«Άκρη», το νέο pocket ντελικατέσεν του κέντρου
Στο στενάκι της Κιάφας μόλις προσγειώθηκε ένας μικρός παράδεισος για τους λάτρεις των εγχώριων τυριών και αλλαντικών
Η Άκρη είναι ένα καινούργιο στέκι στο κέντρο και προσφέρει μεζέδες και προϊόντα ελλήνων μικρών παραγωγών
Τα τελευταία χρόνια οι Αθηναίοι αποθεώνουν τα ελληνικά προϊόντα κάνοντας τα ντελικατέσεν της πόλης να γεμίζουν τα ράφια τους με προϊόντα μικρών παραγωγών από άκρη σε άκρη της χώρας, τυριά, αλλαντικά αλλά και κρασιά και μπίρες. Σε αυτή τη λογική βασίστηκε και το ολοκαίνουργιο all day στέκι της Κιάφας, το μικρό στενάκι μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου. Το νεοαφιχθέν «Άκρη», είναι μίνιμαλ σε όλα του αλλά μαζί είναι και θαυματουργό καθώς καταφέρνει στον μικρό του χώρο να χωράει μια μεγάλη ποικιλία από καλούδια που μπορεί να εντοπίσει κανείς με πολύ ψάξιμο ακόμα και στα μεγάλα new age μπακάλικα της πόλης.
Μεγάλη προσωπική έρευνα στις πρώτες ύλες έχει κάνει ο ιδιοκτήτης, ο Μιχάλης Διαμαντίδης, ο οποίος φιλοδοξεί να αναδείξει τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα μέσα από «μικρά γεύματα» που σερβίρονται στην Άκρη όπως είναι τα σάντουιτς, τα τάπας, η πίτσα και οι σαλάτες. Στα συν είναι πως, εκτός από την επιτόπου δοκιμή, μπορεί κανείς να αγοράσει και για το σπίτι ό,τι δοκίμασε και του άρεσε.
Έτσι, όταν το επισκεφτείς, μπορείς να κάτσεις είτε στον πάγκο στο εσωτερικό του είτε στα τραπεζάκια έξω από το πρωί με καφέ ως το βράδυ με κρασί και να τα συνοδεύσεις με μια μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς όπως αυτό που δοκιμάσαμε εμείς, με γαύρο μαρινάτο Λήμνου και σταμνοτύρι και μας ενθουσίασε. Μπορείς όμως και να διαλέξεις ένα πλατό με διάφορα εκλεκτά τυριά όπως κρασότυρο, μοτσαρέλα Κερκίνης από βουβαλίσιο γάλα, κρητική γραβιέρα 12μηνης ωρίμασης από το τυροκομείο Κοζύρη, την ελληνική παρμεζάνα, δηλαδή το Σαν Μιχάλη της Τυροσύρα, αλλά και το αρσενικό Νάξου του Μπαμπούνη.
Και στα αλλαντικά ο Μιχάλης δουλεύει με πολύ ιδιαίτερα προϊόντα όπως είναι το χαμόν ιμπέρικο από την Ηλεία και την οργανική φάρμα Κερμές, το σαλάδο Κέρκυρας, το σαλάμι Λευκάδος της αλλαντοποιίας Μαλακάση και το παραδοσιακά καπνιστό μπούτι με πράσινα πιπέρια. Στις αλοιφές ξεχωρίζει η πάστα φιστικιού που ταιριάζει ιδανικά με τυριά και φρούτα. Τα αρτοποιήματα, όπως τα ψωμιά για τα σάντουιτς και τα κριτσίνια για τα τσιμπολογήματα, προέρχονται από τον φούρνο του Τάκη ενώ τα παξιμάδια, κλασικά και χαρουπιού, αλλά και οι κριθαλοκουλούρες έρχονται από μικρούς παραγωγούς.
Όλα τούτα τα νόστιμα συνοδεύονται φυσικά με ελληνικά ποτά όπως για παράδειγμα η φρέσκια μπίρα Χάρμα από την Κρήτη, το τσίπουρο από τον συνεταιρισμό Τυρνάβου, τα ωραία βιολογικά κρασιά από την Νεμέα, οι μαστίχες για ένα γλυκό φινάλε.
«Αυτό που θέλω είναι να εντάξω στο ελληνικό street food, το κλασικό, αγαπημένο και εντελώς ελληνικό ψωμοτύρι σε μια πιο ψαγμένη και εκλεπτυσμένη εκδοχή του» μας λέει ο ιδιοκτήτης της καινούργιας Άκρης και αν κρίνουμε από τα καλούδια που προσφέρει, το πετυχαίνει.
Akri, Κιάφας 8, Αθήνα, 21 1001 2441
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.