Resto

Avenue - Modern Cuisine: Το ιστορικό bar restaurant της Θεσσαλονίκης επέστρεψε πιο ανανεωμένο από ποτέ

Άνετος χώρος με υψηλή αισθητική, σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα και ατελείωτη διασκέδαση

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Avenue Modern Cuisine

Το ιστορικό Restaurant - Bar της Θεσσαλονίκης, πρώην Thessaloniki Palace, επαναπροσδιορίστηκε ως Avenue και προσφέρει πλούσιο μενού φαγητών και ποτών στη Νέα Παραλία, με θέα στο Θερμαϊκό.

Η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης για να απολαύσεις τη βόλτα σου. Πεζόδρομος, δέντρα, θάλασσα, έργα τέχνης και φυσικά ο Λευκός Πύργος είναι πράγματα που μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτό που πραγματικά μας έλειπε όμως είναι ένα χώρος υψηλής αισθητικής, με άνετους χώρους και εξαιρετική κουζίνα που να προσφέρει από το πρωί ως το βράδυ το ιδανικό σκηνικό για το καφέ, το brunch, το γεύμα ή το ποτό μας. Και να που άνοιξε το Avenue Modern Cuisine, ένα all day restaurant bar που τα έχει όλα και έχει ήδη αγαπηθεί από τους Θεσσαλονικιούς, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

Η τοποθεσία του Avenue Modern Cuisine

Το ιστορικό Restaurant & Bar της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε ως Thessaloniki Palace μέχρι το 2003, έπειτα λειτούργησε ως Interni μέχρι το 2009 και τελευταίως ως Maison Crystal μέχρι το 2013, επαναπροσδιορίστηκε και πλέον ως Avenue, μας προσκαλεί στο νέο του ταξίδι. Μετά από περίπου μια δεκαετία αδράνειας, ο πλήρως ανακαινισμένος χώρος τριών στρεμμάτων πάνω στη Νέα Παραλία, έφερε αέρα ανανέωσης στην περιοχή.

Avenue Modern Cuisine
Avenue Modern Cuisine

Υψηλή αισθητική και σύγχρονο design

Μόλις πλησιάζεις στο Avenue Modern Cuisine σε υποδέχεται ένας ονειρικός κήπος με πλούσια βλάστηση, δύο τεράστια μπαρ, άνετα σαλόνια και τζάκια σε διάφορα σημεία του. Οι αποχρώσεις του λευκού και του ξύλου εναρμονίζουν το χώρο με το περιβάλλον και δημιουργούν μια αίσθηση χαλάρωσης που σε συντροφεύει για όλη την ημέρα. Το κυρίως κτίριο περιβάλλεται από μεγάλα υαλοστάσια που καθιστούν το χώρο πολύ φωτεινό ενώ σου επιτρέπουν την περιμετρική οπτική της πόλης και δημιουργούν την αίσθηση ενιαίου χώρου με τον κήπο. Στο εσωτερικό οι ροτόντες, οι άνετες πολυθρόνες και τα σύγχρονου design φωτιστικά συνδυάζουν το quiet luxury με το casual mood δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον. Αυτό που πραγματικά σε εντυπωσιάζει, όμως, είναι η ανοιχτή 360⁰ κουζίνα που σου επιτρέπει ένα sneak peak στην διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού.

Avenue Modern Cuisine
Avenue Modern Cuisine

Μεσογειακές γεύσεις και πλούσιο brunch

Ανοιχτά από νωρίς το πρωί με αρωματικό καφέ, το Avenue προσφέρει ένα από τα καλύτερα πρωινά και brunch της Θεσσαλονίκης. Ποσέ, scrambled ή τηγανητά αυγά σε δημιουργικούς συνδυασμούς, βάφλες πατάτας, energy bowls, tacos θαλασσινών και πλατώ είναι μόνο κάποιες από τις προτάσεις που θα βρεις, ενώ υπάρχουν και πολλές vegetarian επιλογές. Δοκίμασε οπωσδήποτε το καμαμπέρ στο φούρνο με σύκα και προσούτο crudo, τα pancakes με φρούτα του δάσους και σος λάιμ και τα tacos με χτένι. Παρέα με ένα δροσερό cocktail φυσικά, όπως το  #1 με aperol, κρασί Brachetto, αγγούρι, γκρέιπφρουτ και φυσαλίδες.

Ποτό στο Avenue Modern Cuisine
Σαλάτες στο Avenue Modern Cuisine

Για τη συνέχεια, το μενού περιλαμβάνει πιάτα σύγχρονων μεσογειακών γεύσεων σε ενδιαφέρουσες προτάσεις. Εδώ θα βρεις πολλές επιλογές σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ζεστά και κρύα ορεκτικά θαλασσινών, λαχανικών και κρεατικών, δροσερές σαλάτες, ρολά σούσι και κυρίως πιάτα για κάθε όρεξη. Στα must το ρολό με χέλι, αβοκάντο και φράουλα, το χταπόδι με ντομάτα και στρατσιατέλα, το κριθαράκι με θαλασσινά και, φυσικά, η σπάλα αρνιού στο φούρνο με σάλτσα πόρτο για δύο. Ιδανικά, μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με ένα ποτήρι κρασί από την πλούσια λίστα ελληνικών και διεθνών ετικετών. Το πλήρως ενημερωμένο προσωπικό θα σε καθοδηγήσει ποιο ταιριάζει καλύτερα με το φαγητό σου.

Γεύμα στο Avenue Modern Cuisine
Σούσι στο Avenue Modern Cuisine
Πάβλοβα στο Avenue Modern Cuisine

Τα live events που δεν πρέπει να χάσεις

Το Avenue, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης με ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις. Resident και guest DJ’s μας ξεσηκώνουν με τις μουσικές επιλογές τους, ενώ πραγματοποιούνται και live events σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας.

Avenue – Modern Cuisine, Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου 6, 2310841921, Θεσσαλονίκη, FB: Avenue – Modern Cuisine, IG: avenue_skg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ