Balthazar
Resto

«Balthazar»: The place to be

Παλιό μαζί και νέο, μεγαλειώδες και ανάλαφρο, γιορταστικά glamorous όσο και γνώριμα αγαπημένο
43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 58
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Balthazar έρχεται πάντα πρώτο στις προτιμήσεις μας

Λοιπόν, τώρα που μπήκε για τα καλά ο χειμώνας, ήρθε η ώρα να σε πάω κάπου καλά και αμπιγέ, σε ένα μέρος που θα σε εισαγάγει μεμιάς στα δρώμενα της αθηναϊκής νύχτας και στην ατμόσφαιρα της φετινής σεζόν, που θα σε κάνει να αισθανθείς πως οι γιορτές έρχονται κι εσύ δεν θα λείπεις με τίποτα από τη χαρά.

Tο «Balthazar», παλιό μαζί και νέο, μεγαλειώδες και ανάλαφρο, γιορταστικά glamorous όσο και γνώριμα αγαπημένο, είναι για μένα η καλύτερη επιλογή για μια τέτοια εισαγωγή. Φέτος, ελαφρώς ανανεωμένο έτσι για την αλλαγή, παίζει με τα αξεσουάρ του (φωτιστικά που κατεβαίνουν από την οροφή, ποπ στολίδια στους τοίχους, μοντέρνα είδη art de la table, σουπλά και κατάλογοι), αλλάζει αρκετά το μενού του (του ίδιου υψηλού επιπέδου, περισσότερες κομψές, ultra metropolitan προτάσεις) και προσθέτει ακόμη πιο πολλή μουσική (που μετατρέπει κάθε βραδιά σε κεφάτο, απρόσμενο πάρτι).

Balthazar

Διάλεξε να κάτσεις στο μπαρ αν είσαι γλεντζές, στο κέντρο της μεγάλης σάλας αν είσαι κοσμικός, στις άκρες της αν δεν θέλεις να σε δουν (ποιος είσαι;), στη μέσα αίθουσα που κάνει λίγο πιο πριβέ αν έχεις καλέσει για τα γενέθλιά σου.

Balthazar

Διάλεξε να κάτσεις στο μπαρ αν είσαι γλεντζές, στο κέντρο της μεγάλης σάλας αν είσαι κοσμικός, στις άκρες της αν δεν θέλεις να σε δουν (ποιος είσαι;), στη μέσα αίθουσα που κάνει λίγο πιο πριβέ αν έχεις καλέσει για τα γενέθλιά σου.

M’ αυτά και μ’ αυτά, τη βραδιά που το επισκέφτηκα (καθημερινή) δεν έπεφτε καρφίτσα στο κατάστημα. Έτσι κάθισα στο μπαρ τελικά και πολύ ωραία δείπνησα (μέχρι φουαγκρά δοκίμασα με καραμελωμένα slices παντζαριού, αλλά και ρυζότο με ωραιότατα άγρια μανιτάρια, γαρίδες σε καρπάτσιο αγκινάρας και ψάρι με πουρέ πικάντικης μελιτζάνας) και ακριβώς μπροστά, στην πρώτη γραμμή του μετώπου –παρντόν, του τρελού γλεντιού– βρέθηκα.

Διότι το «Balthazar», αφού σε ταΐσει έτσι κομψά και σε ποτίσει (ξεκίνησα με dry Μartini ως είθισται, συνέχισα με Bιβλία Xώρα γιατί έτρωγα, τελείωσα με κίτρινη Olmega γιατί διασκέδαζα), το ’χει έθιμο και να σε κάνει να ξεφαντώνεις. Φέτος δε, ακόμη πιο πολύ.

Έτσι λοιπόν τη βραδιά που θα πας διάλεξε να κάτσεις στο μπαρ αν είσαι γλετζές σαν κι εμένα, στο κέντρο της μεγάλης σάλας αν είσαι κοσμικός, στις άκρες της αν δεν θέλεις να σε δουν (ποιος είσαι;), στη μέσα αίθουσα που κάνει λίγο πιο πριβέ αν έχεις καλέσει για τα γενέθλιά σου.

Όπως και να ’χει, βάλε τα καλά σου (ο όρος εδώ εκτείνεται σε μια γκάμα που επιτρέπει το σοφιστικέ, το trendy, το glamour, το sexy, το εμπνευσμένο casual, το εκκεντρικό, ό,τι θες βάλε, μας πέθανες), πάρε την παρέα σου την πιο κεφάτη ή έλα και μόνος σου –εδώ θα τους βρεις όλους– και αφέσου σε μια νύχτα χαλαρή, gourmet και ατμοσφαιρική, μια νύχτα που, να ξέρεις, μπορείς να απολαμβάνεις κάθε μέρα της εβδομάδας (εκτός Kυριακής), πληρώνοντας 30 με 45 ευρώ το άτομο με φαγητό. Mαζί σου και η υπόλοιπη Aθήνα.

Balthazar

Balthazar: Bουρνάζου και Tσόχα 27, 210 644121

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα