Resto

Είναι τα σάντουιτς στο Two Guys τα καλύτερα της Αθήνας;

Πριν απαντήσεις δοκίμασε το Philly cheese stake sub

Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέσσερα μπιφτέκια τσιτσιρίζουν πάνω στην καυτή πλάκα. Λίγα εκατοστά πιο ΄κει το μπέικον βγάζει μυρωδάτους αναστεναγμούς. Φλερτάρει με τα μανιτάρια που σοτάρονται υπάκουα. Μερικές στιγμές αργότερα θα κυλιστούν όλα μαζί ανάμεσα σε δυο φέτες τρυφερού brioche, με μοναδικό σκοπό να σου δώσουν την ηδονή της πρώτης εκείνης μπουκιάς.  

Όταν παραγγέλνεις για πρώτη φορά το Mushrooms Melt Burger στο Two Guys, ξέρεις ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος με μπιφτέκι από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, διπλό cheddar, μανιτάρια, bacon, onion rings και chunky mayo. Όμως κάτι θα πάει. Θα το δεις στην πρώτη δαγκωνιά, όταν θα συνειδητοποιήσεις ότι εσύ και αυτό το burger δεν γίνεται να τραβάτε χωριστούς δρόμους στη ζωή. Κάπως έτσι αρχίζουν όλες οι ωραίες, δυνατές σχέσεις.

Two Guys. Δύο τύποι ανοίγουν το 2015 σε ένα εμπορικό στο Μαρούσι ένα αυθεντικό American dinner. Brunch κάθε μέρα και κάθε ώρα, pancakes που φτάνουν τον ουρανό, burgers που αγγίζουν τον Θεό, μα πάνω απ΄ όλα, αυτά τα κολασμένα sandwich. Subs Philly Style (με κρέας που σοτάρεται μαζί με λαχανικά, ψιλοκόβεται στην πλάκα και χωράει σε χειροποίητη χωριάτικη μπαγκέτα με μαγιονέζα και τυρί προβολόνε). Αλλά και Grilled Cheese Sandwich με φέτες ψωμιού που ψήνονται στην πλάκα με American Cream, βούτυρο και λιωμένο τυρί gouda στην εξωτερική πλευρά. Ό,τι και αν βάλεις ανάμεσά τους, θα σε πάει στον Παράδεισο.

Φταίει που ο Μιχάλης και ο Αλέξανδρος ζήσανε για χρόνια στην άλλη άκρη της Γης, την Αμερική. Είδανε και φάγανε από κοντά όλα αυτά που κάνουν τα σάλια μας να τρέχουν στις υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ. Κι έπειτα γύρισαν πίσω, για να μας ανοίξουν την όρεξη για πάντα.

Δεν έχει καμία σημασία να σου πω τα υπόλοιπα καλούδια του καταλόγου. Πρώτον γιατί έτσι κι αλλιώς θα σου γυαλίσουν όλα και θα υποκύψεις σε όλα. Και δεύτερον γιατί εδώ, ο κατάλογος είναι εντελώς ενδεικτικός. Στα αλήθεια μπορείς να τους ζητήσεις ό,τι μα ό,τι θες και εκείνοι να στο φτιάξουν. Ο κατάλογος υπάρχει μόνο για τους αναποφάσιστους, αλλά αν είσαι ένας από αυτούς, προτείνουμε να ξεκινήσεις με το Dignity, που θα διώξει μακριά και τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας που σου έχουν μείνει (ναι, αυτό σημαίνει ότι θα πέσεις με τα μούτρα).

Εδώ, οι φέτες ψωμιού ξεροψήνονται στην πλάκα με American Cream, βούτυρο και λιωμένο τυρί gouda, το οποίο όμως τοποθετείται στην εξωτερική πλευρά δημιουργώντας μια τυρένια κρούστα. Στο εσωτερικό θα βρεις κρεμμύδι, μανιτάρια και cheddar, για να αναστενάξεις διπλά. Σε ωκεανούς σιελόρροιας σε παρασύρει και το Chicken sub με στήθος κοτόπουλου, λαχανικά, μαγιονέζα και προβολόνε, από τα πιο κολασμένα σάντουιτς του κόσμου. Κάθε γεύμα που σέβεται τον εαυτό του στο Two Guys ολοκληρώνεται αποφασιστικά με βουνά από pancakes. Και εδώ έρχονται τα καινούρια stuffed pancakes, γεμιστά με μαρμελάδα (φτιάχνεται εδώ ανάλογα με τα φρούτα της κάθε εποχής). Τώρα τα έχεις δει όλα σε αυτή τη ζωή.  

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, 210 6000879, Fb: @twoguysathens


Φωτογραφίες: Αποστόλης Λεμπέσης