Resto

«Ρετιρέ»: το Ergon μόλις άνοιξε και ταράτσα!

Κοκτέιλ στα ποτήρια, μπέργκερ και Ακρόπολη στο πιάτο

Δημήτρης Ξανθούλης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρετιρέ: Η νέα ταράτσα του Ergon στη Μητροπόλεως σερβίρει cocktail και burgers με φόντο την Ακρόπολη

Το ERGON της οδού Μητροπόλεως το γνωρίζετε. Εστιατόριο μεσογειακού προσανατολισμού, delicatessen ελληνικών προϊόντων, μανάβικο, χασάπικο, ψαράδικο στο ισόγειο και ξενοδοχείο στους επάνω ορόφους. Αλλά δεν θα μιλήσουμε για αυτά.

Μέσα στη χλαπαταγή του κορωνοϊού, στην ταράτσα του προσγειώθηκε μία τροχήλατη – ιπτάμενη καντίνα και  γύρω από αυτήν, ανέπτυξαν τους χώρους ενός post coronavirus lounge-bar. Χαλίκι στο πάτωμα, πολυθρόνες – σεζλόνγκ, ξύλινα τραπέζια με άνετες καρέκλες, μια μεγάλη γωνιά διαμορφωμένη σε άνετο καθιστικό με μαξιλάρια, όλα με τη σωστή απόσταση μεταξύ τους, με  κρεμαστές γιρλάντες και λαμπιόνια του τύπου «πλατεία του Χωριού» και βεβαίως - για αυτό θα πάνε όλοι- την πιο όμορφη θέα της Ακρόπολης. «Πιάτο» όπως λέγαν παλιά. Άνετο χωρίς να είναι εξεζητημένο.

Η καντίνα στο Ρετιρέ

Θα ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης, τον κορωνοϊό, τα χρέη στις τράπεζες και την εφορία, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, την οικονομία που από ό,τι λένε καταρρέει, τους τουρίστες που οι προφητείες λένε, ότι θα ‘ρθουν και θα μολύνουν τους πάντες. Όλα! Θα δείτε μια Αθήνα από ψηλά, όπως δεν έχουμε συνηθίσει να τη βλέπουμε, συνδυασμένη με το απαλό αεράκι της νύχτας, τα πιο όμορφα, ευγενικά και εξυπηρετικά κορίτσια και αγόρια πίσω από το μπαρ και στην ταράτσα, αλλά και τους θαμώνες… «ωραίοι σαν Έλληνες».

Τρυφερή είναι η νύχτα!

Στο Ρετιρέ σερβίρονται cocktails από την ομάδα του “Τhe Clumsies”

Το μπαρ έχει αναλάβει και επιμελείται, το έμπειρο team του “Τhe Clumsies”. Υπέροχα cocktails – δοκίμασα ένα apple martini πολύ καλό-, μια καλή επιλογή από αλκοόλ (ουίσκι, τζιν και τα συναφή), μπίρες και μια μικρή αλλά ψαγμένη λίστα από κρασιά: από τη Δράμα, το κτήμα Μανωλεσάκη, Σαντορινιά κρασιά από την οινοποιία Αρβανίτη και από τα Γιαννιτσά, κρασιά της οινοποιίας Χατζηβαρύτη – που δεν τα ήξερα: ένα λευκό από ροδίτη, ασύρτικο και sauvignon blanc, εξαιρετικό!

Άμα σας κόψει η πείνα έχει χάμπουργκερς. Λίγα αλλά καλά: ένα κλασικό Double Black Angus με cheddar, μαρούλι, μαγιονέζα και κέτσαπ, ένα με καπνιστή μελιτζάνα που λέω να το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα πάω, ένα με pulled pork (μαδημένη γουρνοπούλα δηλαδή), ένα Black Angus χάμπουργκερ, καπνιστή μαγιονέζα και τα συναφή που ακούγεται καλό.

Εκτός από cocktails, στο Ρετιρέ θα βρεις και νόστιμα burgers

Τη βραδιά που πήγαμε, εγώ πήρα ένα με κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα με λάδι τρούφας και τα συναφή που ήταν πολύ καλό και οι φίλοι μου αυτό με το τηγανητό κοτόπουλο, που φάνηκε ότι τους άρεσε. Το κερασάκι στην τούρτα των χάμπουργκερ, ήταν οι φρέσκιες τηγανητές πατάτες που τα συνόδευαν!!!

Το Ρετιρέ μένει ανοιχτό μέχρι τη 1 το βράδυ

Retire @ ERGON House by the Clumsies, Μητροπόλεως 26-28, 2100109090, ανοιχτό 5.00 μμ με 1.00 μετά τα μεσάνυχτα