MFlavours: Υψηλή γαστρονομία και θέα από ψηλά στο Σύνταγμα
Εξαιρετική κουζίνα, υπέροχη θέα και Τέχνη στο εστιατόριο του καινούργιου Athens Capital Hotel- MGallery Collection
Το εστιατόριο MFlavours του καινούργιου ξενοδοχείου Athens Capital Hotel στο Σύνταγμα έχει εξαιρετική κουζίνα και υπέροχη θέα
Φαίνεται ότι καινούργιος άνεμος πνέει στην Πανεπιστημίου: καινούργια προσθήκη στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου, στο πρώην κτήριο της Αγροτικής τράπεζας, το ξενοδοχείο Athens Capital Center Hotel - MGallery Collection. Ένα 5άστερο ξενοδοχείο, που σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, άνοιξε τις πύλες του στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το εστιατόριο του νέου, πολυτελούς και arty ξενοδοχείου λέγεται MFlavours, και βρίσκεται, πολύ σωστά, στο πίσω μέρος του κτηρίου, στον τελευταίο όροφο, μακριά από τη βοή της λεωφόρου. Ήσυχο, διακριτικό, μοντέρνο εσωτερικό, σε απαλούς τόνους του γκρι και του γαλάζιου, με μια ανοιχτή κουζίνα και με μια πολύ ενδιαφέρουσα και αναπάντεχη θέα του κτηρίου της Βουλής και του Εθνικού Κήπου, όπως αυτά φαίνονται διαγωνίως από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας από τη μία πλευρά. Από την άλλη του μεριά έχει θέα σε ένα επίτοιχο γλυπτό- εγκατάσταση του Γιώργου Λάπα το Mappemonde.
Η κουζίνα του είναι μεσογειακή, ελληνοκεντρική, με μερικές εξωτικές πινελιές… τόσο όσο. Έχει επικεφαλής τον εξαιρετικό σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη, που πιο πριν και μεταξύ πολλών άλλων, ήταν chef de cuisine στο roof garden της Μεγάλης Βρετανίας (τα δύο ξενοδοχεία είναι κατά κάποιον τρόπο συγκοινωνούντα δοχεία, μια και έχουν κοινή ιδιοκτησία…).
Από τα πολλά και ωραία πιάτα που μας έβγαλαν, (7 τον αριθμό + 3 γλυκά) οι γενναιόδωροι οικοδεσπότες μας, ξεχώρισα τα εξής:
Στην αρχή, ένα amuse bouche που ήταν ένας αποδομημένος μουσακάς - μιλφέιγ, με τσιπς πατάτας, μελιτζανοσαλάτα, ταρτάρ μόσχου και κρέμα – ένα αριστούργημα! Ένα χταπόδι σχάρας -λουκούμι - με λευκό ταραμά, φασόλια Λήμνου, καπνιστό λάδι πράσου και σαλάμι Λευκάδος! Ένα ψητό κατσικίσιο τυρί, με φράουλες, ντοματίνια, αβοκάντο, πέστο ρόκας και αφρό λεμονιού – τα ντοματίνια με τις φράουλες ένας εξαίσιος αναπάντεχος συνδυασμός! Ένα homemade τορτέλι καρμπονάρα σε αποδομημένη εκδοχή του σεφ, με κρόκο αυγού κονφί, γεμιστό με προσούτο, μορταντέλα, γκουαντσιάλε! Το συνόδευε αφρός παρμεζάνας…
Στα κυρίως, ένας εξαιρετικός σολομός σοτέ, με τραγανή πέτσα, ζουμερός, με μικρή σαλάτα από παντζάρια και μια απαλή σάλτσα βουτύρου με «5 spices» – ένα μείγμα κινέζικων μπαχαριών και πορτοκάλι. Ένα θαύμα! Ένας μικρός πουρές από φακές μπελούγκα που τον συνόδευε, μας φάνηκε κάπως περιττός…
Άλλο επικό κυρίως πιάτο, ήταν τα αρνίσια παϊδάκια - Carré d'agneau γαλλιστί, ψημένα στην εντέλεια! Ροζέ δηλαδή, όπως πρέπει, αν και η μία από τις δύο μούσες της γαστρονομίας που συνόδευα κόντεψε να φωνάξει το 100, γιατί τα ήθελε καλοψημένα… Τα συνόδευε ένας πουρές πατάτας γιαχνί – αυτό ήταν τέλειο – με μαύρο σκόρδο και καπνιστό γιαούρτι…
Τα γλυκά, όπως μάθαμε τα επιμελείται ο chef patissier της Μεγάλης Βρετανίας Arnaud Larher (για τους «γνωρίζοντες» τα καλλίτερα γλυκά στο κέντρο, τα βρίσκει κανείς στο πρώην GB Corner της Μεγάλης Βρετανίας, και νυν GB Corner Gifts & Flavors…)
Δοκιμάσαμε ένα μακαρόν μαστίχας – μια σοφιστικέ και ανάλαφρη εκδοχή των ελληνικών εργολάβων -, γεμιστό με κρέμα μαστίχας και μαρμελάδα εσπεριδοειδών. Και Tarte Bali, ένα τραγανό μπισκότο βουτύρου - συνταγή από τη Βρετάνη- με γκανάς μαύρης σοκολάτας, τραγανή πραλίνα και σαντιγί καραμέλας. Τέλος, ένα τιραμισού με μέλι και μπισκότο καφέ!
Περιττό να σας πω, ότι στο τέλος κοντέψαμε να πάμε στον Ευαγγελισμό από το πολύ φαΐ, γιατί στα πιο πάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τα home baked φρεσκοψημένα ψωμιά (υπέροχα), που κατέφθασαν στο τραπέζι στην αρχή, μαζί με ένα πολύ ενδιαφέρον ντιπ κρέμας ελληνικής φασολάδας, υπολογίστε και όλους τους ξηρούς καρπούς που φάγαμε ο καθένας με το απεριτίφ της αρχής…
Το συμπέρασμα: υψηλή, παιχνιδιάρικη ελληνοκεντρική γαστρονομία, που κλείνει το μάτι ακόμη και σε ασιατικούς τρόπους παρασκευής!
To κλου της βραδιάς, είναι να ανεβείτε μετά το φαγητό για ποτά στην ταράτσα, στο Mappemonde Bar & Lounge. H θέα της πόλης και της Ακρόπολης από εδώ, είναι συγκλονιστική! Το μπαρ αναπτύσσεται γύρω από το γλυπτό του Γιώργου Λάπα και την πισίνα, έχει άνετα καθιστικά από την πλευρά της Πανεπιστημίου και της Κριεζώτου κι ένα μπαρ με μικρά τραπέζια στο βάθος. Και εδώ μπορεί να φάει κανείς, διαλέγοντας από ένα κάπως πιο απλό μενού.
Άφησα στο τέλος το café του ισογείου. Το Gallery Café, βρίσκεται ακριβώς στη γωνία του κτηρίου. Πραγματική προσθήκη στην καθημερινότητα της πόλης, άνοιξε αποκαλύπτοντας το εμβληματικό ανάγλυφο της Νέλλας Γκόλαντα «Έρως και Δήμητρα», για χρόνια κρυμμένο πίσω από σκαλωσιές και σκόνες, που οι κάτοικοι του κέντρου πιστεύαμε ότι είχε οριστικά πια καταστραφεί!
Είναι ανοικτό από το πρωί, και μαζί με του Zonar’s – το Athénée δηλαδή και το καφέ που βρίσκεται στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου επαναφέρουν τη ζωή σε αυτό το άλλοτε νεκρό κομμάτι του κέντρου…
Ελευθερίου Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Σύνταγμα, 214 4442000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.