Resto

Τράγος, το νέο all day καφενείο στου Ψυρρή

Brunch, φαγητό και cocktails στην πλατεία Αγίων Αναργύρων

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τράγος

Ο Τράγος είναι η νέα άφιξη στη γειτονιά του Ψυρρή

Τα τεράστια παράθυρα προσφέρουν άπλετη θέα στην όμορφη Πλατεία Αναργύρων και αφήνουν το φως του ήλιου να εισχωρήσει στην ψηλοτάβανη σάλα. Αυτό το κτίριο χρονολογείται από το 1900 και στη διάρκεια της αιωνόβιας ζωής του άλλαξε πολλές χρήσεις. Η τελευταία από αυτές είναι, εδώ και λίγες εβδομάδες, το νέο all day της πόλης, που ακούει στο ιντριγκαδόρικο όνομα «Τράγος».

Τράγος

Ο Τράγος, λίγο μοντέρνο καφενείο, λίγο εστιατόριο και πολύ bar, έχει ως έμβλημα μία ανθρωπόμορφη φιγούρα τράγου (σ.σ. θα τη δεις ξαφνικά μπροστά σου στην «κάθοδο» προς τις τουαλέτες – μην τρομάξεις) και έναν λόγο να το επισκεφθείς ό,τι ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Το πρωί σερβίρεται αρωματικός ελληνικός καφές (ο οποίος μάλιστα ψήνεται στη χόβολη), φυσικοί χυμοί και ένα πληθωρικό brunch που περιλαμβάνει περίπου τα πάντα: φρεσκοψημένα κρουασάν, pancakes, αυγά μαγειρεμένα σε κάθε δυνατή εκδοχή, porridge με γάλα αμυγδάλου και διάφορα energy bowls με γιαούρτι, βρώμη και φρέσκα φρούτα, λιχουδιές που μπορείς να απολαύσεις στα ηλιόλουστα τραπεζάκια με φόντο την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.

Τράγος

Το μεσημέρι, πάλι (αλλά και το βράδυ), ο Τράγος μπαίνει ξανά στην κουζίνα για να μαγειρέψει πιάτα εμπνευσμένα από τις κουζίνες της Ελλάδας και της Μεσογείου. Θα δοκιμάσεις, ας πούμε, μία νόστιμη παστιτσάδα με ριγκατόνι, αλλά και ιδιαίτερες pinsas, ζουμερές tagliatas και πολλά ακόμη που υπογράφουν οι σεφ Μαριλού Φρατζή και Φάνης Παπαθανασίου.

Τράγος

Τις νύχτες, όμως, είναι που ο Τράγος φανερώνει το μυστηριώδες του πρόσωπο. Εκείνη την ώρα που η μουσική δυναμώνει (σ.σ. γνωστοί djs αναλαμβάνουν τα decks κάθε εβδομάδα) και οι παρέες παίρνουν τη θέση τους γύρω από τη μεγάλη μπάρα για finger food (δοκίμασε τα mini tacos ή τα mini burgers με μπιφτέκι προβατίνας), αλλά και για τα signature cocktails που φέρουν την υπογραφή του γνωστού bartender Μανώλη Λυκιαρδόπουλου. Οι ωραίες ανοιξιάτικες νύχτες βρίσκονται μπροστά μας…

Τράγος

Αγίων Αναργύρων 8, Ψυρρή, 210 3231011, Fb: Tragos Moderno Kafeneio, Instagram: @tragos_psyrri, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 09.00 το πρωί έως αργά το βράδυ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ