Resto

Nyx: Σούσι και άλλα ωραία ασιατικά με θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό

Εξωτισμός, ωραία ατμόσφαιρα και περιποίηση πολλών αστέρων

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nyx:  Σούσι και άλλα ωραία ασιατικά με θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό

Nyx: το ωραίο ασιατικό εστιατόριο του Academias Hotel με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη

Περνάω από μπροστά του στα καθημερινά μου δρομολόγια γραφείο-σπίτι και με κάποιο τρόπο μου φτιάχνει πάντα τη διάθεση. Το καινούργιο Academias Hotel, πάνω στην Ακαδημίας, έχει μοντέρνα όψη, μαύρα «πολυτελή» χρώματα, φωτάκια, κι έναν κύριο απ’ έξω με στολή να υποδέχεται τον κόσμο με χαμόγελο. Μου φαίνεται πως βάζει φως, χαρά και ζωή σ’ έναν δρόμο που μοιάζει καταδικασμένος να φορτώνει κάθε μέρα αυτοκίνητα, καυσαέρια, γρήγορους ρυθμούς και νεύρα. Σαν να κλείνει το μάτι σε μένα και σε όσους περνάνε, σαν να μας ψιθυρίζει εμπιστευτικά  «…βάλε μια άνω τελεία, έχω επάνω ομορφιές που διώχνουν όλες τις σκοτούρες…».

_56a0072.jpg

Προχτές, μια νύχτα, μεσοβδόμαδη και πάαααρα πολύ κρύα, πήρα αγκαζέ την παρέα μου και πέρασα το κατώφλι του ζεστού και ατμοσφαιρικού, και λαμπερού ξενοδοχείου. Ψηλά στον 7ο όροφο έχει τοποθετήσει το Nyx, το ωραίο του εστιατόριο, στα τραπέζια του οποίου σερβίρεται φίνα ασιατική κουζίνα ενώ το μεγάλο μπαρ συμπληρώνει με τα μοντέρνας φιλοσοφίας κοκτέιλ του. Ο χώρος έχει κι εδώ dark τόνους, ατμοσφαιρικό φωτισμό, μίνιμαλ ιαπωνική αισθητική, πολλές πρασινάδες που του χαρίζουν φρεσκάδα και στιλ εξοτίκ, «πριβέ» γωνιές. Το κυριότερο όμως που έχει είναι η συγκλονιστική του θέα!  

nyx_athens_6.jpg

Στο τραπέζι που κάθομαι έχω πίνακα μπροστά μου την Ακρόπολη, κάτω τα φωτισμένα μεγάλα κτίρια του κέντρου της Αθήνας, στο βάθος, -είναι νύχτα αλλά μαντεύω-, τη θάλασσα. Όταν λίγο αργότερα βγαίνω στις βεράντες βλέπω εικόνες μιας φαντασμαγορικής, αλλιώτικης πόλης, λαμπερής και πανέμορφης. Στην πλαϊνή βεράντα εντυπωσιάζομαι, από εδώ νομίζω πως θα απλώσω το χέρι και θα πιάσω τον ολόφωτο Λόφο του Λυκαβηττού! Έxει κι εδώ τραπέζια, αποφασίζω πως μόλις ανοίξει λίγο ο καιρός θα μου προσφέρω ακόμη μια, μάλλον και περισσότερες βραδιές στο Nyx.

nyx_athens_2.jpg

Πίνουμε Paloma, επιμένει η παρέα και καλά κάνει, τα κοκτέιλ είναι εξαιρετικά, «δυνατούτσικα» όπως μου αρέσουν, φτιαγμένα για να ταιριάζουν τέλεια με το  μενού. Ξεκινάμε με edamame και τελειώνουμε την πρώτη Paloma, συνεχίζουμε με τη δεύτερη και μια υπέροχη salmon sashimi salad, δεν είμαι φανατική της σαλάτας αλλά μια βραδιά κομψή θα την πέρναγα και μόνο με αυτήν, είναι όλα της τα λαχανικά φρέσκα, ο σολομός είναι εξαιρετικής ποιότητας και δουλεμένος «σπιτικά», έχει μια σος που φέρνει τη μυρωδάτη Ασία στα πιάτα μας.  

_56a9889.jpg

Ακολουθούν gyoza beef, δηλαδή λεπτοκαμωμένα ντάμπλινγκς με μοσχάρι, μανιτάρια shitake και μια ανάλαφρη κρέμα παρμεζάνας 24μηνης ωρίμανσης, περνάμε σε ποικιλία από sushi rolls –με χέλι, πίκλα καρότου, σπαράγγι, με τόνο και τσίλι και φρέσκο κρεμμυδάκι, με σολομό,  με καβούρι-, που έρχονται σε εντυπωσιακή σύνθεση-γόνδολα στολισμένη  με εξωτικά λουλούδια! Δεν είπαμε όχι ούτε σε ένα Black Angus rib eye με βασιλομανίταρα, pak choi, πουρέ από παστινάκη και spicy beef sauce –ήταν πεντανόστιμο- και κλείσαμε γλυκά με namelaka black forest καθώς και με απανωτές Paloma, τον αριθμό των οποίων είπαμε να κρατήσουμε μεταξύ μας...

nyx_athens_3.jpg

Στην παγωμένη νύχτα και την Ακαδημίας όταν ξαναβγήκαμε η διάθεση ήταν ανεβασμένη ψηλά, πολύ ψηλά σαν το rooftop του Academias Hotel, το Nyx μπήκε στην ατζέντα μας, το ίδιο συστήνω και σε εσάς ανεπιφύλακτα. Μπορείτε να πάτε και μόνο για ποτό, ή και για «τσιμπητό» σούσι στο μπαρ, οι τιμές του είναι καλές, υπολογίστε γύρω στα 30-35 ευρώ χωρίς τα ποτά.

_56a9938.jpg

Nyx Rooftop Bar-Restaurant, (Academias Hotel, Autograph Collection by Marriott International), Ακαδημίας 38 & Ομήρου, 2103670000

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ