Resto

Ελλούδα, το καινούργιο της Αρχελάου θα γίνει το στέκι σου

Να σου κάνω μακαρόνια με κιμά;

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι τα τελευταία χρόνια από τις πιο hot γειτονιές του (σχεδόν) κέντρου της Αθήνας. Η πλατεία Προσκόπων με τα γύρω στενά και η Αρχελάου, ο πλατύς δρόμος με τις νεραντζιές και τις 60s-70s πολυκατοικίες, φουντώνουν κάθε τόσο το ενδιαφέρον του κοινού και με κάτι καινούργιο.

Τελευταίο απόκτημα της Αρχελάου είναι η Ελλούδα, εστιατόριο νέας εποχής,  προχτές, τη Δευτέρα πρωτάνοιξε τις πόρτες του. Ο χώρος είναι μεγάλος, φωτεινός, με ωραία έντονα χρώματα και arty πινελιές. Μεγάλες και όμορφες φωτογραφίες στους τοίχους, ξύλινα τραπέζια με παράταιρες, αλλά κομψές καρέκλες, λουλούδια, κι ένα μικρό…δάσος από κισσούς πάνω από το (σε στρατηγική θέση) μπαρ του χαρίζουν τη φίνα, εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα μιας χαλαρής καθημερινότητας.

Το καινούργιο, παρά τις ομορφιές του χώρου, ποντάρει κυρίως στη δύναμη της κουζίνας του. Η οποία προσφέρει πιάτα ελληνικά with a twist με προϊόντα μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, όλα σε τιμές πολύ προσιτές. Υπάρχουν αρκετές σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα με κρεατικά (πανσετάκια, συκώτι, λουκάνικο μαύρου χοίρου, σεφταλιές), αλλά και πιο πληθωρικές προτάσεις όπως τα, σε όλους λατρεμένα, μακαρόνια με κιμά. Ανοίγει κάθε μέρα και σερβίρει από τις 12 το μεσημέρι, τελευταία παραγγελία 12.30 το βράδυ, Κυριακή μέχρι τις 7 το απόγευμα. 

Αρχελάου 7, Παγκράτι, 2107231933/ 2107231834