Resto

Malabar

Μεσογειακή κουζίνα με έθνικ πινελιές σε εξωτικό σκηνικό

Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Margi Hotel είναι από μόνο του ένας υπέροχος προορισμός. Είτε για διαμονή στα πολυτελή δωμάτιά του, είτε για κάποια γαμήλια δεξίωση, είτε για φαγητό και ποτό δίπλα στην πισίνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αφεθείς στη μαγευτική του ατμόσφαιρα. Τις προάλλες όμως επισκέφτηκα το εστιατόριό του by the pool (που λένε και στο χωριό μου), το Malabar.

Η ατμόσφαιρα και μόνο δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου εξωτικά, ίσως στο Μαρόκο ή την Ινδία. Κάτι το όνομα και η πανέμορφη διακόσμηση, κάτι τα απαλά χρώματα και η πισίνα, είναι και τα αυτά τα αιωρούμενα αέρινα υφάσματα, που βλέπεις συνήθως στις ταινίες, τα οποία σε ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά, μέρη μαγικά. Ειδικά αν ανήκετε στην κατηγορία που αρνείται να αποχωριστεί ακόμα το καλοκαίρι -όπως εγώ- το δείπνο κάτω από τα αστέρια και η αίσθηση ότι μπορείς ανα πάσα στιγμή να βουτήξεις στην πισίνα, θα σας ενθουσιάσουν.

image

image

Η κουζίνα σερβίρει μεσογειακές γεύσεις με έθνικ πινελιές. Μας πήρε ώρα να αποφασίσουμε τα ορεκτικά, φαινόντουσαν όλα πολύ λαχταριστά. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν ωστόσο, τα σπαράγγια με αυγό σε κρούστα ψωμιού, jamon iberico, παρμεζάνα και coulis μαϊντανού, ενώ οι σαλάτες είναι απλές και γευστικές χωρίς υπερβολές.

Από κυρίως πιάτα, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το κοτόπουλο σε κρούστα prosciutto και maki από πεπόνι με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας, το οποίο είναι θεϊκό. Ομολογώ ότι παρόλο που δεν είμαι φαν του σολωμού, με το συγκεκριμένο πιάτο ξε-τρε-λά-θη-κα. Ο σολωμός είναι καταπληκτικά ψημένος, ενώ τα νουντλς με λαχανικά, σόγια, μέλι και τσίλι πιπεριά που τον συνοδεύουν, δίνουν μια ιδανική γλυκόξινη γεύση. Εμείς συνοδέψαμε το φαγητό μας μ' ένα ποτήρι ροζέ κρασί, αλλά εσείς μπορείτε να πιείτε μια μάνγκο καϊπιρίνια (είπαμε, είναι ακόμα καλοκαίρι).

image

image

Τα γλυκά είναι απλά ονειρικά. Να πω για το τραγανό μιλφέιγ με παγωτό ελληνικού καφέ, για την κρεμ μπρουλέ με μυρωδικά ανανά, παγωτό malibu και καρύδα ή για την σοκολάτα; Μπάρα σοκολάτας Madeleine λεμονιού, ganache σοκολάτας και sorbet σοκολάτας σε έναν κολασμένο συνδυασμό.

image

Αν πάλι χειμωνιάσει απότομα και δεν προλάβετε το Malabar (το οποίο κλείνει τέλος Οκτωβρίου), μην ανησυχείτε γιατί ανοίγει το Baku. Ένας ζεστός χώρος με custom-made έπιπλα, συλλεκτικά χαλιά και εντυπωσιακά φωτιστικά, ενώ το μενού του το επιμελείται ο σεφ του Malabar, Παναγιώτης Γιακαλής.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε και στην αβίαστη ευγένεια του προσωπικού του Malabar.

image

The Margi Hotel/Malabar Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929160, Κυρ.-Πεμ. 10.00μ.μ – 2.00 π.μ., Παρ.-Σαβ. 10.00μ.μ - 2.30μ.μ

INFO
Malabar in-house
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Ένα από τα πιο κομψά και κοσμοπολίτικα εστιατόρια των Νοτίων Προαστίων στη διάσημη πισίνα του ξενοδοχείου The Margi. 

Δες αναλυτικά