
Η La Pasteria της Κηφισιάς, ένα από τα αγαπημένα μου στέκια, μεταμορφώθηκε σ’ ένα μοντέρνο, χαλαρό χώρο που δημιουργεί ένα δυνατό αλλά και ταιριαστό συνάμα κοντράστ με το υπόλοιπο concept, αυτό της αυθεντικής, ζεστής, ιταλικής τρατορίας. Στη μέση ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι με κλασικές καρέκλες, η σέρα στο βάθος να περιμένει τους καπνιστές, όταν ο καιρός δεν επιτρέπει να κάθεσαι στα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο, δεξιά το μεγάλο μπαρ για να απολαμβάνεις cocktails ή ένα espresso στα όρθια. Μόλις μπαίνεις σε κυκλώνουν οι μυρωδιές από την ανοιχτή κουζίνα – όλες οι μακαρονάδες περνούν από το τηγάνι, με τη σάλτσα να γεμίζει την πάστα ουσία και γεύση, όπως παραδοσιακά κάνουν οι Ιταλοί.
O διάσημος Ιταλός σεφ Ettore Botrini, που επιμελείται τον κατάλογο, ανασκεύασε τη λίστα με τις πάστες με μεγάλη επιτυχία. Όπως λέει ο ίδιος, «η γαστρονομία ξεκινά από την καθημερινότητα και θα πρέπει να καταλήγει σε αυτήν. Ακόμα και αν μιλάμε για ανθρώπους με διαφορετικά γούστα, το μενού είναι έτσι δομημένο ώστε να βρίσκει ο καθένας το φαγητό του. Οι Ιταλοί, εξάλλου, συνηθίζουν να λένε πως γύρω από ένα πιάτο pasta συμφωνούμε όλοι». Η είσοδος της πίτσας στο μενού έκανε τη διαφορά και «πατάει» πάνω στη νοσταλγική μνήμη της οικογενειακής παράδοσης του Ettore. Ζύμη και απόλυτη ισορροπία πρώτης τάξης υλικών, ντομάτα, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο τα τρία συστατικά της τέλειας πίτσας.
Για πίτσα πήγαμε, αλλά δεν ξεχάσαμε τις παλιές αγάπες, κι έτσι παραγγείλαμε Ceasar’s σαλάτα, που στη La Pasteria την κάνουν υπέροχη. Συνεχίσαμε με τις αυθεντικές και νοστιμότατες πίτσες: τη Rucola, μοναδική στην απλότητά της με μόνα στολίδια τη μοτσαρέλα και την άγρια φρέσκια ρόκα, και τη Speziale, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο, σαλάμι μπέικον και μανιτάρια, πληθωρική και deli συγχρόνως.
Δοκιμάσαμε τα καινούργια πιάτα του Έκτορα Μποτρίνι και με χαρά διαπιστώσαμε ότι η La Pasteria τώρα σερβίρει και την αυθεντική εκδοχή της Carbonara με αυγό, όπως την τρώνε οι Ιταλοί! Για τους πιο μυημένους στην ιταλική κουζίνα, η αυθεντική Carbonara είναι ένα must πιάτο, ενώ για τους πιο κλασικούς θα προτείναμε την ελαφριά συνταγή Pasta Philadelphia al Fumo. Τα συνοδεύσαμε με ιταλικές μπίρες Moretti και όλα έγιναν για μας… σινεμά ο παράδεισος.Ο κατάλογος της La Pasteria δεν εξαντλείται σε πάστα και πίτσα, υπάρχουν πάντα επιλογές σε κρέας, κοτόπουλο και ψάρι. Τα γλυκά, κι αυτά στο ύψος τους: αυθεντικό tiramisu, panna cotta, torta cioccolato και gelati σε πολλές γεύσεις. Να πω, τέλος, πως υπάρχουν αρκετές ετικέτες λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών, υπάρχει όμως και κρασί χύμα, σε καράφα, αγιοργείτικο κόκκινο και λευκό chardonnay με σαββατιανό.
La Pasteria, Κασσαβέτη 9, 210 8085.607. Ανοιχτά κάθε μέρα 1 μ.μ. - 1 π.μ. τις καθημερινές, Π/Σ έως 1.30 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 20-25.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ, θα ευχαριστηθείς φαγάκι και μεζέδες μερακλήδικους
Διαχρονική επιλογή για όσους αναζητούν γνήσιες ελληνικές γεύσεις και ποιοτική εξυπηρέτηση
Και γι’ αυτό η Θεσσαλονίκη την έχει στην καρδιά της
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή παρέα, η εμπειρία θα ‘ναι αξέχαστη…
Φαγητό της θαλπωρής και σπιτική ατμόσφαιρα
Μέσα στο Semiramis, με ενδιαφέρον μενού και σαγηνευτική ατμόσφαιρα
Πόσο μακριά πας για έναν κεφτέ;
Εδώ τα πάντα ξεκινούν από τη ζύμη που ζυμώνεται και ωριμάζει καθημερινά, με μοναδικά άλευρα
Εδώ όλα είναι χειροποίητα και ψήνονται στα κάρβουνα
Φοβερές πίτσες στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου
Άνοιξε πριν ένα χρόνο, φέρνοντας κάτι διαφορετικό στη γειτονιά των Εξαρχείων
Ζεστή ατμόσφαιρα, νόστιμα πιάτα, το ιδανικό ραντεβού για τα μεσημέρια της Κυριακής
Ο executive chef David Buchanan έχει δημιουργήσει ένα μενού που αποτελεί ωδή στη γαλλική κουλτούρα
Ένας αντισυμβατικός πολυχώρος στου Ψυρρή
Κλασική ψησταριά, με όνομα καλό και κοσμαγάπητη στη γειτονιά
Μπορείς να το πεις fun κρεατερί ή μουσικό steak house, μια και το πάρτι μπορεί να αρχίσει και μια καθημερινή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.