Resto

Λιβανέζικο street food μέσα γίνεται;

Στο Souk όλα γίνονται

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
ΤΕΥΧΟΣ 489
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71798-159617.jpg

Μπαχάρια, ανατολίτικες μυρωδιές και πικάντικες γεύσεις… σ’ αυτό το σταυροδρόμι δεν θα θυμάσαι από πού μπήκες, ούτε από πού θα βγεις. Δεν σε νοιάζει όμως, καμιά φορά είναι ωραίο να χάνεσαι σε σταυροδρόμια, ειδικά όταν μυρίζουν λιβανέζικες πίτες και νόστιμα κρέατα. Souk σημαίνει «αγορά» και με το χέρι στην καρδιά δηλώνω ότι το εστιατόριο στη Γλυφάδα δεν έχει μόνο τον τίτλο. Φτιαγμένο σαν υπαίθρια λιβανέζικη αγορά και βραβευμένο για το design με τα πολύχρωμα κιόσκια και τις νέον επιγραφές, «Just Baked», «Sushi Bar», «Pasta Bar», το Souk είναι ένα αληθινό σταυροδρόμι γεύσεων, αρωμάτων και πολιτισμών, αφού, πέρα από τα λιβανέζικα πιάτα, περιλαμβάνει και νοστιμιές απ’ όλο τον κόσμο.

Χάνεσαι, λοιπόν, γιατί στο ένα κιόσκι δοκιμάζεις πίτα ζατάρ ή πίτα αουάρμα με γιαούρτι ή αυγό, ερωτεύεσαι και ζητάς τη συνταγή από τον Λιβανέζο σεφ και την ξεχνάς δίπλα στα υπέροχα μαριναρισμένα, μαλακά φιλετάκια. Πιο κάτω συμβαίνει το ίδιο με το μπέργκερ σολομού, με το φαλάφελ, το σούσι, το μπιφτέκι, ο άνθρωπος είναι άπληστος. Ακούς lounge μουσική, δεν σε αγχώνει ο χρόνος, το Souk λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο, και δοκιμάζεις. Τσιμπάς κάτι από κάθε κιόσκι, έχεις στο πιάτο σου μια λαχταριστή πανδαισία γεύσεων απ’ όλο τον κόσμο και, πριν το καταλάβεις, έχει γυρίσει στ’ αλήθεια γαστρονομικά τον πλανήτη. Όλες οι πρώτες ύλες είναι δικές τους και κάθε πιάτο παρασκευάζεται στο εστιατόριο απ’ την αρχή ως το τέλος. Σαουάρμα δοκίμασες; Οι φανατικοί κρεατοφάγοι μπορούν ακόμη και να παρακάμψουν το κεμπάπ, έλα να κλείσουμε τα μάτια, εδώ συναντιούνται τα δυο toppings της κρεατολαγνίας, ας φάμε μια μπουκιά διπλού γύρου από μοσχάρι και αρνί.

Γύρνα στο τραπέζι σου και παράγγειλε ένα ποτήρι κρασί από την πολύ πλούσια λίστα με τις πάνω από 30 ετικέτες. Σημείωσε ότι το Souk είναι από τα καλά και αγαπημένα εστιατόρια που σου δίνουν τη δυνατότητα να γευτείς καλές και γνωστές ετικέτες και σε ποτήρι. Όσο θα πίνεις το κρασί σου πολλά μπορούν να συμβούν. Όπως να πεταχτούν μπροστά σου οι Μαγγίρες, το εστιατόριο οργανώνει πολύ συχνά live shows-έκπληξη. Στα μεγάλα πλουσιοπάροχα τραπέζια μπορείς ακόμα να παίξεις χαρτιά ή να αφήσεις να στα ρίξει ο Μάριος ή η Άννα. Κι αν είσαι φαν του ναργιλέ, εδώ θα βρεις πολλές γεύσεις. Δεν θα θέλεις να φύγεις, ούτε θα σε διώξουν γιατί δεν κλείνουν ποτέ, αλλά μόλις χρειαστεί να το κάνεις ζήτα το τηλέφωνο του delivery. Στέλνουν μέχρι τις 2 το βράδυ και οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από καλές.

Γρ. Λαμπράκη 3 & Ποσειδώνος, 210 8981000

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ