Resto

Vitelli: Το καινούργιο all day στέκι φέρνει στο Παγκράτι σιτσιλιάνικο αέρα

Φαγητό και cocktails με επιρροές από τη Σικελία

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vitelli

Το Vitelli είναι ένα νέο all day bar που μόλις άνοιξε στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα στο Παγκράτι

“Vitelli” ονομάζεται ένα bar στη Σικελία, που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο όταν το 1971 ο Francis Ford Coppola το διάλεξε για να γυρίσει μερικές από τις πιο διάσημες σκηνές της αριστουργηματικής ταινίας του ο Νονός. Μπορεί το δικό μας αθηναϊκό Vitelli, μια που μόλις άνοιξε, να μην έχει ακόμη εντυπωσιάσει κάποιον παγκοσμίου κλάσης σκηνοθέτη, σίγουρα όμως έχει όλα τα φόντα για να το κάνει. Μόλις ένα μήνα ανοιχτό, στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της πλατείας Πλαστήρα στο Παγκράτι (εκεί που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν το μεζεδοπωλείο «Πηνελόπη & Μνηστήρες») και ήρθε για να βάλει στα αθηναϊκά μας βράδια σιτσιλιάνικη αύρα.

Vitelli

Τις ηλιόλουστες μέρες θα βρεις καταφύγιο στην πράσινη αυλή του με το ανοιχτό bar και τα ρομαντικά, ψάθινα φωτιστικά. Αν όμως ο καιρός δεν είναι με το μέρος σου δεν πειράζει καθόλου… Το Vitelli στο εσωτερικό του κρύβει μία πολύ ατμοσφαιρική σάλα με αναγεννησιακούς πίνακες. Πράγμα που σημαίνει ότι όσο απολαμβάνεις το ποτό σου, μπορείς να χαζέψεις έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Paolo Veronese, του Giotto, και να μεταφερθείς για λίγο στην Ιταλία της καλλιτεχνικής αναγέννησης. Αυτά μέχρι να σου αποσπάσει την προσοχή ο αληθινός πρωταγωνιστής της βραδιάς: το φαγητό.

Vitelli

Το μενού έχει δημιουργήσει ο σεφ Γιώργος Πορφύρης και βασίζεται στη μεσογειακή κουζίνα εμπλουτίζεται με αρκετές πινελιές από Νότια Ιταλία και κυρίως Σικελία. Αξίζει να δοκιμάσεις τα Beef & Cannelloni με πέστο μαϊντανού,παρμεζάνα, λευκή σος και baby ρόκα, αλλά και τις πληθωρικές παπαρδέλες με σάλτσα ντομάτας, λευκό τυρί και παρμεζάνα που σερβίρονται σε ποσότητα ικανή να χορτάσει δύο άτομα (και τρία…). Από τον κατάλογο του brunch (σερβίρεται καθημερινές από τις 09.00 έως τις 16.00 και Σαββατοκύριακα μέχρι τις 17.00) την προσοχή σου αξίζει το Pastrami Sandwich (με ταρτάρ μοσχαριού, ντομάτα και μαρούλι), αλλά και το Open Sandwich (με απάκι, αβοκάντο, αυγό ποσέ και σάλτσα γιαουρτιού).

Vitelli

Τα cocktails είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο, ένας λόγος από μόνα τους για να έρθεις ως εδώ. Ο bartender Γιάννης Ρούσσος που υπογράφει την cocktail list πάει τα signature cocktails σε άλλο επίπεδο, διανθίζοντάς τα με υλικά της Σικελίας. Έτσι, το “Fra Bolla” έχει βότκα, raspberry, lime, αλλά και… cordial tiramisu (!), ενώ το Fra Basso έχει gin με εκχύλισμα φιστικιού, μασκαρπόνε και spicy lemon bitter! Ναι… σίγουρα κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις.

Vitelli

Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα 8, Παγκράτι, 210 7012070, Fb: Vitelli Athens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ