- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°


Είναι τα τελευταία χρόνια από τις πιο hot γειτονιές του (σχεδόν) κέντρου της Αθήνας. Η πλατεία Προσκόπων με τα γύρω στενά και η Αρχελάου, ο πλατύς δρόμος με τις νεραντζιές και τις 60s-70s πολυκατοικίες, φουντώνουν κάθε τόσο το ενδιαφέρον του κοινού και με κάτι καινούργιο.
Τελευταίο απόκτημα της Αρχελάου είναι η Ελλούδα, εστιατόριο νέας εποχής, προχτές, τη Δευτέρα πρωτάνοιξε τις πόρτες του. Ο χώρος είναι μεγάλος, φωτεινός, με ωραία έντονα χρώματα και arty πινελιές. Μεγάλες και όμορφες φωτογραφίες στους τοίχους, ξύλινα τραπέζια με παράταιρες, αλλά κομψές καρέκλες, λουλούδια, κι ένα μικρό…δάσος από κισσούς πάνω από το (σε στρατηγική θέση) μπαρ του χαρίζουν τη φίνα, εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα μιας χαλαρής καθημερινότητας.
Το καινούργιο, παρά τις ομορφιές του χώρου, ποντάρει κυρίως στη δύναμη της κουζίνας του. Η οποία προσφέρει πιάτα ελληνικά with a twist με προϊόντα μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, όλα σε τιμές πολύ προσιτές. Υπάρχουν αρκετές σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα με κρεατικά (πανσετάκια, συκώτι, λουκάνικο μαύρου χοίρου, σεφταλιές), αλλά και πιο πληθωρικές προτάσεις όπως τα, σε όλους λατρεμένα, μακαρόνια με κιμά. Ανοίγει κάθε μέρα και σερβίρει από τις 12 το μεσημέρι, τελευταία παραγγελία 12.30 το βράδυ, Κυριακή μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Αρχελάου 7, Παγκράτι, 2107231933/ 2107231834
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ επιλέγεις το απόσταγμα, το κρασί ή την μπίρα σου και μαζί με αυτό καταφτάνουν στο τραπέζι σου και πιάτα-έκπληξη!
Μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, σαλάτες και φοβερά ορεκτικά, με πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς
Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με φόντο μια απίστευτη θέα
Προτάσεις βασισμένες στην παράδοση, με μια δημιουργική, σημερινή ματιά
Από ιχθυοπωλείο με ιστορία, εξελίχθηκε σε έναν ξεχωριστό γευστικό προορισμό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τα νόστιμα της θάλασσας
Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο για νόστιμα θαλασσινά. Είναι μία ολόκληρη ιστορία γεύσεων της θάλασσας
Το ψάρι, οι ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους
Εδώ κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού αναδεικνύεται δημιουργικά
Εδώ βρίσκεις πάντα φρέσκα και λαχταριστά ψάρια και θαλασσινά. Ωμά, αχνιστά, τηγανητά, μαγειρευτά, στη σχάρα, όπως ποθεί η καρδιά σου
Στο μενού θα βρεις νοστιμιές της θάλασσας που έρχονται απ’ όλο το Αιγαίο και σερβίρονται σε διάφορες μορφές
Το παλιό, το οriginal, το κλασικό ψητοπωλείο που τιμούν καθημερινά οι Αθηναίοι
Φιλικό, ανεπιτήδευτο, χαλαρό είναι το μεζεδοπωλείο που αγαπούν οι παρέες
Το εμβληματικό roof garden του Royalty Hotel Athens είναι ένα καταφύγιο για κάθε στιγμή της ημέρας
Το μενού δεν είναι ποτέ σταθερό, γιατί η φιλοσοφία εδώ είναι να σερβίρονται μόνο τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά
Φτιάχνεται από ολόφρεσκο κοτόπουλο, έχει χειροποίητο πανάρισμα, και σερβίρεται με σπιτικές σος
Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος εξερευνούν το street food
Η ελληνική παράδοση από μια σύγχρονη, δημιουργική ματιά
Μενού που επιμελείται ο σεφ Μιχάλης Μερζένης και signature cocktails από τον Αλέξης Κοντίνης
Εδώ θα γευτείς comfort αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.