Resto

H Cookoovaya ανοίγει εστιατόριο στο Saint Tropez

Το δημοφιλές εστιατόριο στο πρώτο του ταξίδι εκτός συνόρων

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
exterieure-vue-aerienne.jpg

Ένα από τα πιο γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια, η διάσημη Cookoovaya, μόλις απέκτησε μια ακόμη έδρα στο κοσμοπολίτικο Saint Tropez της Κυανής Ακτής

Άνοιξε το 2014 ταράζοντας τα νερά της αθηναϊκής εστίασης χάρη στο φρέσκο της concept και τα υπέροχα πιάτα της με υπογραφή κάποιων από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς Έλληνες σεφ. Ο λόγος για την Cookoovaya που φέτος το καλοκαίρι ξεκινάει ένα ακόμη γαστρονομικό ταξίδι, ανοίγοντας αυτή τη φορά τα φτερά της σε πτήσεις εκτός συνόρων και μάλιστα στην καρδιά της Κυανής Ακτής, στο ξακουστό και εξόχως κοσμοπολίτικο Saint Tropez!

exterieur-facade-1.jpg

Η Cookoovaya Saint-Tropez (που ήδη άνοιξε και λειτουργεί από τις 16 Μαΐου) στεγάζεται στο Pan Dei Palais του διάσημου ομίλου Airelles Collection, ένα κομψό ξενοδοχείο με ιστορία που ξεκινάει το 1835, τότε που χτίστηκε σαν ιδιωτική κατοικία και, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, σαν μια ρομαντική «χειρονομία» του στρατιώτη Jean-François Allard προς την Ινδή πριγκίπισσα Bannu Pan Dei - εξού και το όνομα. Ο χώρος εντυπωσιακά όμορφος, με την ιστορία να έχει αφήσει παντού το στίγμα της και με έναν μαγευτικό κήπο που αποτυπώνει την ομορφιά του Γαλλικού Νότου.

-terrasse-exterieure-1.jpg

Σ΄ αυτό το μεσογειακό αλλά και κινηματογραφικό περιβάλλον η Cookoovaya έστησε τη νέα της «φωλιά» και δηλώνει έτοιμη να προσφέρει την «σοφή» της κουζίνα, μια κουζίνα που ξεπερνάει τον στενό πυρήνα της μαγειρικής και ασχολείται με την καινοτομία, τη σοφή αναζήτηση της σωστής εποχικής πρώτης ύλης, της ηθικής αντιμετώπισης του φαγητού. Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά στοιχεία –μεσογειακές αμφότερες-, κοινή σε πολλά σημεία γαστρονομική κουλτούρα και ο Περικλής Κοσκινάς εφαρμόζει και εδώ κατά γράμμα το όραμά του για την ανάδειξη μιας ουσιαστικής ελληνικής κουζίνας απαλλαγμένης από περιττούς εντυπωσιασμούς.

Περικλής Κοσκινάς
Περικλής Κοσκινάς
02_ij4a3317.jpg

Το μενού της Cookoovaya Saint – Tropez έχει ελληνικούς τίτλους στα πιάτα του – οι κοσμοπολίτες επισκέπτες θα μάθουν να προφέρουν λέξεις όπως “Courcouti και “Carvouna”-, πατάει πάνω στη ελληνική φιλοσοφία της «μοιρασιάς», περιλαμβάνει πιάτα όπως τα ωμά ψάρια, το χταπόδι με τη φάβα, αλλά και κερκυραικό μπιάνκο και μπουρδέτο, σκοπό έχει να ταξιδέψει την Ελλάδα όσο πιο μακριά γίνεται ενώνοντας τον κόσμο που αγαπά το ελληνικό φαγητό και την ελληνική κουλτούρα. Από εμάς καλό ταξίδι και κάθε επιτυχία! 

ij4a6136.jpg

Pan Deï Palais
52 rue Gambetta 83990, Saint-Tropez
Website: https://airelles.com/en
Ιnstagram - Airelles Collection
Instagram - Pan Deï Palais

Cookoovaya Athens
Χατζηγιάννη Μέξη 2α, Χίλτον
Website: https://cookoovaya.gr/
Instagram - cookoovaya
Facebook - cookoovaya

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ