Resto

Po’ Boys, το δημοφιλές στέκι του κέντρου για αυθεντικό ΒΒQ

Πέντε χρόνια μετά και ακόμη δεν έχουμε χορτάσει

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Po’ Boys

Το Po’ Boys, στου Ψυρρή, μας έμαθε τι σημαίνει αυθεντικό barbeque

Μία πενταετία πριν, στα στενά του Ψυρρή εμφανίστηκε ένα εστιατόριο. Με μια ματιά δεν μπορούσες να αντιληφθείς τη διαφορετικότητά του, με τίποτα δεν μάντευες τα μυστικά που έκρυβε στο υπόγειό του. Κι όμως εδώ ακριβώς, κάθε βράδυ, όλο το βράδυ, ένα καπνιστήριο έβραζε και φούντωνε σιγοψήνοντας λαχταριστά pulled pork και brisket, spare ribs και λουκάνικα Andouille, short ribs και crispy pork belly. Το πρώτο αθηναϊκό εστιατόριο με αυθεντικό BBQ, όχι όπως το ξέραμε εδώ, αλλά όπως το είχε εφεύρει η Νέα Ορλεάνη, είχε μόλις γεννηθεί και άλλαξε σε πολλούς από εμάς την ιδέα για το τι πραγματικά σημαίνει σοβαρό barbeque.

Oklahoma Fired Onion Smashed Burger
Oklahoma Fired Onion Smashed Burger

Σε αυτά τα πέντε χρόνια το Po’ Boys σέρβιρε κάποια από τα καλύτερα burgers και σάντουιτς της Αθήνας, αγαπήθηκε, αλλά κυρίως εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο. Αυτό το οφείλει στον σεφ-ιδιοκτήτη του, τον Βασίλη Σπόρο που ευτυχώς για όλους μας, δεν κάθεται στα αυγά του με τίποτα. Με αποτέλεσμα, το καινούργιο μενού του Po’ Boys να είναι ακόμα πιο νόστιμο, με ακόμη πιο έντονη την παρουσία της νεορλεάνικης επιρροής.

Muffuletta Salad
Muffuletta Salad
Steakhouse Burger
Steakhouse Burger

Έτσι, στον κατάλογο πλέον συναντάς τη Muffuletta, μία πλούσια σαλάτα με μορταδέλα, παρμεζάνα, πράσινες ελιές, κουκουνάρι, ντοματίνια και βασιλικό, εμπνευσμένο από το ομώνυμο σάντουιτς που συναντά κανείς στη γαλλική συνοικία της Λουιζιάνα, αλλά και την αναβαθμισμένη εκδοχή της φημισμένης πατατοσαλάτας του Po’ Boys που εμπλουτίζεται από burnt ends από pork belly κατευθείαν από το καπνιστήριο κι έτσι βάζει κάτω όλες τις πατατοσαλάτες του κόσμου. Ένα δικό μου αγαπημένο πιάτο (το παραγγέλνω κάθε φορά μα κάθε φορά), το Ramen Bowl ανανεώνεται επίσης και καταφέρνει να χωρέσει στο ίδιο μπολ το brisket-ποίημα που το καθιέρωσε, noodles, μοσχαρίσιο ζωμό με σόγια και creole seasoning, γαρίδες, μελάτο αυγό, φρέσκο κρεμμύδι και baby καλαμπόκι. Όσο για το Hash Browns & Hot Links αναμένεται να γίνει το νέο αγαπημένο μας ορεκτικό έτσι όπως συνδυάζει τραγανές πατατοκροκέτες, σιγοκαπνιστά λουκάνικα chorizo και κορεάτικη μαγιονέζα.

Po’ Boys

Po’ Boys sampler
Po’ Boys sampler

Ακόμη καλύτερα νέα είναι το Po’ Boys sampler: τεράστιος δίσκος με όλα τα είδη και κοπές κρεάτων (brisket, pork ribs, pulled pork, pork belly, λουκάνικο Andouille και το best seller buttermilk fried chicken). Είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις αν θες να μυηθείς σε όλες τις θαυμαστές δυνατότητες του smoker. Να πω ότι η πλειοψηφία των κοπών στο ανανεωμένο μενού είναι ξηράς ωρίμανσης 3-4 εβδομάδων, ότι το ολοκαίνουργιο Steakhouse, ένα (πολύ!) δυνατό burger με δύο μπιφτεκάκια από μοσχαρίσιο κιμά ξηράς ωρίμανσης, παρμεζάνα, τραγανό prosciutto, καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg και Alabama White BBQ sauce αξίζει σίγουρα την προσοχή σου και ότι το Oklahoma Fired Onion Smashed Burger είναι από τα καλύτερα smash burgers που κυκλοφορούν εκεί έξω. Όσο για το Morning Glory Burger, αυτό είναι αφιερωμένο στους έξτρα λιχούδηδες αφού βάζει στη θέση του ψωμιού έναν αφράτο ελληνικό λουκουμά! Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, όχι αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στους αφράτους λουκουμάδες δεν είναι καθόλου αθώο (μιλάμε για δύο λεπτά μπιφτέκια, cheddar, bacon, τηγανιτό αυγό και σιρόπι σφενδάμου ολούθε).

Morning Glory Burger
Morning Glory Burger

Αν μένεις Θεσσαλονίκη και όσο διαβάζεις το άρθρο προγραμματίζεις νοερά ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα, μάθε κι αυτό: το Po’ Boys σε λίγες μέρες αποκτά παράρτημα και στη Θεσσαλονίκη, στα Λαδάδικα. Θεσσαλονικείς κρατήστε χώρο!

Αγαθάρχου 12& Λεπενιώτου, Ψυρρή, 2103234672, FB: Po’ Boys, Instagram: @poboysbarbeque

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ