- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Vitelli: Το καινούργιο all day στέκι φέρνει στο Παγκράτι σιτσιλιάνικο αέρα
Φαγητό και cocktails με επιρροές από τη Σικελία
Το Vitelli είναι ένα νέο all day bar που μόλις άνοιξε στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα στο Παγκράτι
“Vitelli” ονομάζεται ένα bar στη Σικελία, που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο όταν το 1971 ο Francis Ford Coppola το διάλεξε για να γυρίσει μερικές από τις πιο διάσημες σκηνές της αριστουργηματικής ταινίας του ο Νονός. Μπορεί το δικό μας αθηναϊκό Vitelli, μια που μόλις άνοιξε, να μην έχει ακόμη εντυπωσιάσει κάποιον παγκοσμίου κλάσης σκηνοθέτη, σίγουρα όμως έχει όλα τα φόντα για να το κάνει. Μόλις ένα μήνα ανοιχτό, στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της πλατείας Πλαστήρα στο Παγκράτι (εκεί που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν το μεζεδοπωλείο «Πηνελόπη & Μνηστήρες») και ήρθε για να βάλει στα αθηναϊκά μας βράδια σιτσιλιάνικη αύρα.
Τις ηλιόλουστες μέρες θα βρεις καταφύγιο στην πράσινη αυλή του με το ανοιχτό bar και τα ρομαντικά, ψάθινα φωτιστικά. Αν όμως ο καιρός δεν είναι με το μέρος σου δεν πειράζει καθόλου… Το Vitelli στο εσωτερικό του κρύβει μία πολύ ατμοσφαιρική σάλα με αναγεννησιακούς πίνακες. Πράγμα που σημαίνει ότι όσο απολαμβάνεις το ποτό σου, μπορείς να χαζέψεις έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Paolo Veronese, του Giotto, και να μεταφερθείς για λίγο στην Ιταλία της καλλιτεχνικής αναγέννησης. Αυτά μέχρι να σου αποσπάσει την προσοχή ο αληθινός πρωταγωνιστής της βραδιάς: το φαγητό.
Το μενού έχει δημιουργήσει ο σεφ Γιώργος Πορφύρης και βασίζεται στη μεσογειακή κουζίνα εμπλουτίζεται με αρκετές πινελιές από Νότια Ιταλία και κυρίως Σικελία. Αξίζει να δοκιμάσεις τα Beef & Cannelloni με πέστο μαϊντανού,παρμεζάνα, λευκή σος και baby ρόκα, αλλά και τις πληθωρικές παπαρδέλες με σάλτσα ντομάτας, λευκό τυρί και παρμεζάνα που σερβίρονται σε ποσότητα ικανή να χορτάσει δύο άτομα (και τρία…). Από τον κατάλογο του brunch (σερβίρεται καθημερινές από τις 09.00 έως τις 16.00 και Σαββατοκύριακα μέχρι τις 17.00) την προσοχή σου αξίζει το Pastrami Sandwich (με ταρτάρ μοσχαριού, ντομάτα και μαρούλι), αλλά και το Open Sandwich (με απάκι, αβοκάντο, αυγό ποσέ και σάλτσα γιαουρτιού).
Τα cocktails είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο, ένας λόγος από μόνα τους για να έρθεις ως εδώ. Ο bartender Γιάννης Ρούσσος που υπογράφει την cocktail list πάει τα signature cocktails σε άλλο επίπεδο, διανθίζοντάς τα με υλικά της Σικελίας. Έτσι, το “Fra Bolla” έχει βότκα, raspberry, lime, αλλά και… cordial tiramisu (!), ενώ το Fra Basso έχει gin με εκχύλισμα φιστικιού, μασκαρπόνε και spicy lemon bitter! Ναι… σίγουρα κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις.
Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα 8, Παγκράτι, 210 7012070, Fb: Vitelli Athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και για άλλα πολλά νόστιμα που συμβαίνουν στο ωραίο ιταλικό του Ψυρρή
Δεν είναι απλά το εστιατόριο του Κτήματος, αλλά ένα από τα νοστιμότερα της περιφέρειας
Και με αυτό το λαχταριστό μενού που δημιούργησε η Μυρσίνη Λαμπράκη μάλλον θα γίνει
Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένα ταξίδι στη γεύση και την παράδοση
Η διαχρονική γοητεία μιας entrecοte café de Paris
Και με καινούργιες, λαχταριστές συνταγές!
Εδώ θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στην αυλή του σπιτιού σου!
Με σεβασμό στην παράδοση και φρέσκες, αγνές ελληνικές πρώτες ύλες
Χειροποίητα ζυμαρικά και φοβερή πίτσα στον ξυλόφουρνο
Το αγαπημένο all day στέκι της Ηλιούπολης
Στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, είναι μια από τις πιο αξιόπιστες πίτσες της πόλης
Μια σύγχρονη ερμηνεία της μαγειρικής παράδοσης της ελληνικής υπαίθρου και κυρίως της Πελοποννήσου
Ο Κώστας Ζουγανέλης των Bar Guru Bar και Buba στο νέο του στέκι στο Ψυχικό
Όλοι αγαπάμε έναν κόκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι και μια λεμονάτη ρεβυθάδα
Εκεί θα πας αν θέλεις να δεις μαζεμένη την κοσμική Θεσσαλονίκη. Κατά προτίμηση το μεσημέρι.
Η Ελένη Σαράντη μαγειρεύει τις αναμνήσεις της από τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.