Resto

Vassilenas Parkside: θερινό pop up στη ρομαντική πλατεία Μαδρίτης

Τραπεζάκια έξω, γεύσεις και κρασιά που δροσίζουν

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Vassilenas Parkside, το θερινό pop up του ιστορικού Βασίλαινας είναι μια μικρή όαση στο κέντρο της πόλης

Με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση λόγω του κορωνοϊού, τα εστιατόρια φρόντισαν να επεκτείνουν τον εξωτερικό τους χώρο (και ο Δήμος βοήθησε σε αυτό όσο και όπου μπορούσε). Άλλα άπλωσαν περισσότερα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, άλλα μετακόμισαν σε… γειτονικές πλατείες. Το ιστορικό εστιατόριο Βασίλαινας έχει την τύχη να βρίσκεται απέναντι από τις όμορφες-άγνωστες γωνιές της Αθήνας, την κατάφυτη, ρομαντική πλατεία Μαδρίτης! Έτσι, λοιπόν, στόλισε την πλατεία με λευκά τραπέζια, έβαλε γιρλάντες με χαρούμενα φωτάκια και δημιούργησε το Vassilenas Parkside, το θερινό του pop up.

Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης δημιουργεί ένα υπέροχο καλοκαιρινό μενού

Πίσω από το Χίλτον και την Εθνική Πινακοθήκη, η πλατεία Μαδρίτης δημιουργεί ένα φυσικό πράσινο «τοίχο». Είσαι στην καρδιά της Αθήνας, κι όμως δεν ακούς τίποτα άλλο πέρα από το θρόισμα των φύλλων και τις φωνές των πουλιών. Σε αυτό το δροσερό, καλοκαιρινό σκηνικό θα απολαύσεις ξανά τις πολλές διαφορετικές εκδοχές μιας υπέροχα δημιουργικής θαλασσινής παλέτας, μαζί με ένα ποτήρι κρασί από τις κορυφαίες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα ή ένα δροσερό aperitivo.

Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης στήνει ένα εμπνευσμένο summer retouch με κλασικές, ασυναγώνιστες γεύσεις του Βασίλαινας, ενώ παράλληλα δημιουργεί με απλά, ποιοτικά υλικά και πλούσια φαντασία νέες προτάσεις με ανάλαφρη επίγευση. Το ανανεωμένο μενού είναι σχεδιασμένο για να μοιράζεται, να ενώνει την παρέα μέσα από τις γεύσεις. Για αυτό ταιριάζει απόλυτα σε αυτή τη χαριτωμένη πλατεία, εκεί όπου μπορούν να συναντηθούν οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι παρέες και οι οικογένειες.

To ανανεωμένο μενού είναι φτιαγμένο για να μοιράζεται

Το Vassilenas Parkside ανοίγει λίγο πριν ο ήλιος δύσει, πρόθυμο να υποδεχθεί όλους όσοι θέλουν να τελειώσουν ιδανικά την ημέρα πίνοντας δροσιστικά aperitivo, συνοδεία χορταστικών tapas. Και παραμένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα για βραδιές γεμάτες καλοκαίρι, σε μία από τις ομορφότερες πλευρές του κέντρου. Οπότε, αν η επόμενη καλοκαιρινή σου βόλτα σε οδηγήσει προς τα εκεί, ευκαιρία να χαλαρώσεις με ένα ποτήρι κρασί κάτω από το δροσερό φύλλωμα ενός πλατάνου και μιας κουτσουπιάς…

Βρασίδα 13, Πλατεία Μαδρίτης, Όπισθεν Χίλτον, 210 7210501