- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Το εστιατόριο του μουσείου Μπενάκη είναι ένα έργο τέχνης
Εξαιρετικό μενού, υπέροχη διακόσμηση, κουλτούρα παντού
Εικόνες από το εστιατόριο του μουσείου Μπενάκη που θα σε πείσουν να πας
Θεωρείται ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της Αθήνας και υπάρχει λόγος. Ο χώρος εστίασης του κεντρικού κτιρίου του μουσείου Μπενάκη έχει καταρχάς την πιο υπέροχη τοποθεσία, μία ανάσα από το κέντρο της Αθήνας αλλά έτη φωτός μακριά από την βαβούρα και το άγχος της αστικής ρουτίνας.
Πρόκειται για μία πανέμορφη αίθουσα με μοντέρνα και κλασικά στοιχεία, η οποία ανοίγει σε μία ευρύχωρη και άκρως εντυπωσιακή βεράντα με άπλετη θέα στον Εθνικό Κήπο και την Ακρόπολη. Η αύρα είναι άκρως αριστοκρατική και σίγουρα δίπλα σου θα δεις να δειπνούν θαμώνες υψηλού κοινωνικού status, στοιχείο που προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη φινέτσα στο μέρος.
Εδώ, μπορείς να απολαύσεις ροφήματα και σνακ από νωρίς το πρωί ενώ για το βράδυ σε περιμένει υψηλή και ταυτόχρονα προσιτή γαστρονομία με συνοδεία εκλεκτών κρασιών. Όλα αυτά με την υπογραφή του catering Δειπνοσοφιστήριον.
Το μενού περιλαμβάνει γεύσεις βασισμένες στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, έτσι ώστε να γίνεται γνωστή και αγαπητή στους εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται το μουσείο ενώ τα πιάτα εναλλάσσονται συχνά, ανάλογα με τα υλικά της εποχής. Ορισμένα αγαπημένα πιάτα που δοκιμάσαμε τον Σεπτέμβριο ήταν τα κολοκυθάκια ζουλιέν μαριναρισμένα με δυόσμο, γαρίδες και vinaigrette μοσχολέμονου και το φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα εστραγκόν και φλωμάρι.
Επιπλέον την διακόσμηση του μέρους έχει αναλάβει ο κορυφαίος ζωγράφος μας Αντώνης Κυριακούλης, από τα σου πλα και τους καταλόγους μέχρι και όλη τη μπορντούρα των τοίχων του χώρου.
Αξίζει η επίσκεψη!
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο: 10:00 – 18:00
Πέμπτη: 10:00 – 24:00
Κυριακή: 10:00 – 16:00
Τρίτη ΚΛΕΙΣΤΑ
Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας,
Τηλ. 210-367 1000 (κεντρικό κτίριο)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.