Resto

Μικρός Απόπλους: Φρέσκο, ντόπιο ψάρι και υπέροχη pasta με θαλασσινά δίπλα στο κύμα

Το όμορφο εστιατόριο στο λιμανάκι του Αδάμαντα, στη Μήλο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μικρός Απόπλους

Ο Μικρός Απόπλους, στη Μήλο, φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά του

Είναι ένα δροσερό, καλοκαιρινό απόγευμα και στο λιμανάκι του Αδάμαντα τα μικρά καΐκια λικνίζονται απαλά πάνω στο κύμα. Τα παρακολουθείς από απόσταση αναπνοής μέχρι να προσγειωθεί μπροστά σου μία λαχταριστή μακαρονάδα που μοσχοβολάει θάλασσα, η πιο γευστική που έχεις φάει… Αυτά συμβαίνουν στο Μικρό Απόπλου που τα τελευταία 14 χρόνια γράφει τη δική του νόστιμη ιστορία στoν γραφικό οικισμό της Μήλου.
Μικρός Απόπλους
Το όμορφο εστιατόριο στον Αδάμαντα φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά του, που προμηθεύεται αποκλειστικά από ντόπιους ψαράδες, κι ύστερα τα ψήνει στη σχάρα ή τα αξιοποιεί σε πιο δημιουργικές συνταγές. Έτσι, μεταξύ άλλων, θα δοκιμάσεις ένα υπέροχο περουβιανό ceviche και carpaccio από άγριο λαυράκι, αλλά και λινγκουίνι με φρέσκο αστακό, ριζότο με γαρίδες ή ένα –πραγματικά άψογο– κριθαρότο με καραβίδες και κόκκινη κολοκύθα.
Μικρός Απόπλους
Για να συνοδέψεις το γεύμα σου θα βρεις μία wine list με προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ αν το προτιμάς υπάρχουν και πολλά signature ή κλασικά cocktails. Αν βρεθείς στη Μήλο φέτος, αξίζει –και με το παραπάνω– να το ανακαλύψεις.
Μικρός Απόπλους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ