Resto

Το Pool Bar του Radisson Blue Park Hotel είναι ιδανικό για το καλοκαίρι

Υπέροχη θέα, δροσιά και νόστιμο μενού

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pool Bar

Το Pool Bar στον τελευταίο όροφο του Radisson Blue Park Hotel είναι μία μικρή όαση στην Αλεξάνδρας

Ένα ωραίο Pool bar δίπλα σε μια ωραία πισίνα στην κορυφή ενός ωραίου ξενοδοχείου είναι ό,τι ωραιότερο μπορεί να σου τύχει έτσι και βρίσκεσαι καλοκαίρι στην Αθήνα. (Ακόμα ωραιότερο είναι να κερδίσεις το Λόττο και να αγοράσεις ένα νησάκι για την παρέα σου, αλλά ας μη σκάμε για λεπτομέρειες…).

Pool Bar

Το ξενοδοχείο Radisson Blue Park, ή αλλιώς «το Park», είναι από τα αγαπημένα μου σημεία της Αθήνας: υπάρχει διακριτικό και κομψό εκεί στην αρχή της λεωφόρου Αλεξάνδρας εδώ και πολλά χρόνια, πάντα με καλοφτιαγμένα μπαρ και ευρωπαϊκά ή εξωτικά εστιατόρια, από σεζόν σε σεζόν και από ανακαίνιση σε ανακαίνιση. Βρίσκεται στη γειτονιά των παππούδων μας, άρα σε γειτονιά που ξέρω καλά κι ας της έχουν αλλάξει τα φώτα την τελευταία δεκαετία – είναι ένα από τα στάνταρ σημεία της πόλης που χαμογελάς όταν σκέφτεσαι πόσο δεν έχει αλλάξει, κι ας έχει αλλάξει.  

Pool Bar

Από τον τελευταίο όροφο, από το όπως επισημαίνω ωραίο πραγματικά roof garden, αραχτή στο δροσερό λέμε κι ας σκάει ο τζίτζικας Pool Bar, βλέπεις το Πάρκο (Πεδίον του Άρεως) απέναντι σαν άλλη πόλη, σα να μην είσαι στην Αθήνα καθόλου παρά… κάπου υπέροχα. Όχι ότι η Αθήνα δεν είναι υπέροχη, προς θεού, απλώς ονειρεύεσαι μερικές φορές ότι είσαι σε άλλα μέρη, κι ένα από αυτά τα μέρη το χαζεύεις με ένα κοκτέιλ στο χέρι, π.χ. εξωτικό Caribbean, ρομαντικό La Vie Rose ή κλασσικό Negroni. Το μενού περιλαμβάνει νόστιμα σνακ και εμπνευσμένες σαλάτες μαζί με κλασσικά πράγματα – τέλειο είναι το σουβλάκι Γιακιτόρι ή τα ζυμαρικά που μοιάζουν με αυτάκια και τρώγονται με φόρα.

Pool Bar

Η τελευταία ανακαίνιση του roof garden του ξενοδοχείου, χάρη και στην αρχιτέκτονα Αφροδίτη Μπονάτσου, έδωσε επιπλέον αίγλη στο Pool bar. Η πισίνα είναι τέλεια, λαμπερή και φρέσκια, ανοιχτή για το κοινό όπως και το μπαρ. Πριν πολλά χρόνια έμενε για μια περίοδο στο ξενοδοχείο ο σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος και θυμάμαι ότι ζήλευα, γιατί τα δωμάτια είναι άνετα, όλοι οι χώροι πολυτελείς… και το κακό είναι ότι δεν θυμάμαι κατά πόσον είχε ή δεν είχε τότε το Radisson Blue Park Hotel ολόκληρη πισίνα στην κορυφή του, μαζί με μπαρ – αλλά ναι, παίζει να ζήλευα και χωρίς την πισίνα.

Pool Bar

Η οποία είναι τέλεια, και το Pool Bar επίσης. Αν βρίσκεστε καλοκαίρι  στην πόλη, δοκιμάστε τουλάχιστον ένα κοκτέιλ, ή λίγη δροσερή, μπλε, άνετη και ωραία πισίνα.

Pool Bar, Roof garden, Radisson Blue Park Hotel, Αλεξάνδρας 10, 210 8894500

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ