Resto

Franco Manca: η πίτσα για την οποία μιλάνε όλοι

Το δεύτερο κατάστημα μόλις άνοιξε στο Περιστέρι

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ioa_1267.jpg

Franco Manca: Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων έφτασε στην Αθήνα

Όποιος έχει επισκεφθεί το Λονδίνο, έστω και μία φορά, σίγουρα έχει συναντήσει κάποιο από τα δεκάδες Franco Manca, τα κομψά εστιατόρια που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένα στην πίτσα και που βρίσκονται διάσπαρτα σχεδόν σε όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Από το 2008 όταν κι άνοιξε το πρώτο Franco Manca στο Brixton Market μέχρι σήμερα η αλυσίδα μετράει 56 εστιατόρια στην Αγγλία, ένα και μοναδικό στο νησί Σαλίνα της Ιταλίας και χιλιάδες φανατικούς ακόλουθους που ορκίζονται στην αξεπέραστη γεύση αυτής της πίτσας, αλλά και στην ποιότητα των υλικών της.

ioa_2705.jpg

Μετά την Αγγλία, ήρθε η σειρά της Ελλάδας να γνωρίσει αυτή τη θεϊκή πίτσα και μάλιστα μέσα από δύο καταστήματα. Το πρώτο άνοιξε στις αρχές του Γενάρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ το δεύτερο μόλις πριν λίγες μέρες στο Περιστέρι. Τα δύο καταστήματα μοιράζονται την ίδια slow-rising sourdough φιλοσοφία που έκανε γνωστή την αλυσίδα και φέρουν την υπογραφή των James Ravano, Nabil Mankarious, των αδελφών Λιάκου και του chef Πάνου Ιωαννίδη.

ioa_3844.jpg

Γιατί όμως όλοι μιλάνε για αυτή την πίτσα; Η απάντηση βρίσκεται στο ζυμάρι, που φτιάχνεται με ένα ιταλικό προζύμι ηλικίας 250 ετών (!) αλλά και στα υλικά, όλα οργανικά,  φερμένα από τοπικούς παραγωγούς και βασισμένα στην εποχικότητα. Να πούμε επίσης ότι η Franco Manca έχει συνδέσει το όνομά της απολύτως με τη Ναπολιτάνικη πίτσα που υπακούει στον κανόνα του πολύ λεπτού ζυμαριού και στο μεγαλείο της απλότητας ή αλλιώς στη φιλοσοφία του “less is more”.

ioa_2522.jpg

Η πίτσα στο Franco Manca θα φτιαχτεί επιτόπου την ίδια στιγμή που θα την παραγγείλεις, ενώ μπορείς να χαζέψεις όλη τη διαδικασία της παρασκευής από την ανοιχτή κουζίνα. Κάθε πίτσα του καταλόγου είναι μοναδική, αλλά εμείς προτείνουμε να αρχίσεις τις δοκιμές από την πίτσα με βιολογική ντομάτα, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά, να συνεχίσει με την πίτσα με ελαφρώς καπνιστό πικάντικο σαλάμι, ιταλική μοτσαρέλα, βιολογική ντομάτα, καραμελωμένα κόκκινα κρεμμύδια και φρέσκο βασιλικό, και να «κλείσεις» οπωσδήποτε με τη μοναδική πίτσα με σάλτσα τρούφας, μοτσαρέλα και ποικιλία μανιταριών.

ioa_2630.jpg

Θα βρεις επίσης αρκετά starting bites όπως μια λαχταριστή μελιτζάνα με παρμεζάνα και μοτσαρέλα ψημένη στον φούρνο, ένα πικάντικο λουκάνικο από αρνί ελευθέρας βοσκής με ψητές πατάτες, κρεμμύδια, σάλτσα βιολογικής ντομάτας και ιταλική μοτσαρέλα, μια αέρινη Burrata που ακουμπά τρυφερά πάνω σε προζυμένιο ψωμί και συνοδεύεται από μια πικάντικη “nduja” από τη Σπιλίγκα, ψητά ντοματίνια και άγρια ρόκα, αλλά και αλλαντικά (όπως μορταδέλα και μπέικον από ελληνικό μαύρο χοίρο) που αξίζει να δοκιμάσεις.

ioa_2426.jpg

Καθημερινά Δευτέρα έως Κυριακή, από 12:00 έως 01:00π.μ το Franco Manca σας υποδέχεται, τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που προτείνουν οι επίσημοι φορείς κατά του Covid-19.

Franco Manca

Νέα Φιλαδέλφεια: Πλ. Ελ. Βενιζέλου 2,τηλ:210 2581501
Περιστέρι: Παρασκευοπούλου 45, Τηλ: 210 2589009
www.francomanca.com.gr
Facebook: @Francomancagreece
Instagram: @Francomancagreece

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ