Resto

Del Posto, το νέο ιταλικό της Βουλιαγμένης

Με σεφ τον Μιχάλη Ντουνέτα

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Del Posto είναι το νέο ιταλικό εστιατόριο της πόλης και έχει θέα τη θάλασσα

Μετά από όλο το σκηνικό επιστημονικής φαντασίας που ζήσαμε δύο πράγματα ζητάμε: 1. θάλασσα και ουρανό (…ή έστω μια ανοιχτωσιά). 2. Κάτι νόστιμο και comfort να μας βοηθήσει να τα αφήσουμε όλα πίσω. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, προσφέρει το νέο Del Posto, το ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο της πόλης που μόλις άνοιξε στην παραλία της Βουλιαγμένης.

Το μενού βασίζεται στις φρέσκες πρώτες ύλες

Κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, με φόντο το ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου και τον αττικό ουρανό για στέγη, το Del Posto είναι ταυτόχρονα εστιατόριο και café. Κυρίως, όμως, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του επιχειρηματία Βλάσση Σταθοκωστόπουλου και του πολυβραβευμένου σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και η πιο μικρή λεπτομέρεια δεν αφέθηκε στην τύχη.

Το (πλούσιο) μενού βασίζεται στα φρέσκα υλικά, εξυμνεί την απλότητα της μεσογειακής κουζίνας και παραδίνεται στη ζεστασιά που κρύβει το comfort food. Έχει σημασία να πούμε ότι τα πάντα, από τα ζυμαρικά μέχρι το ψωμί και τα κριτσίνια, είναι όλα χειροποίητα. Για να συνοδέψετε το γεύμα σας, θα βρείτε μια ενημερωμένη wine list με προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα, αλλά και πολλά cocktails.

Ο Μιχάλης Ντουνέτας, σεφ στο Del Posto

Αντίστοιχα, στο café θα βρει κανείς πολλές μεσογειακές προτάσεις, δροσερές σαλάτας, υγιεινά σνακ, φυσικούς χυμούς και smoothies. Και, φυσικά, ένας καφές στην άκρη της θάλασσας πάντα είναι μια καλή ιδέα…

Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, 210 9671770