Resto

Monkfish: Το καλύτερο τηγανητό καβουράκι της Αθήνας

Τραγανό και μαζί τρυφερό, καταβροχθίζεται ολόκληρο σε χρόνο dt

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηγανητό καβουράκι στο Monkfish

Στο εστιατόριο Monkfish στου Ζωγράφου για το ωραιότερο τηγανιτό καβουράκι

Monkfish σημαίνει πεσκανδρίτσα, αλλά το νόστιμο πλακουτσό ψαράκι είναι ένα μόνο θαλασσινό είδος από τα πολλά που μπορεί κανείς να γευτεί στο «off Broadway» αυτό ψαροεστιατόριο που άνοιξε πριν λίγο καιρό στου Ζωγράφου. Ο ιδιοκτήτης του Φάνης Δανίκος διατηρεί για χρόνια το ιχθυοπωλείο –μεσοτοιχία με το εστιατόριο, έχει καταγωγή από τη Χαλκίδα, διαθέτει μεγάλο δίκτυο ψαράδων που του δίνουν την πεντάφρεσκη ψαριά του και εδώ και χρόνια προμηθεύει πολλά διάσημα ψαροφαγικά εστιατόρια της Αθήνας.

Ό,τι και να φας στο δικό του το μαγαζί μυρίζει θάλασσα μια και είναι “catch of the day”, δηλαδή προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την «ψαριά της ημέρας». Αδυναμία μας τα απίστευτης νοστιμιάς καβουράκια που έρχονται σε μεγάλη πιατέλα και σε μέγεθος μικρού λοφίσκου, είναι τηγανητά αλλά εντελώς αλάδωτα, τραγανά και μαζί «τρυφερά», καταβροχθίζονται δε ολόκληρα και σε χρόνο dt, σηκώνοντας μαζί και πολλά πολλά τσίπουρα. Τα φτιάχνει ο άξιος νεαρός σεφ του Monkfish Γρηγόρης Κρητικός, είναι ελληνικά και φρέσκα και το μόνο που κάνει όπως μας είπε είναι να τους βγάζει το μεγάλο κεντρικό καύκαλο.

Τηγανητό καβουράκι στο Monkfish

Ο Γρηγόρης δηλώνει ευτυχής που κάθε μέρα έχει την ευκαιρία να καταπιάνεται με κάτι τόσο φρέσκο και λαχταριστό, φτιάχνει ακόμη και πολύ ωραία κακαβιά, πολλά crudo (δηλαδή ωμά, τέλειο αυτό με την άπαιχτη καραβίδα Ευβοϊκού), ωραία σάντουιτς με καραβίδες, γαρίδες ή αστακό, burger με φρέσκο τόνο, fish ‘n’ chips –επίσης αλάδωτα, λιγκουίνι με γαρίδες και άλλα πολλά. Αυτές τις μέρες τελειοποιεί ένα ακόμη πιάτο, νοοτροπίας "surf ’n’ turf" - δηλαδή θα παίζει αμ κρέας αμ θαλασσινά-, και από ό,τι μαθαίνουμε θα συμμετέχουν και πάλι τα περιβόητα καβουράκια… αυτή τη φορά όχι μόνα τους αλλά σε ταιριαστή συνύπαρξη μαζί με σιγομαγειρεμένη προβατίνα!

Ότι διαθέτει το κατάστημα –και το εστιατόριο αλλά και το ιχθυοπωλείο-, μπορεί με ένα τηλεφώνημα να έρθει και στα σπίτια μας είτε μαγειρεμένο, είτε ωμό και πεντάφρεσκο και καθαρισμένο για να το μαγειρέψουμε εμείς. 

Παπαδιαμαντοπούλου 108, Ζωγράφου, 210 7777518, Facebook: @monkfishathens, Ώρες λειτουργίας: 12.00 με 11.00 μ.μ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ