Resto

Napul’ e, το σιτσιλιάνικο ρεστό της Μάγκυς Ταμπακάκη στη Βάρη

Τρώγοντας δίχως αύριο αυθεντικές ιταλικές comfort γεύσεις

Μαριάννα Μαρμαρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρήκαμε τον λόγο που φέτος το καλοκαίρι θα περάσεις ώρες ατέλειωτες στη Βάρη, τρώγοντας δίχως αύριο αυθεντικές ιταλικές comfort γεύσεις.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Μάγκυ Ταμπακάκη μπήκε στη ζωή μας, μας μοίρασε σε στρατόπεδα «we love Maggie» και «haters», όπως τότε με το δημοψήφισμα σε «ναι» και «όχι». Εγώ ήμουν στο πρώτο στρατόπεδο. Αν δεν το θυμάσαι πάτησε ΕΔΩ για να πάρεις μια γεύση. Του Αγίου Βαλεντίνου του ρομαντικού έφαγα για πρώτη φορά από τα χεράκια της κι η σχέση αγάπης επισφραγίστηκε πάνω από ένα πιάτο με ναπολιτάνικα κοκκινιστά κεφτεδάκια με κουκουνάρι και σταφίδες.

Ε, όταν έμαθα ότι επιτέλους κάνει το βήμα να ανοίξει το δικό της ναπολιτάνικο street food πήρα ό,τι φίλες είχα και δεν είχα, ντύθηκα σαν Ιταλίδα απ΄την Κυψέλη και πήγα στη Βάρη, στο Napul’ è Italian Comfort Food της. Την βρήκα μαζί με τον άντρα της τον Φραντσέσκο πίσω από τον πάγκο τους να κάνουν τα μαγικά τους. Ο Φραντσέσκο πληθωρικός και χαμογελαστός σε χαιρετά σε μισά ιταλικά, μισά ελληνικά, ε και κάτι ψιλά αγγλικά για να το… σπάσει και μόνο που δεν σε ταΐζει στο στόμα, ενώ η Μάγκυ σε καλωσορίζει προσφέροντάς σου ένα tarallo, μεγάλο τραγανό χειροποίητο κουλούρι γεμιστό με αμύγδαλα. 

Εντάξει, Μάγκυ μου, θα πάρω κι από αυτά τα taralli, αφού μου τα προσφέρεις...

Εγώ και η κοριτσοπαρέα μου δοκιμάσαμε από σαλάτες την panzanella con la burrata, και παρόλο που το είχε το παξιμαδάκι της εγώ πέρασα σε άλλο level κι έκανα βουτίτσα μέσα α λα ελληνικά με το γεμιστό με χοιρινά μάγουλα καρβελάκι casatiello, που το ζυμώνει η ίδια η Μάγκυ. 

Panzanella con la burrata

Η Μάγκυ ζυμώνει το casatiello

Εδώ τα casatielli έτοιμα,ζυμωμένα, ψημένα και λαχταριστά

Συνέχισα με το πιάτο που θα θυμάμαι για πάντα, με το πιάτο που θα λέω italian comfort food και θα κλαίω. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη frittatina di pasta, την τηγανιτή μακαρονάδα. Να πάρεις αυτή με την αντζούγια που κάνει τόσο όσο πικάντικη. Θα με θυμηθείς. Και να μην πεινάς, πέρνα από το Napul’ è, πάρε ένα ποτήρι κρασί και για μεζέ τη frittatina di pasta και θα με ξαναθυμηθείς. Αλλά πρόσεξε, μην τις φας όλες, να βρούμε κι εμείς τίποτα που πάμε, δοκιμάζουμε για σένα, μοιραζόμαστε μαζί σου τα μυστικά μας και μετά δεν βρίσκουμε τραπέζι να καθίσουμε.

Η frittatina di pasta, που σου έλεγα...

Η frittatina di pasta από άλλη οπτική και στο βάθος σισιλιάνικο κρασί

Αφού μου την προσφέρεις Μάγκυ μου, θα την πάρω τη frittatina

Δοκίμασα, συνοδεύοντας με άφθονο σισιλιάνικο κρασί, και gnocchi alla sorrentina, αλλά και το πιάτο- επισφράγιση της αγάπης μου με τη Μάγκυ, τα polpette alla napoletana (κοκκινιστά κεφτεδάκια) με κρέμα πατάτας.

Τα gnocchi alla sorrentina περιμένουν στη σειρά να φαγωθούν

Polpette alla napoletana με κρέμα πατάτας

Κι εννοείται πως, από τότε, πού με χάνεις πού με βρίσκεις τσουπ και βρίσκω ευκαιρία για λίγο italian comfort food στη Βάρη.

*Napul’ è Italian Comfort Food, Αναγυρούντος 34, 16672 Βάρη, 210 9655815

Facebook page: Napul' è Italian Comfort Food