- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η La Pasteria της Κηφισιάς, ένα από τα αγαπημένα μου στέκια, μεταμορφώθηκε σ’ ένα μοντέρνο, χαλαρό χώρο που δημιουργεί ένα δυνατό αλλά και ταιριαστό συνάμα κοντράστ με το υπόλοιπο concept, αυτό της αυθεντικής, ζεστής, ιταλικής τρατορίας. Στη μέση ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι με κλασικές καρέκλες, η σέρα στο βάθος να περιμένει τους καπνιστές, όταν ο καιρός δεν επιτρέπει να κάθεσαι στα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο, δεξιά το μεγάλο μπαρ για να απολαμβάνεις cocktails ή ένα espresso στα όρθια. Μόλις μπαίνεις σε κυκλώνουν οι μυρωδιές από την ανοιχτή κουζίνα – όλες οι μακαρονάδες περνούν από το τηγάνι, με τη σάλτσα να γεμίζει την πάστα ουσία και γεύση, όπως παραδοσιακά κάνουν οι Ιταλοί.
O διάσημος Ιταλός σεφ Ettore Botrini, που επιμελείται τον κατάλογο, ανασκεύασε τη λίστα με τις πάστες με μεγάλη επιτυχία. Όπως λέει ο ίδιος, «η γαστρονομία ξεκινά από την καθημερινότητα και θα πρέπει να καταλήγει σε αυτήν. Ακόμα και αν μιλάμε για ανθρώπους με διαφορετικά γούστα, το μενού είναι έτσι δομημένο ώστε να βρίσκει ο καθένας το φαγητό του. Οι Ιταλοί, εξάλλου, συνηθίζουν να λένε πως γύρω από ένα πιάτο pasta συμφωνούμε όλοι». Η είσοδος της πίτσας στο μενού έκανε τη διαφορά και «πατάει» πάνω στη νοσταλγική μνήμη της οικογενειακής παράδοσης του Ettore. Ζύμη και απόλυτη ισορροπία πρώτης τάξης υλικών, ντομάτα, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο τα τρία συστατικά της τέλειας πίτσας.
Για πίτσα πήγαμε, αλλά δεν ξεχάσαμε τις παλιές αγάπες, κι έτσι παραγγείλαμε Ceasar’s σαλάτα, που στη La Pasteria την κάνουν υπέροχη. Συνεχίσαμε με τις αυθεντικές και νοστιμότατες πίτσες: τη Rucola, μοναδική στην απλότητά της με μόνα στολίδια τη μοτσαρέλα και την άγρια φρέσκια ρόκα, και τη Speziale, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο, σαλάμι μπέικον και μανιτάρια, πληθωρική και deli συγχρόνως.
Δοκιμάσαμε τα καινούργια πιάτα του Έκτορα Μποτρίνι και με χαρά διαπιστώσαμε ότι η La Pasteria τώρα σερβίρει και την αυθεντική εκδοχή της Carbonara με αυγό, όπως την τρώνε οι Ιταλοί! Για τους πιο μυημένους στην ιταλική κουζίνα, η αυθεντική Carbonara είναι ένα must πιάτο, ενώ για τους πιο κλασικούς θα προτείναμε την ελαφριά συνταγή Pasta Philadelphia al Fumo. Τα συνοδεύσαμε με ιταλικές μπίρες Moretti και όλα έγιναν για μας… σινεμά ο παράδεισος.Ο κατάλογος της La Pasteria δεν εξαντλείται σε πάστα και πίτσα, υπάρχουν πάντα επιλογές σε κρέας, κοτόπουλο και ψάρι. Τα γλυκά, κι αυτά στο ύψος τους: αυθεντικό tiramisu, panna cotta, torta cioccolato και gelati σε πολλές γεύσεις. Να πω, τέλος, πως υπάρχουν αρκετές ετικέτες λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών, υπάρχει όμως και κρασί χύμα, σε καράφα, αγιοργείτικο κόκκινο και λευκό chardonnay με σαββατιανό.
La Pasteria, Κασσαβέτη 9, 210 8085.607. Ανοιχτά κάθε μέρα 1 μ.μ. - 1 π.μ. τις καθημερινές, Π/Σ έως 1.30 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 20-25.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.