολμαδάκια από κρητικό αμπελόφυλλο και μοσχαρίσιο κιμά) και τη σπεσιαλιτέ του καταστήματος: γεμιστό καλαμάρι στα κάρβουνα. Δημοφιλή πιάτα είναι και οι ψευτοκεφτέδες Σαντορίνης αλλά και ο γαύρος...αμπελουργός (φιλέτο γαύρου τυλιγμένο με αμπελόφυλλο στο φούρνο).

Για το τέλος έχει (πάλι) κέρασμα χειροποίητα γλυκίσματα- έκπληξη. Αξίζει να τα δοκιμάσεις όλα.

Αν φύγεις τώρα, προλαβαίνεις το επόμενο καράβι για την Άγονη Γραμμή…

Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2511420, website: www.agonigrammi.gr