- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Alex Fresh Pasta Bar μόλις άνοιξε σε καινούργιο χώρο και οι μακαρονάδες ξαναβρήκαν το στέκι τους
Το νόστιμο στέκι για όλους εμάς που λατρεύουμε τις μακαρονάδες
Το Alex Fresh Pasta Bar δεν έχει ούτε εβδομάδα που ξανάνοιξε και σερβίρει πεντανόστιμες μακαρονάδες
Το Alex Fresh Pasta Bar με το που άνοιξε, πριν περίπου 3 χρόνια στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, καθιερώθηκε αμέσως σαν ένα στέκι αλλιώτικο-από-τα-άλλα, με εξαιρετικά, χειροποίητα και a la minute ζυμαρικά. Η Άλεξ (Βασιλάτου), το κορίτσι πίσω από τη μαρκίζα, είναι μεν μόλις 28 χρονών αλλά τις έχει κάνει τις σπουδές της στην περίφημη Cordon Bleu στο Παρίσι, έχει περάσει από τις κουζίνες διάσημων εστιατορίων σε Παρίσι και Λονδίνο και σήμερα, εδώ στην Αθήνα, φιλοτεχνεί σπιτικά μακαρόνια που φτιάχνει μόνη της ακολουθώντας την παράδοση μιας μερακλούς αλλά και ενημερωμένης νοικοκυράς της Βόρειας Ιταλίας, ίσως και της Νότιας μερικές φορές. Πάντα με αγνά υλικά, σε μια μικρή κουζίνα, συνθέτει τα μακαρόνια της σε διάφορα σχήματα, κι έπειτα φτιάχνει τις σάλτσες, από παραδοσιακές μέχρι πρωτότυπες. Οι συνταγές που είναι όλες δικές της – ακόμα και τα παλαιού τύπου πιάτα, όπως π.χ. τα λινγκουίνι με σάλτσα-κιμά, παίρνουν άλλες διαστάσεις στα χέρια της.
Η φρέσκια πάστα λοιπόν της Άλεξ μετακόμισε, χωρίς όμως να φύγει από το Κολωνάκι. Το νέο στέκι βρίσκεται στη Μασσαλίας είναι ζωηρό, κομψό και φωτεινό όπως η ίδια η Άλεξ (και νόστιμο όπως οι συνταγές της, εννοείται…). Μπορείτε να φάτε εκεί ή να πάρετε φαγητό πακέτο, μπορείτε ακόμα και να αγοράσετε τα φρέσκα μακαρόνια με τις σάλτσες που προτιμάτε σε βαζάκι (όπως η Κλεοπάτρα, μυστική πικάντικη σάλτσα με ντομάτα, σκόρδο, μπούκοβο ή ο Κλασικός με μοσχαρίσιο, χειροποίητο κιμά φτιαγμένο με κρεμμύδι, καρότο, ντομάτα και κόκκινο κρασί) και να τα συνθέσετε στο σπίτι σας, αν σκοπεύετε να εντυπωσιάσετε. Τέλεια και τα έτοιμα ταψιά προς ψήσιμο. Το μενού έχει ποικιλία επιλογών, με αρκετά πιάτα vegan και vegetarian και είναι όλα πολύ πρωτότυπα, π.χ. σπαγγέτι λεμονάτο με κεφτεδάκια κοτόπουλου. Πια το Alex Fresh Pasta Bar έχει γίνει μια παρέα, τόσο των «παιδιών» που το τρέχουν όσο και της πελατείας που έσκιζε με κέφι τα ζυμαρικά του τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνοντας από νωρίς τα ελάχιστα τραπεζάκια που άπλωνε στην πλατεία Δεξαμενής.
Το καινούργιο μαγαζί έχει πλάκα – θα δείτε την επιγραφή “eat spaggeti/ to forgetti/ your regretti” – έχει επίσης δημιουργικό μενού, ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών αλλά κυρίως υπέροχα φρέσκα ζυμαρικά, σε ακόμα πιο υπέροχες συνταγές, συνδυασμούς και σάλτσες – με κιμά που προτιμούν οι πληθωρικοί, με πέστο, σιουφιχτά με γάλα καρύδας, λάιμ και σεβίτσε γαρίδας, με τετράγωνο σπαγγέτι, κρέμα παρμεζάνας, σύγκλινο Μάνης, αυγό ποσέ και crispy bacon, με τρούφα και μανιτάρια που για πολλούς είναι και το best seller.
«AlexFreshPastaBar», Μασσαλίας 16 & Καπλανών, Κολωνάκι, 2103644142. In house or takeaway. Ανοιχτά Τρίτη με Κυριακή 14.00-22.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.