Resto

Mira me: Καινούργια ταράτσα με συγκλονιστική θέα και καλό φαγητό

Βρίσκεται χαμηλά στην Ερμού, μια ανάσα από την Ακρόπολη

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 788
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θέα Ακρόπολη από την ταράτσα του Mira me
@ Vice Versa

Στην ταράτσα του καινούργιου ξενοδοχείου Mira me στην Ερμού θα απολαύσετε ένα νόστιμο μενού με θέα την Ακρόπολη

Το μικρό ξενοδοχείο –της κατηγορίας «boutique», με 7 μόλις δωμάτια– άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πόρτες του σε ένα από τα πιο ιστορικά αλλά και ζωντανά σημεία της Αθήνας, στην Ερμού, λίγο πριν την πλατεία Αγίων Ασωμάτων. Το Mira me (κοίτα με, στα ισπανικά) βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους αρχαιολογικούς χώρους που τόσο γοητεύουν τους τουρίστες ενώ στα πόδια του απλώνεται η πιο ζωντανή και εμπορική γειτονιά της πόλης που ξεκινάει από χαμηλά, φτάνει μέχρι το Σύνταγμα και εντός της περιλαμβάνει όλα τα νέα καφέ, τα μπαράκια, τα εστιατόρια, τα σύγχρονα μαγαζιά που τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει την περιοχή αποτυπώνοντας πάνω της και το σύγχρονο, δραστήριο προφίλ της πόλης.

Η πρόσοψη του Mira me
Photo credits: Vice Versa
Τα ανακαινισμένα δωμάτια του νέου ξενοδοχείου Mira Me
Photo Credits: Vice Versa

Το κτίριο είναι μια αθηναϊκή κατοικία του 1925, την οποία αναμόρφωσε τέλεια ο αρχιτέκτονας Γιάννης Ζαχαράκης έτσι ώστε να θυμίζει αρχοντικό του μεσοπολέμου αλλά ταυτόχρονα να συνδέεται και με το σύγχρονο παρόν. Τα δωμάτια ντύθηκαν με πατώματα από ξύλινο γαλλικό ψαροκόκαλο, τα γύψινα διακοσμητικά και οι ροζέτες στις οροφές ανακατασκευάστηκαν, η οργάντζα, το λινό και το βελούδο σε παλ χρωματισμούς έντυσαν παράθυρα και έπιπλα, τα μπάνια είναι μαρμάρινα, τους χώρους στολίζουν εντυπωσιακά φωτιστικά του σύγχρονου ντιζάιν αλλά και έργα των Αδαμάκου, Φασιανού, Παρμακέλη. Όλη αυτή η αίσθηση ήρεμης πολυτέλειας, κομψότητας και κοσμοπολιτισμού ξεκινάει από το ισόγειο όπου βρίσκεται το λόμπι και το εσωτερικό all day bistrot (που θα ανοίξει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν), διατρέχει τα δωμάτια στους επόμενους δύο ορόφους και φτάνει στο καλύτερο κομμάτι και στο μεγάλο ατού του Mira me που φυσικά είναι η ταράτσα του!

Θέα Ακρόπολη από την ταράτσα του Mira me
Photo credits: Vice Versa

Ταράτσα την οποία γνώρισα μια νύχτα με πανσέληνο και την ερωτεύτηκα! Θα μου έφτανε και μόνο η συγκλονιστική της θέα και το φεγγάρι που ξεπρόβαλλε πάνω από τον Υμηττό σχεδόν αγγίζοντας την ολόφωτη Ακρόπολη, όμως και τα υπόλοιπα στοιχεία αυτής της ταράτσας στάθηκαν στο ύψος τους και μάλιστα με το παραπάνω… Δηλαδή: το ντεκόρ της είναι μοντέρνο, λιτό και σωστά αφήνει τον πρώτο λόγο στις ομορφιές της Αθήνας που απλώνονται μπροστά σου. Το σέρβις είναι ζεστό, κατατοπιστικό και ευγενέστατο. Τα κοκτέιλ από το μπαρ εξαιρετικά. Η κουζίνα είναι μεσογειακή με πινελιές και από άλλες χώρες του κόσμου, έχει comfort διάθεση και πρώτες ύλες από επιλεγμένες φάρμες, μποστάνια και μικρούς έλληνες παραγωγούς.

Mπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο σε τσίλι με μους από λευκά φασόλια

Γευτήκαμε πολλά και νόστιμα εκείνη τη βραδιά όπως μπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο σε τσίλι με μους από λευκά φασόλια, τραγανά και πεντανόστιμα cannoli γεμιστά με μοσχαρίσιο ταρτάρ, dumplings σφυρίδας με σάλτσα εσπεριδοειδών, καλοκαιρινή σαλάτα στην οποία πολύ πετυχημένα συμμετείχαν κίτρινη ντομάτα, καρπούζι, κόκκινο και κίτρινο παντζάρι, ρόκα, βασιλικός, κουκουνάρι και ψητό χαλούμι.

_food_frame.jpg

Το μενού που έχει συνθέσει ο νεαρός Γιάννης Αναγνωστόπουλος προτείνει φρέσκα ψάρια (πολύ ωραίο και το ταρτάρ μαγιάτικου με σάλτσα εσπεριδοειδών), κρέατα, pasta και risotti, χειροποίητα ψωμιά και γλυκά, είναι πολύ προσεγμένο, έχει ιδιαίτερες κοπές, υφές και όλα αυτά που «παίζουν» σαν τελευταία λέξη της μόδας στον χώρο της γαστρονομίας, πράγμα που μέχρι και πλήξη θα μπορούσε να μου προκαλέσει αν δεν ήταν τόσο μα τόσο βαθιά νόστιμο - ντουζ πουάν στη φάβα Σχοινούσας με τα άγρια μανιτάρια, τρούφα και σάλτσα πόρτο!

Η λίστα κρασιών είναι «φρέσκια» και καλά ενημερωμένη, ενώ σε μπίρες θα βρείτε την Delphi και τη Marea, δύο ελληνικές φρέσκες και πολύ ιδιαίτερες ετικέτες μπίρας από την μικροζυθοποιία Elixi της Χαλκίδας. Μπορείτε να πάτε και μόνο για ποτό, την ώρα που ο ήλιος βασιλεύει μοιάζουν όλα μαγικά!   

rooftop_view_vice_versa.jpg
Photo credits: Vice Versa

Mira Me, Ερμού 118, Αθήνα, 2152151930 -1 / Ανοιχτά από τις 7 το απόγευμα, σε λίγες μέρες από το πρωί, €30-40/άτομο, χωρίς κρασί 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ