Resto

Mexha, το νέο mexican gastrobar στο Μαρούσι

Tacos, nachos, burritos, quesadillas και φοβερά πρωτότυπα cocktails στην Αγίου Κωνσταντίνου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mexha_65_of_254.jpg

Το Mexha στο Μαρούσι μαγειρεύει μια φρέσκια, υγιεινή και νόστιμη εκδοχή της μεξικάνικης κουζίνας

Δεν είναι πολύς καιρός που η Αγίου Κωνσταντίνου έχει τη μυρωδιά της φρέσκιας πιπεριάς. Πράσινες πιπεριές, κόκκινες, κίτρινες, γλυκές, καυτερές ή καπνιστές, που κρύβουν μέσα τους τα πιο βαθειά μυστικά της μεξικάνικης κουζίνας. Αν τις ακολουθήσεις, ο δρόμος θα σε βγάλει στο Mexha. Είναι το νέο μεξικάνικο της πόλης  πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Στο Mexha δεν θα δεις κανένα σομπρέρο… δεν υπάρχουν κάκτοι, και η φιγούρα της Φρίντα Κάλο δεν είναι εδώ για να σε κοιτάξει με το μελαγχολικό της βλέμμα. Το εστιατόριο έχει επίτηδες ακολουθήσει ένα urban chic ύφος ώστε όλη σου η προσοχή να στραφεί εκεί που πρέπει: στο φαγητό.

mexha_178_of_254.jpg
mexha_253_of_254.jpg

Στο μενού του Mexha θα βρεις την καρδιά της μεξικάνικης κουζίνας: Chili con Carne, Μοσχάρι Barbacoa, κοτόπουλο Asado που μπαίνουν σε χορταστικά burritos, γεμίζουν λαχταριστές quesadillas, κάνουν τα tacos ακαταμάχητα και δίνουν μια ξεχωριστή μεξικάνικη πινελιά στα power bowls.  Για συνοδεία υπάρχουν nachos σε αρκετές διαφορετικές επιλογές (οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα nachos με σάλτσα τυριού και chorizo) και μερικές άκρως ενδιαφέρουσες σαλάτες, όπως η ομώνυμη Mexha με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο με κρούστα μεξικάνικων μπαχαρικών, μανιτάρια, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, πράσινη σαλάτα και dulcita dressing.

Εκτός, όμως, από όλες αυτές τις κλασικές επιλογές, στο Mexha θα βρεις και κάτι παραπάνω… Όπως το χειροποίητο φρέσκο chorizo που φτιάχνεται καθημερινά εδώ και που πριν ψηθεί, μαρινάρεται για 24 ώρες σε πάστα achiote. Ή το Vegan Mexha Chili με τις φακές και τις καπνιστές πιπεριές Poblano που θα σε κερδίσει με τη νοστιμιά του είτε είσαι vegan, είτε όχι. Και φυσικά, δεν γίνεται να μην πούμε για το φοβερό guacamole του Mexha που δημιουργείται αποκλειστικά από ώριμα αβοκάντο…

mexha_225_of_254.jpg

Επειδή, όμως, μεξικάνικο χωρίς cocktail δεν γίνεται, στον κατάλογο του bar που επιμελήθηκε ο έμπειρος bartender Πέτρος Δανέζης φιλοξενείται μια συλλογή από Μαργαρίτες (με πιο ιδιαίτερη τη Mexha’s Signature Margarita με χυμό από… νεράντζια!), και μία σειρά από Signature Cocktails με βάση την τεκίλα και το ρούμι. Από τα τελευταία, ξεχωρίζουν το Cox Daquiri με φρέσκο πουρέ από ανανά, αρωματισμένο με τόνκα και χειροποίητο σιρόπι βανίλιας, και το Revolucion όπου το ρούμι συνδυάζεται με το lime και το ginger δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

mexha_249_of_254.jpg

Γενικώς, το Mexha ακολουθεί μια διαφορετική και πρωτότυπη μαγειρική προσέγγιση. Ο Χάρης Βέντης, βλέπετε, ο δημιουργός του μενού, επηρεασμένος από τις σπουδές του στην Ιατρική αναζήτησε εναλλακτικές τεχνικές για να πετύχει το βέλτιστο γευστικό αποτέλεσμα, προσπαθώντας να μην επιβαρύνει το φαγητό του με ζωικά λίπη ή βελτιωτικά γεύσης. Έτσι, στην κουζίνα του Mexha δεν τηγανίζουν, δεν χρησιμοποιούν κατεψυγμένα προϊόντα ή κονσέρβες και δεν σερβίρουν έτοιμες, καυτερές σάλτσες. «Αυτό», λέει ο Χάρης «μας έχει κοστίσει σε πολλή, σκληρή δουλειά, όταν όμως εισπράττουμε χαμόγελα ικανοποίησης από τους πελάτες μας, αισθανόμαστε υπερήφανοι και ξέρουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Ξέρουμε ότι η δουλειά μας είναι μέσα στην κουζίνα, να φτιάχνουμε τα πάντα εξαρχής και εκ του μηδενός. Επιλέγουμε την πρώτη μας ύλη, όπως θα κάνατε κι εσείς, αν αποφασίζατε ένα βράδυ να φτιάξετε burritos ή tacos για τους αγαπημένους σας. Μαγειρεύουμε με σεβασμό στα υλικά, στο περιβάλλον και στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και προσπαθούμε να είμαστε κάθε μέρα καλύτεροι».

mexha_63_of_254.jpg

Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: Mexha, Instagram: MexhaRestaurant

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ