Resto

Το Tarantino Burgers σερβίρει τα μπιφτεκόψωμα που μας αξίζουν

To success story του μπεργκεράδικου που λάτρεψε η Θεσσαλονίκη συνεχίζεται στην Αθήνα

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6g3a9202.jpg

Τα λαχταριστά burgers του Tarantino και μια Free Burger Day για να τα δοκιμάσεις

Είναι βράδυ, 12 παρά σε ένα Κουκάκι που αρχίζει να ηρεμεί σιγά-σιγά. Η Δημητρακοπούλου είναι άδεια από περαστικούς, στη μέση του δρόμου μόνο εγώ και μια παρέα αγοριών δέκα βήματα μπροστά μου. Πιάνω σκόρπιες λέξεις από την κουβέντα τους: “burger”, «μπίρες», «καλό είναι άλλα το cheese του Tarantino…». Έτσι καταλαβαίνω ότι έχουμε τον ίδιο προορισμό. Επιβεβαιώνομαι, όταν ο γνώστης της παρέας αναφωνεί «να, εδώ είναι!» και σπρώχνει τη γυάλινη πόρτα του Tarantino.

Tarantino

Το Tarantino Burgers ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη. Έκανε το ντεμπούτο του στο street food festival της συμπρωτεύουσας, και μετά από αυτό (κι έπειτα από λαϊκή απαίτηση) άνοιξε το πρώτο σταθερό spot του το 2018 σε μια γειτονιά των πάνκηδων στα Άνω Λαδάδικα, «εκεί που δεν πήγαινες» όπως θα μου πει ο Κωστής Καρατζιάς ένας από τους ιδιοκτήτες. «Ήταν ακριβώς αυτό που ψάχναμε, μια που θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να είναι original στον χώρο, αλλά premium στη γεύση». Και το κάνανε. Το αποτέλεσμα; Ένα τίμιο μπεργκεράδικο που παίζει μουσικάρες και σερβίρει μπιφτεκόψωμα με premium κοπές. Σύντομα έγινε στέκι και η περιοχή που άλλοτε «δεν πατούσες» μετατράπηκε σε μία από τις πιο hip γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Tarantino
6g3a9287.jpg

Αυτό το μπεργκεράδικο - σουξέ, λοιπόν, πριν από ένα χρόνο κατέβηκε και στην Αθήνα στο Κουκάκι, ενώ πριν από δύο μήνες άνοιξε και δεύτερο burger spot στο Παγκράτι. Το μυστικό του είναι οι πρώτες ύλες: μπιφτέκια από 100% κιμά black angus, κοπές κρεάτων από αργεντίνικες φάρμες, σάλτσες που φτιάχνονται εδώ από την αρχή ως το τέλος τους και ψωμάκια με δικιά τους (άπαιχτη) συνταγή. Ρωτάω τον Κωστή τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος για αρχή και απαντά πριν προλάβω να τελειώσω την ερώτηση: «Το cheeseburger! Είναι το πιο απλό, άρα και ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις πόσο καλό είναι το μπιφτέκι». Μετά το cheese, πρώτα σε προτίμηση έρχονται το ομώνυμο Tarantino Burger (με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τραγανό μπέικον, cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια, αβοκάντο, Tarantino burger sauce, σπιτικές πίκλες, bbq sauce, ντομάτα και μαρούλι), αλλά και το Beef brisket burger με το brisket να σιγοψήνεται στον ξυλόφουρνο για 24 ώρες πριν στριμωχτεί σε ένα αφράτο ψωμάκι brioche μαζί με πίκλες, coleslaw, iceberg, μουστάρδα και BBQ sauce. Κόλαση; Και λίγα λέω.

6g3a9222.jpg

Ανάμεσα «στα οπωσδήποτε» του καταλόγου ανήκει επίσης και το Philly Steak, ένα πελώριο σάντουιτς με κοντινό στο pretzel ψωμάκι (υπέροχο) που γεμίζεται με μοσχαρίσια ταλιάτα από black angus, καραμελωμένα κρεμμύδια, cheddar και bbq sauce. Τρως μπουκιά, ταυτόχρονα βουτάς πατάτες (πρέπει) στην cheddar sauce και νιώθεις ολοκληρωμένος, πλήρης, ευτυχής. Για συνοδεία στο burger σου υπάρχουν καλές μπίρες και οργανικά αναψυκτικά, κυρίως όμως υπάρχουν πατάτες (πρέπει ξαναλέω!).

Philly Steak Sandwich
Philly Steak Sandwich
6g3a9171.jpg

Στο Tarantino στο Παγκράτι θα βρεις μόνο τρεις κωδικούς (το cheese, το bacon cheese και το Philly Steak Sandwich), αν θέλεις να δοκιμάσεις όλο τον κατάλογο (που το συστήνω), θα πρέπει να κατευθυνθείς στο Κουκάκι. Και μια καλή ευκαιρία να το κάνεις αυτό είναι την Τρίτη 5 Ιουλίου όταν και το Tarantino γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια στην Αθήνα με μια… Free Burger Day! Ναι, είναι αυτό που κατάλαβες… Από τη 13.00 και μέχρι εξαντλήσεως των burgers (θα υπάρχουν 350 cheeseburgers διαθέσιμα) τα μπιφτεκόψωμα θα μοιράζονται δωρεάν σε κάθε πιστό λιχούδη. Αμήν.

6g3a9218.jpg

Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι, 210 9221659 και Ευφράνονος 8, Παγκράτι, 210 7517532, www.tarantino.gr, Fb: @tarantinoathens, Instagram: @tarantinoathens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ