Resto

Chefi: Το καλύτερο φαγητό του κόσμου φτιάχνεται με αγάπη

Και έχει μερικά νόστιμα μυστικά

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Chefi Boutique Restaurant στο Χαλάνδρι είναι ο παράδεισος του (κοσμογυρισμένου) foodie

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαι στο Chefi. Είναι ανάμεσα στα αθηναϊκά εστιατόρια που αγαπώ, κυρίως γιατί έχουν μια φρέσκια και ανεπιτήδευτη οπτική για το τι σημαίνει φαγητό. Το Chefi άνοιξε η Έφη Κότσαπα (μια άκρως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα για την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ) που αγαπάει τα ταξίδια όσο και το φαγητό. Αυτή ακριβώς η αγάπη είναι που αποτυπώνεται στο μενού του Chefi και τα κάνει όλα να μοιάζουν διαφορετικά. Κάθε πιάτο στον κατάλογο μοιάζει με ταξίδι που άρχισε στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά είχε ως τελικό προορισμό την Ελλάδα. Σε αυτό το κοσμογυρισμένο μενού οι γεύσεις της Ινδίας, του Μεξικού, της Κίνας, της Ιταλίας, της Αμερικής πετυχαίνουν πάντα τον τέλειο γάμο με την ελληνική κουζίνα.

Είχα ακούσει για το ριζότο χωριάτικη σαλάτα, το πιάτο-σουξέ του Chefi, αλλά δεν το φανταζόμουν έτσι. Στο τραπέζι σου φτάνει ένα πιάτο πραγματικός πίνακας, ένα ριζότο-αριστούργημα με κρέμα δυόσμου και μους φέτας, που έχει πράγματι ΑΚΡΙΒΩΣ τη γεύση χωριάτικης σαλάτας (!). Συνεχίσαμε δοκιμάζοντας τα νέα πιάτα όπως το γιουβαρλάκι θαλασσινών με κρέμα από φασόλια Πρεσπών και σπανάκι, το πεντανόστιμο κοτόπουλο ταντούρι με χούμους, ντομάτα και κόλιανδρο, αλλά και τον ολόσωστα ψημένο σολομό tataki που σερβίρεται με μαύρες φακές, mayo miso και μια βελούδινη μους κουνουπίδι-καρύδα. Το πιάτο αποκάλυψη όμως ήταν ο pulled beef μουσακάς με μελιτζάνα, κρέμα πατάτας και chutney ντομάτας… Αφιερώνεται σε όλους όσοι πιστεύουν ότι ο μουσακάς δεν μπορεί να γίνει καλύτερος από ό,τι ήδη είναι.

Ριζότο χωριάτικη σαλάτα

Στο μενού υπάρχουν πολλοί ακόμα πειρασμοί (έβαλα στο μάτι τα φρέσκα ραβιόλι φούρνου με σάλτσα παστιτσάδας, pesto ρόκας και γραβιέρα), που δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανένα. Πώς να αντισταθείς σε ένα μελωμένο χοιρινό με πορτοκάλι, ginger, σελινόριζα, κόκκινο λάχανο και σταφίδες, πώς να πεις όχι σε ένα κριθαρότο γαρίδας με chorizo και αγιολί σαφράν;

Με όλα αυτά τα νόστιμα, με ένα μπουκάλι υπέροχο κρασί (στη λίστα θα βρείτε πολλά διαμαντάκια του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα), αλλά και με τις τρομερές (να τα λέμε κι αυτά) μουσικές του Athens Voice Radio 102,5 η ώρα πέρασε κάτι παραπάνω από ευχάριστα. Όταν ήρθε η στιγμή του γλυκού κανείς δεν άντεχε ούτε μια μπουκιά ακόμα. Μέχρι που στο τραπέζι κατέφτασαν τα μικρά θαύματα: cheesecake με φράουλα,  mille feuilles με κρέμα πορτοκάλι και φρούτα του δάσους και ένας πραγματικός οργασμός σοκολάτας… Δεν λέω περισσότερα. Μόνο ότι «το καλύτερο φαγητό του κόσμου» είναι πάντα φτιαγμένο με αγάπη.

Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774, www.chefi.gr, Fb: @chefirestaurant