- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Mexha, το νέο mexican gastrobar στο Μαρούσι
Tacos, nachos, burritos, quesadillas και φοβερά πρωτότυπα cocktails στην Αγίου Κωνσταντίνου
Το Mexha στο Μαρούσι μαγειρεύει μια φρέσκια, υγιεινή και νόστιμη εκδοχή της μεξικάνικης κουζίνας
Δεν είναι πολύς καιρός που η Αγίου Κωνσταντίνου έχει τη μυρωδιά της φρέσκιας πιπεριάς. Πράσινες πιπεριές, κόκκινες, κίτρινες, γλυκές, καυτερές ή καπνιστές, που κρύβουν μέσα τους τα πιο βαθειά μυστικά της μεξικάνικης κουζίνας. Αν τις ακολουθήσεις, ο δρόμος θα σε βγάλει στο Mexha. Είναι το νέο μεξικάνικο της πόλης πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Στο Mexha δεν θα δεις κανένα σομπρέρο… δεν υπάρχουν κάκτοι, και η φιγούρα της Φρίντα Κάλο δεν είναι εδώ για να σε κοιτάξει με το μελαγχολικό της βλέμμα. Το εστιατόριο έχει επίτηδες ακολουθήσει ένα urban chic ύφος ώστε όλη σου η προσοχή να στραφεί εκεί που πρέπει: στο φαγητό.
Στο μενού του Mexha θα βρεις την καρδιά της μεξικάνικης κουζίνας: Chili con Carne, Μοσχάρι Barbacoa, κοτόπουλο Asado που μπαίνουν σε χορταστικά burritos, γεμίζουν λαχταριστές quesadillas, κάνουν τα tacos ακαταμάχητα και δίνουν μια ξεχωριστή μεξικάνικη πινελιά στα power bowls. Για συνοδεία υπάρχουν nachos σε αρκετές διαφορετικές επιλογές (οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα nachos με σάλτσα τυριού και chorizo) και μερικές άκρως ενδιαφέρουσες σαλάτες, όπως η ομώνυμη Mexha με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο με κρούστα μεξικάνικων μπαχαρικών, μανιτάρια, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, πράσινη σαλάτα και dulcita dressing.
Εκτός, όμως, από όλες αυτές τις κλασικές επιλογές, στο Mexha θα βρεις και κάτι παραπάνω… Όπως το χειροποίητο φρέσκο chorizo που φτιάχνεται καθημερινά εδώ και που πριν ψηθεί, μαρινάρεται για 24 ώρες σε πάστα achiote. Ή το Vegan Mexha Chili με τις φακές και τις καπνιστές πιπεριές Poblano που θα σε κερδίσει με τη νοστιμιά του είτε είσαι vegan, είτε όχι. Και φυσικά, δεν γίνεται να μην πούμε για το φοβερό guacamole του Mexha που δημιουργείται αποκλειστικά από ώριμα αβοκάντο…
Επειδή, όμως, μεξικάνικο χωρίς cocktail δεν γίνεται, στον κατάλογο του bar που επιμελήθηκε ο έμπειρος bartender Πέτρος Δανέζης φιλοξενείται μια συλλογή από Μαργαρίτες (με πιο ιδιαίτερη τη Mexha’s Signature Margarita με χυμό από… νεράντζια!), και μία σειρά από Signature Cocktails με βάση την τεκίλα και το ρούμι. Από τα τελευταία, ξεχωρίζουν το Cox Daquiri με φρέσκο πουρέ από ανανά, αρωματισμένο με τόνκα και χειροποίητο σιρόπι βανίλιας, και το Revolucion όπου το ρούμι συνδυάζεται με το lime και το ginger δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.
Γενικώς, το Mexha ακολουθεί μια διαφορετική και πρωτότυπη μαγειρική προσέγγιση. Ο Χάρης Βέντης, βλέπετε, ο δημιουργός του μενού, επηρεασμένος από τις σπουδές του στην Ιατρική αναζήτησε εναλλακτικές τεχνικές για να πετύχει το βέλτιστο γευστικό αποτέλεσμα, προσπαθώντας να μην επιβαρύνει το φαγητό του με ζωικά λίπη ή βελτιωτικά γεύσης. Έτσι, στην κουζίνα του Mexha δεν τηγανίζουν, δεν χρησιμοποιούν κατεψυγμένα προϊόντα ή κονσέρβες και δεν σερβίρουν έτοιμες, καυτερές σάλτσες. «Αυτό», λέει ο Χάρης «μας έχει κοστίσει σε πολλή, σκληρή δουλειά, όταν όμως εισπράττουμε χαμόγελα ικανοποίησης από τους πελάτες μας, αισθανόμαστε υπερήφανοι και ξέρουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Ξέρουμε ότι η δουλειά μας είναι μέσα στην κουζίνα, να φτιάχνουμε τα πάντα εξαρχής και εκ του μηδενός. Επιλέγουμε την πρώτη μας ύλη, όπως θα κάνατε κι εσείς, αν αποφασίζατε ένα βράδυ να φτιάξετε burritos ή tacos για τους αγαπημένους σας. Μαγειρεύουμε με σεβασμό στα υλικά, στο περιβάλλον και στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και προσπαθούμε να είμαστε κάθε μέρα καλύτεροι».
Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: Mexha, Instagram: MexhaRestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο rooftop του ξενοδοχείου Athens Was κάνει θαύματα
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.