Resto

Γουικέντ, ένα μικρό UFO προσγειώθηκε στην πλατεία της Ηλιούπολης

Πρωινός καφές, burgers και πολλά πάρτι

99600-199090.jpg
Μαρία Μανωλέλη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γουικέντ

Το Γουικέντ έχει μόλις ανοίξει και έχει γίνει ένα ζωντανό στέκι της Ηλιούπολης

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δυο κολλητοί φίλοι, ο Θάνος και η Χριστίνα. Ο Θάνος και η Χριστίνα λοιπόν γνωρίζονταν από τα σχολικά τους χρόνια και συνέχισαν να είναι αχώριστοι και στα φοιτητικά. Υπήρξαν συγκάτοικοι, έγιναν κουμπάροι, τι άλλο έμενε; Να γίνουν και συνέταιροι.

Τα πάρτι αυτών των δύο φίλων έχουν αφήσει εποχή! Από dj set μέχρι live μπάντες σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Το φθινόπωρο λοιπόν που ανακοίνωσαν στην παρέα τους πως ανοίγουν ένα μπαράκι σε όλους φάνηκε ό,τι πιο φυσιολογικό αυτοί οι δύο άνθρωποι να έχουν bar. Έχοντας περάσει από αρκετά bar της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Μυκόνου, το team του Γουικέντ ένωσε τις δυνάμεις του σε ένα project.

Γουικέντ

Βρήκαν ένα μικρό μαγαζί στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Ηλιούπολη και κυριολεκτικά το μεταμόρφωσαν σε ένα φωτεινό και φιλόξενο χώρο – η Χριστίνα ως αρχιτέκτονας έδωσε έμφαση στο φως. «Ήθελα να είναι ένας φωτεινός χώρος, να μη σε ψυχοπλακώνει, να μπορεί κάποιος να έρθει το πρωί με τον υπολογιστή του να δουλεύει και να τον λούζει ο ήλιος ακόμα και μέσα στο μαγαζί». 

Γουικέντ

Το Γουικέντ, με την ευφάνταστη ταμπέλα (by Dimitris Kourkoutis) και σήμα το μικρό UFO που προσγειώνεται, κατάφερε μέσα στον πρώτο μόλις μήνα που είναι ανοιχτό να γίνει όντως το πρωί ένα φωτεινό καφέ με ιδιαίτερα σνακ και σπιτικά γλυκά (τι carrot cake απίστευτο by @thegreenmixer!) ενώ πίσω από την μπάρα ο Δημήτρης, το αγόρι-χαμόγελο, φτιάχνει τον τέλειο καφέ, μεγίστης σημασίας πληροφορία για κάτι παράξενες σαν κι εμένα που βρίσκουν τους περισσότερους take away καφέδες επιεικώς χάλια. Πολύ συχνά, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες το team οργανώνει καταπληκτικό brunch ή Burger Days με guest chef τον Πάνο Θάνο του Healthy Kitchen.

Γουικέντ
Γουικέντ

Όσο για τα θρυλικά πάρτι της Χριστίνας και του Θάνου; Από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν κάνει ήδη πέντε! Από βραδιά electronic μέχρι soul. Αρχικά νόμιζα ότι η αφορμή ήταν οι γιορτές αλλά όχι, «δεν χρειάζεται και καμιά τρελή αφορμή για να παρτάρεις» θα μου πουν εντελώς φυσιολογικά. Το σκέφτηκα λίγο για να δω αν συμφωνώ... δεν είμαι σίγουρη για το αν χρειάζεται ή όχι μια αφορμή αλλά είμαι εντελώς σίγουρη πως περιμένοντας την ευκαιρία πολύς κόσμος ξεχάστηκε στην αναμονή. Οπότε βάλτε ίσια παπούτσια, εδώ χορεύουμε!

Γουικέντ
Γουικέντ

Τα πάρτι ανακοινώνονται στο λογαριασμό τους στο Instagram:@gouikent

Γουικέντ, Πλατεία Ανεξαρτησίας 17, Ηλιούπολη, 213 0472929

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ