- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Aperio Cucina & Vino, νόστιμη Ιταλία στον Χολαργό
Αυθεντικά ιταλικά πιάτα και μια αυλή με δροσιές
Ένα νέο ιταλικό εστιατόριο στο Χολαργό που θα συζητηθεί
Τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη αξίζει να τα περνάς σε κήπους και ταράτσες. Κάτω από τα αστέρια, με δροσιά ή θέα, απολαμβάνοντας καλό φαγητό κι ένα ποτήρι κρασί με φίλους. Ένα τέτοιο βράδυ με έφερε στο Aperio Cucuna & Vino, το νέο ιταλικό στο Χολαργό.
Βγάζω φωτογραφία στην πολύ ινσταγκραμική είσοδο με την καμάρα, τα φυτά και τα φαναράκια και καθόμαστε -εννοείται- στην αυλή. Πολύ πράσινο, μίνιμαλ διακόσμηση, χαμηλός φωτισμός, χαλαρή ατμόσφαιρα. Ό,τι πρέπει για Τετάρτη. Η μίνιμαλ διακόσμηση με έμφαση στα φυτά συνεχίζεται και στο εσωτερικό του εστιατορίου με μεγάλα ξύλινα τραπέζια, industrial λεπτομέρειες και vintage αισθητική. Το καλύτερο το βρίσκεις στο πατάρι, όπου έχει στηθεί μια εντυπωσιακή, παραδοσιακή (και πλήρως λειτουργική) κουζίνα και ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι που σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου!
Είχα πάει "μιλημένη" για τα αυθεντικά ιταλικά πιάτα του Aperio και ανυπομονούσα να δοκιμάσω το ριζότο λαχανικών με κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριές και παρμεζάνα. Δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένη! Κι αφού ήμασταν μεγάλη παρέα, στο τραπέζι ακούμπησαν και τραγανές μπρουσκέτες-αδυναμία μου!-, σαλάτα με γαρίδες και πολύχρωμα τοματίνια, πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο σε κενό αέρος, αβοκάντο, τοματίνια, βραστό αυγό και μασκαρπόνε, μια πίτσα burrata φρεσκοψημένη στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο για τη λιγούρα κι ένα πλατό τυριών για να συνοδεύει το κρασί.
Κρασί είπα και εδώ να τονίσω πως το Aperio έχει αρκετές καλές ετικέτες ελληνικών και ιταλικών κρασιών, αλλά και κάποια ιδιαίτερα κοκτέιλ -τα οποία ταιριάζουν ακόμα περισσότερο με το καλοκαίρι. Με το γλυκό, ωραιότατο τιραμισού με τουίλ σοκολάτας, μαθαίνω ότι σερβίρεται καθημερινά και brunch, 10.00 με 13.00, το οποίο περιλαμβάνει piadina δηλαδή ιταλικό ψωμάκι με προσούτο, φύλλα ρόκας και τοματίνια, frittata, steak σάντουιτς και πολλά ακόμη λαχταριστά πιάτα. Κάτι πήρε το μάτι μου και για pancakes με κρέμα μασκαρπόνε και σιρόπι καφέ, αλλά θα πρέπει να επιστρέψω να δοκιμάσω και να σας πω. Πρώτα ζούμε, μετά γράφουμε.
Αν βρεθείτε Χολαργό και έχετε διάθεση για lunch break ή δείπνο με φίλους α λα ιταλικά, το Aperio Cucina & Vino είναι μια ωραία πρόταση. Buon appetito!
Λεωφ. Μεσογείων 258, Χολαργός, 2106542002, fb: Aperio cucina & vino
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλό φαγητό, καλές τιμές και μια πλατεία που μοιάζει με χωριό
Το νέο σποτ του κέντρου της Θεσσαλονίκης
Πάνω στην παραλία της Βάρκιζας σε περιμένει για φρέσκο ψαράκι και πολλούς μεζέδες δίπλα στο κύμα
Και πολλά ακόμα παραδοσιακά πιάτα της μανιάτικης κουζίνας
Το εστιατόριο-έκπληξη που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα
Σε περιμένει στην Αποστόλου Παύλου σερβίροντας φαγητό με ψυχή και θέα καρτ-ποστάλ
Στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη γίνεται το σώσε!
Εδώ οι άνθρωποι μαγειρεύουν με ό,τι τους δίνει το μποστάνι τους και η άγρια φύση
Λειτουργεί από το 1937 περνώντας από πατέρα σε γιο
Από κλασικά τηγανητά μέχρι ωμά θαλασσινά, εκεί θα βρεις εκλεκτούς καλοκαιρινούς μεζέδες
Ο πιο καλοκαιρινός λόγος για να έρθεις στον Νέο Κόσμο
Διαμονή με θέα στο λιμανάκι, φρέσκα ψάρια, παραδοσιακές γεύσεις και η αυθεντική πλευρά των Συβότων μέσα από μια οικογενειακή εμπειρία
Ωραία μεσογειακή κουζίνα και ακόμη ωραιότερα γλυκά
Από το μενού ξεχωρίζουν η γαριδομακαρονάδα, το κριθαρότο γαρίδας και τα κρέατα στη σχάρα
Δέκα ορόφους πάνω από το έδαφος σε περιμένει μια άλλη Αθήνα
Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ θα απολαύσεις specialty καφέ, δροσερούς χυμούς και αγαπημένα πιάτα brunch
Στεγασμένο σε ένα ιστορικό κτίριο του 1906 αναδεικνύει την γαστρονομική κληρονομιά του τόπου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.