Resto

Ο Μπούφαλος μόλις άνοιξε στην Κυψέλη κι έχει τέλεια burgers

Ζουμερά burgers στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μπούφαλος είναι το νέο μπεργκεράδικο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη μου δίνει πάντα την αίσθηση ότι βρίσκομαι σε κάποια αστική γειτονιά με το ρολόι του χρόνου σε περασμένη δεκαετία. Όχι γιατί της λείπουν οι χαρές της σύγχρονης καθημερινότητας, κάθε άλλο: μπαράκια, καφετέριες, το ωραίο μεζεδοπωλείο «Κυβέλη» – η πλατεία σφύζει από ζωή. Αλλά, να, σε ποια άλλη γειτονιά του κέντρου οι γείτονες αλλάζουν καλημέρες στα παγκάκια και η πιτσιρικαρία παίζει μπάλα κάτω από τα δέντρα;

Σε αυτή τη χαρούμενη πλατεία ήρθε τώρα να προστεθεί ακόμα μία νοστιμιά. Ο Μπούφαλος που μόλις τη Δευτέρα 25 Μαΐου ξεκίνησε τη λειτουργία του, κάτι μου λέει πως θα γίνει ένα ακόμη από τα στέκια της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Και πώς αλλιώς όταν εδώ σερβίρονται burgers σαν κι αυτό:

«Το burger είναι το φαγητό που μου αρέσει να τρώω περισσότερο», λέει ο Γιώργος, ιδιοκτήτης του Μπούφαλου και συνεχίζει: «Πάντα ψάχνω να βρω το καλύτερο όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό, κι αν κάτι μου λείπει από την Ελλάδα είναι αυτό: το τέλειο burger. Για εμένα, το τέλειο πρέπει να είναι χορταστικό, να έχει μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, πολύ ωραίο ψωμί και συνδυασμούς που δεν μπορείς να σκεφτείς ή να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι σου. Αυτό ακριβώς προσπάθησα να κάνω και στον Μπούφαλο». Και αυτό ακριβώς κάνει τα burger εδώ να ξεχωρίζουν, θα συμπληρώσω εγώ.

Μπούφαλος, το νέο μπεργκεράδικο της Κυψέλης

Για να καταλάβετε, ας ξεκινήσουμε από το ομώνυμο burger «Μπούφαλος» το οποίο απαρτίζεται από μπιφτέκι 220γρ., μπέικον, έμενταλ, αβοκάντο, πίκλα κόκκινου κρεμμυδιού, ντομάτα, σαλάτα, αρωματικό βούτυρο και σος Μπούφαλος, που φτιάχνεται εδώ, όπως άλλωστε και κάθε σάλτσα για κάθε burger. Συνεχίζω με το ζουμερό «Ντίξελ» που εκτός από το μπιφτέκι, περιέχει duxelles μανιταριών (κλασική παρασκευή μανιταριών σοτέ με κρεμμύδι, μπέικον και αρωματικά), κατσικίσιο τυρί chevre (!), κόκκινη λόλα και καπνιστή κέτσαπ. Δεν θα σας βασανίσω πολύ ακόμα, κλείνω με το Big Apple με μπιφτέκι από καπνιστή μοσχαρίσια μπριζόλα, sauerkraut μοτσαρέλα, ντομάτα και BBQ σος.

Εκτός από burgers, στον Μπούφαλο θα βρεις και επικά σάντουιτς
...αλλά και διάφορα ορεκτικά όπως αυτά τα πανσετοπαϊδάκια!

Εκτός από τα παραπάνω, έξι ακόμα λαχταριστά, καυτά burger σε περιμένουν για να ζήσετε μαζί μεγάλες συγκινήσεις. Αλλά όχι μόνοι σας.  Υπάρχει και παρέα… Στον κατάλογο θα βρεις επίσης τρία τεραστίων διαστάσεων σάντουιτς, αρκετά συνοδευτικά (τυρομπουκιές με πιπεριές χαλαπένιος, κοτομπουκιές, πανσετοπαϊδάκια και chicken hot pops, που ουσιαστικά είναι παναρισμένο κοτόπουλο σε μορφή… γλειφιτζουριού!), σαλάτες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και corn dog που σερβίρεται μέσα σε μια φρεσκοψημένη… βάφλα. Έχοντας όλα αυτά κατά νου, λοιπόν, καλύτερα να ξεκινήσεις για την Κυψέλη… νηστικός.

Το burger Ντίξελ που εδώ κάνει παρέα με ένα corn dog

Επτανήσου 13, Κυψέλη, 210 8238082, Fb: Μπούφαλος, Insta: mpoufalos