Resto

Aliki Restaurant: Το πιο αγαπημένο στέκι στην Πάρο

Ελληνική κουζίνα και θαλασσινά στο μαγαζί που γράφει τη δική του ιστορία από το 1974.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 880
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aliki Restaurant: Το πιο αγαπημένο στέκι στην Πάρο

Aliki Restaurant στην Πάρο: σπιτικά πιάτα με φρέσκα υλικά άριστης ποιότητας από ντόπιους παραγωγούς και ψαράδες

Πανοραμική θέα και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα δίπλα στη θάλασσα, βουκαμβίλιες να στολίζουν τον χώρο, εκλεκτοί θαλασσινοί μεζέδες, άριστη εξυπηρέτηση και σούπερ τιμές είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του μοναδικού spot της Αλυκής, με ελληνική κουζίνα και θαλασσινά, που γράφει τη δική του ιστορία από το 1974.

Aliki Restaurant

Στο αγαπημένο στέκι του νησιού, εκεί που ανανεώνουν το καλοκαιρινό ραντεβού τους locals και τουρίστες, αξίζει να δοκιμάσεις σπιτικά πιάτα με φρέσκα υλικά άριστης ποιότητας από ντόπιους παραγωγούς και ψαράδες. Για ορεκτικά μπορείς να ξεκινήσεις με τυρολουκουμάδες με μαρμελάδα ντομάτας που όμοιούς τους δεν έχεις δοκιμάσει, πεντανόστιμα κολοκυθάκια τηγανητά και αλοιφές του ονείρου, όπως ταραμοσαλάτα, σκορδαλιά, καβουροσαλάτα. Μια δροσερή σαλάτα με ντοματίνια, κάπαρη (παραγωγής τους), ξινομυζήθρα, καπαρόφυλλα ή και τη δική τους μούρλια «Αλυκή» με λάχανο, ρόκα, φρούτα εποχής, ξηρούς καρπούς και dressing, είναι must να τις γευτείς. Αν έχεις όρεξη για θαλασσινά σου προτείνουμε φρέσκα ψάρια, αξεπέραστη αστακομακαρονάδα, μελωμένο κριθαρότο γαρίδας, γαύρο μαρινάτο και παραδοσιακή γούνα που είναι όλα ένα και ένα. Στα κυρίως πιάτα τους μη φύγεις αν δεν απολαύσεις τοπικό κατσίκι μαγειρεμένο αργά, χορταστικό παραδοσιακό μουσακά σε πήλινο σκεύος που διατίθεται και σε χορτοφαγική έκδοση, αλλά και ψητά της ώρας (rib-eye απίστευτο).

Aliki Restaurant

Όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε άψογα με κάποια ετικέτα από την εκλεκτή wine list, με βραβευμένα ελληνικά και τοπικά κρασιά, όπως επίσης ούζα και μπίρες - σίγουρα θα θέλεις να το τσουγκρίζεις ψηλά στον αέρα ξανά και ξανά. Και για το τέλος, στο βραβευμένο κάθε χρονιά στις πρώτες θέσεις του Tripadvisor Aliki Restaurant, θα φας λαχταριστό παγωτίνι, φρέσκο καρπούζι παραγωγής και γιαούρτι με πορτοκάλι. 

Aliki Restaurant

Αλυκή, Πάρος, 22840 91235, Facebook: Aliki Restaurant – Paroswww.alikirestaurant.com, Instagram: aliki_restaurant_paros

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ