Resto

Izakaya, η επιστροφή!

Το καινούργιο “Izakaya” άνοιξε και στρώνει μενού, εκτός από κόκκινο χαλί

Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το δημοφιλές γιαπωνέζικο εστιατόριο Izakaya ξανά άνοιξε στη Λουκιανού

Βασικά (και μη νιώθετε καχυποψία που ξεκινάει ένα κείμενο με «βασικά»….) βασικά όμως, με την έννοια του «ως προς τα κύρια σημεία», πηγαίνω πάντοτε στα μαγαζιά με τα οποία συνεργάζεται ο Γιώργος Μακρυγιάννης: επειδή είναι φίλος, καλός ηθοποιός, πράγμα άσχετο αλλά το καταθέτω εδώ, και καταπληκτικός στο να στρώνει την πελατεία των αθηναϊκών μαγαζιών με τα οποία ασχολείται. Ήτανε και στο προηγούμενο “Izakaya”, που έκλεισε για ένα διάστημα, είναι και στο φρέσκο – χθες δοκιμάσαμε το νέο μενού, για να πούμε τη στραβή μας στους ιδιοκτήτες ή σε όποιους ενδιαφέρονται.

Το μαγαζί, στην θρυλική Λουκιανού δίπλα στο παλιό και πάντα καινούργιο “Rock’n’roll”, είναι κουκλίστικο, καυτό-κόκκινο και κουλ μαζί, με Γιαπωνεζουάρ Απω-Ανατολίτικη διακόσμηση που θα ανθίσει ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες μια και ο στόχος είναι να σκεπαστούν όλες οι κάθετες επιφάνειες με ροζ άνθη κερασιάς. Έχει μία μπάρα για ποτά και μια δεύτερη, χαμηλή, μπροστά στην κουζίνα, για να καθίσουν να φάνε «…να, δύο φίλες που έρχονται να τσιμπήσουν κάτι επειδή βρέθηκαν στο Κολωνάκι, χωρίς να έχουν κράτηση», εξηγεί ο Μακρυγιάννης.

Το φαγητό είναι γιαπωνέζικο, με βάρος στο σούσι και τα ρολά, με ασιατικές πινελιές στις σαλάτες, στα πρώτα και τα κυρίως (αφήνω απέξω τα επιδόρπια που είναι τέλεια αλλά όχι ασιατικά καθόλου, η Πάβλοβα ειδικά τα σπάει και είναι διαφορετικότερη από όλες τις Πάβλοβες που έχουμε δοκιμάσει ως τώρα). Καταπληκτικά Dragon rolls με σολομό, sashimi, yakitori και ρολά για όλα τα γούστα, ωμά, ημι-ωμά, ψιλο-ψημένα και καλοψημένα, ένα με λαβράκι και κάμποσα σολομού, ψιλές γαριδούλες που ναι μεν δεν είναι Γιαπωνέζες αλλά τρώγονται υπέροχα σα πασατέμπος με ασορτί σάλτσα δίπλα… Το ένα (ρολό) ήταν καλύτερο από το άλλο (και όχι μόνον ρολό). Το φαγητό είναι εξαιρετικό, στα υψηλά στάνταρ των ανθρώπων που το σκέφτηκαν, το οργάνωσαν και το μαγείρεψαν.   

Κατά τα άλλα το “Izakaya” έχει ατμόσφαιρα, ντεκόρ και υπέροχες καρέκλες, δεν κάνω πλάκα, όχι μόνον αναπαυτικές αλλά και πανέμορφες, ντυμένες με εξωτικά υφάσματα που δένουν τέλεια με τον λίγο σκοτεινό και όσο χρειάζεται σέξι χώρο. Η πελατεία είναι διαφόρων ηλικιών – μου είπαν ότι το κοινό είναι νέοι, κάτω των σαράντα, πράγμα που μεταφράζεται «θα έχει δυνατή μουσική μετά τις 11.00»… αλλά οι αναπαυτικές καρέκλες, σόρι, μια χαρά βολεύουν το μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό που ψοφάει για σούσι, ατμόσφαιρα και εξωτικό, ενδιαφέρον μενού. Βασικά.   

“Izakaya”, Λουκιανού 8, Κολωνάκι, 2107257776, Τρίτη με Κυριακή, 19.30-3.00