- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Είναι τα τελευταία χρόνια από τις πιο hot γειτονιές του (σχεδόν) κέντρου της Αθήνας. Η πλατεία Προσκόπων με τα γύρω στενά και η Αρχελάου, ο πλατύς δρόμος με τις νεραντζιές και τις 60s-70s πολυκατοικίες, φουντώνουν κάθε τόσο το ενδιαφέρον του κοινού και με κάτι καινούργιο.
Τελευταίο απόκτημα της Αρχελάου είναι η Ελλούδα, εστιατόριο νέας εποχής, προχτές, τη Δευτέρα πρωτάνοιξε τις πόρτες του. Ο χώρος είναι μεγάλος, φωτεινός, με ωραία έντονα χρώματα και arty πινελιές. Μεγάλες και όμορφες φωτογραφίες στους τοίχους, ξύλινα τραπέζια με παράταιρες, αλλά κομψές καρέκλες, λουλούδια, κι ένα μικρό…δάσος από κισσούς πάνω από το (σε στρατηγική θέση) μπαρ του χαρίζουν τη φίνα, εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα μιας χαλαρής καθημερινότητας.
Το καινούργιο, παρά τις ομορφιές του χώρου, ποντάρει κυρίως στη δύναμη της κουζίνας του. Η οποία προσφέρει πιάτα ελληνικά with a twist με προϊόντα μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, όλα σε τιμές πολύ προσιτές. Υπάρχουν αρκετές σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα με κρεατικά (πανσετάκια, συκώτι, λουκάνικο μαύρου χοίρου, σεφταλιές), αλλά και πιο πληθωρικές προτάσεις όπως τα, σε όλους λατρεμένα, μακαρόνια με κιμά. Ανοίγει κάθε μέρα και σερβίρει από τις 12 το μεσημέρι, τελευταία παραγγελία 12.30 το βράδυ, Κυριακή μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Αρχελάου 7, Παγκράτι, 2107231933/ 2107231834
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.