Resto

Παπαρούνα: Το ολοκαίνουργιο στέκι του Μπάμπη Ζιντίλη στα Εξάρχεια είναι bar και tattoo studio μαζί

Στο νέο στέκι της πόλης, τρως υπέρ-νόστιμες μπουκιές από τον Μπάμπη Ζιντίλη, χτυπάς και το tattoo σου

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάμπης Ζιντίλης
Μπάμπης Ζιντίλης/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Η Παπαρούνα είναι το καινούργιο σποτ του γνωστού pastry chef Μπάμπη Ζιντίλη και προσφέρει υπέροχα πιάτα αλλά και τη δυνατότητα να κάνεις τατουάζ

Εξάρχεια. Μια περιοχή φιλόξενη για όλους, Έλληνες, μετανάστες, τουρίστες, φοιτητές, δικηγόρους, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, μποέμ τύπους και ελεύθερα πνεύματα. Διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης διαμορφώνονται μέσα σε παλιές 60ς πολυκατοικίες, με αποτέλεσμα να διασταυρώνονται στα κατώφλια τους γιαγιάδες με τα καρότσια τους που πάνε στη λαϊκή της Καλλιδρομίου και backpackers από το εξωτερικό που ετοιμάζονται να εξερευνήσουν την πόλη.

Παπαρούνα
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Εκεί κοντά στα Χασανάδικα - έτσι αποκαλούν οι φοιτητές το στενό με τα καφενεία της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, μια ανάσα από το πάρκο Ναυαρίνου, άνοιξε μόλις η Παπαρούνα, το καινούργιο all day concept store της περιοχής. Πίσω από αυτό, ο εξαιρετικός pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης από το αγαπημένο Σουίτ του Π.Φαλήρου, ο Θύμιος Τρυφωνόπουλος που δραστηριοποιείται για χρόνια στην εστίαση σε Eξάρχεια αλλά και Μήλο και ο Βασίλης Γεωγλερής ο σεφ που γνωρίσαμε από τα wine bars Warehouse και Agape. Tρεις φίλοι με μια κοινή επιθυμία, να φτιάξουν έναν φιλόξενο και χαλαρό χώρο στα Εξάρχεια που να ενώνει φαγητό και ποτό με την τέχνη του tattoo καθώς στο εσωτερικό του λειτουργεί και ένα πλήρως εξοπλισμένο tattoo στούντιο!

Παπαρούνα
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Τις πόρτες του ανοίγει νωρίς το πρωί σερβίροντας πρωινό -όχι brunch, νόστιμα συνοδευτικά του καφέ (της εταιρίας Area51) όπως μου εξηγούν, με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Όπως χειροποίητες τυρόπιτες, κιμαδόπιτες, και χορτόπιτες για το χέρι αλλά και για να τις απολαύσει κανείς επί τόπου στο πιάτο. Μαζί προσφέρει και μαμαδίσια κέικς, χειροποίητες μαρμελάδες και κλασικά γλυκά ημέρας όπως ας πούμε ένα απίθανο ρυζόγαλο.

Παπαρούνα
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Από τη μία το μεσημέρι ανοίγει την κουζίνα που λειτουργεί στη λογική του τάπας μπαρ, όμως με ελληνικές πρώτες ύλες. Είτε στην τεράστια, 8 μέτρων μπάρα είτε στα τραπεζάκια μέσα αλλά και έξω στον πεζόδρομο της Τζαβέλλα, μπορεί κανείς να χορτάσει την πείνα του με νοστιμότατες «συνθέσεις» πάνω σε ωραίο φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, όλες προετοιμάζονται μπροστά στα μάτια του πελάτη, στην ανοιχτή κουζίνα που μάλιστα καταλαμβάνει μέρος του μπαρ. «Ουσιαστικά μιλάμε για νόστιμες μπουκιές πάνω σε καλό ψωμί με μεγάλη ποικιλία που θα εναλλάσσεται κάθε μέρα, αναλόγως και την εποχικότητα. Θα το αλοίφουμε για παράδειγμα με μους ταραμά και μαριναρισμένο γαύρο, τσίλι, σχοινόπρασο και τρίμα αυγοτάραχο. Με κρέμα τρούφας και μανιτάρια, με κρέμα ρεβυθιού, βαλεριάνα και κροκάν. Οι επιλογές στο μενού θα είναι πολλές και οι αλοιφές όλες φτιαγμένες εδώ. Θα σερβίρουμε εκλεκτό καρπάτσιο μόσχου κατευθείαν από τη Βαρβάκειο με λάδι τρούφας, μοσχολέμονο, γραβιέρα Κρήτης, ένα πλατό με παστά και καπνιστά ψαράκια με τις πίκλες μας και σαλάτες. Ο σκοπός μας είναι να τσιμπάς μαζί με το κρασί ή το ποτό σου χωρίς να έχεις την αίσθηση ότι πρέπει να πας για φαγητό μετά», εξηγεί ο Μπάμπης.

Μπάμπης Ζιντίλης
Μπάμπης Ζιντίλης/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Τα ελληνικά αυτά «τάπας» σερβίρονται με κρασιά από μια μικρή και προσεγμένη λίστα με γνωστές ελληνικές αλλά και ξένες ετικέτες και με ποτά που επιμελείται ο Έκτορας Μαρκίδης, κλασικά ή με ενδιαφέροντα twists όπως είναι ας πούμε η πίνα κολάντα με πεπόνι.

Μπάμπης Ζιντίλης
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Κάτω από την ίδια στέγη της Παπαρούνας, εκτός από το χώρο του bar-food έχει διαμορφωθεί και το τέλεια εξοπλισμένο tattoo studio του Άλεξ Γεωργακόπουλου, το Tattoomatic. «Ανεξάρτητα από τους πελάτες που θα απολαμβάνουν το ποτό και το φαί τους, εδώ θα έρχονται και τα δικά μου ραντεβού, φυσικά όποιος πελάτης του εστιατορίου νιώσει ότι θέλει να συζητήσει επιτόπου για κάτι τέτοιο είναι ελεύθερος, 5 βήματα να κάνει και θα με βρει…».

Παπαρούνα
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Τζαβέλλα 1, Εξάρχεια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ