Resto

To ολοκαίνουργιο Acan μαγειρεύει fusion λατινοαμερικάνικη κουζίνα στο Μοσχάτο

Μία μικρή ζούγκλα σε υποδέχεται μόλις περνάς την είσοδο

Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Acan, το νέο λατινοαμερικάνικο της πόλης βρίσκεται στο Μοσχάτο

Ο Acan, ο θεός του κρασιού και της χαράς, ήταν σημαντική θεότητα για τον λαό των Μάγια. Προς τιμήν του, λοιπόν, το νέο λατινοαμερικάνικο εστιατόριο της Αθήνας που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο Μοσχάτο πήρε το όνομά του. Μία μικρή ζούγκλα σε υποδέχεται μόλις περνάς την είσοδο. Γλάστρες με φυτά, ξύλο, γήινα χρώματα και ψάθινα φωτιστικά που λούζουν τη σάλα σε ένα απαλό κίτρινο συνθέτουν έναν χώρο με minimal boho διάθεση. Θα προσέξεις αμέσως το ιδιαίτερο bar με το ψηφιδωτό στο ταβάνι, αλλά και το επιβλητικό μοναστηριακό τραπέζι.

Κι ύστερα, αφού βρεις τη δική σου θέση σε αυτόν τον εξωτικό κόσμο, την προσοχή σου θα τραβήξει ο αληθινός πρωταγωνιστής: το φαγητό. Ο σεφ Δημήτρης Γεωργιάδης έχει δημιουργήσει ένα fusion μενού με σκοπό να σε ταξιδέψει όσο πιο μακριά γίνεται – Περού, Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό, οι χώρες της Λατινικής Αμερικής διακτινίζονται στο πιάτο σου.

Ο κατάλογος του Acan είναι χωρισμένος σε ενότητες (ορεκτικά, σαλάτες, tacos και κυρίως) και δίνει έμφαση στα αργεντίνικα κρέατα, διαθέτοντας επτά εκλεκτές κοπές. Μεταξύ άλλων θα δοκιμάσεις τραγανές empanadas, ένα βαθιά νόστιμο ceviche, το (ήδη best seller) taco «Tempura des gambas», αλλά και τη Nopales, μία εξωτική σαλάτα με φύλλα κάκτου. Στα «οπωσδήποτε» μπαίνουν σίγουρα το chili con carne, αλλά και το σπιτικό guacamole που σερβίρεται με τσιπς τορτίγιας και που θα σε εκπλήξει με τη φρεσκάδα του. Για το τέλος τα γλυκά (σ.σ. τέλεια τα churros) που έχει επιμεληθεί η Σαρλότ Χατζηδημητρίου είναι ακριβώς αυτό που θες μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

Μπορείς να συνοδέψεις το φαγητό σου με κάποιο cocktail με λατινοαμερικάνικες πινελιές από την ενδιαφέρουσα cocktail list, ενώ αν το προτιμάς υπάρχουν προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Φεύγοντας, κάνε μία δέηση στον θεό Acan για να τα φέρει όλα βολικά έτσι ώστε να επιστρέψεις σύντομα…

Αθανασίου Διάκου 24, Μοσχάτο, 212 1214626, Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 13.0-01.00, Fb: ACAN, Instagram: @acan_restaurant