- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Μυστικός Κήπος έχει και μυστική κουζίνα
Υπέροχα, δημιουργικά πιάτα σε μία από τις πιο ωραίες αυλές του Χαλανδρίου
Ο Δημήτρης και ο Σείριος είναι δύο νέα παιδιά που ήθελαν από πάντα να γίνουν σεφ. Γνωρίστηκαν στην κουζίνα ενός αθηναϊκού εστιατορίου πριν μερικά χρόνια. Από τότε είναι φίλοι κολλητοί. Ο Σείριος ήταν που έριξε την ιδέα: «Δεν κάνουμε κάτι δικό μας;». Άλλο που δεν ήθελε ο Δημήτρης. «Το όνειρό μου ήταν και είναι να μαγειρεύω ό,τι θέλω! Αυτό κάνουμε στον Μυστικό Κήπο. Ό,τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι το αποτυπώνουμε στα πιάτα μας», μου λέει και σκέφτομαι ότι ευτυχώς τα κεφάλια τους κατεβάζουν μερικές πολύ νόστιμες ιδέες.
Δεν θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβεις γιατί ονόμασαν το εστιατόριό τους «Μυστικό Κήπο». Από την είσοδο, που βρίσκεται σε μία από τις πιο κεντρικές οδούς του Χαλανδρίου, δεν βλέπεις τη μεγάλη αυλή. Δεν μπορείς καν να φανταστείς ότι εκεί, στο βάθος, σε περιμένουν λεμονιές, αναρριχητικά φυτά, μυρωδάτα γιασεμάκια και πέργολες. Όπως δεν μπορείς με τίποτα να φανταστείς και τα πιάτα που θα δοκιμάσεις.
Σε αυτή την αυλή που θυμίζει πλατεία γραφικού χωριού, σερβίρονται βλαχομπριζόλες 600-700 γρ. (για δύο άτομα), μοσχαρίσιο συκωτάκι σχάρας ή τηγανιά, πατάτες σκορδάτες με το μαϊντανό τους και την πικάντικη γραβιέρα τους ή φρέσκια φιλεταρισμένη σαρδέλα Χαλκιδικής ψημένη στη σχάρα. Σερβίρονται όμως και αυγοτάραχο Τρικαλινού με espresso, γκερεμέζι (πρόβειο μαλακό τυρί) με πικάντικη σάλτσα και μαρμελάδα μελιτζάνας, αγριογούρουνο στιφάδο, ακόμα και μοσχαρίσιο φιλέτο ταρτάρ... Με άλλα λόγια, η νοστιμιά και το ύψος μιας δημιουργικής κουζίνας εμφανίζεται από εκεί που δεν το περιμένεις.
Καθώς είμαι περίεργη για τη δημιουργική ρότα της (ανοιχτής) κουζίνας, διαλέγω κολοκυθάκια ποσέ με κρέμα πατζαριού, πέστο καρυδιού και κατσικίσιο τυρί, ζελέ χελιού με μανιτάρια από την Ιαπωνία, κρέμα από κολοκυθάκι και κράκερ... ποπ κορν, κανταϊφάκια με παστουρμά και τυρί (υπέροχα), ολόφρεσκα μανιτάρια King Oyster με φύλλα καπουτσίνου και πουρέ λευκού καρότου, μπιφτεκάκια με σάλτσα μετσοβόνε (τούτα εδώ ήταν ένα μικρό όνειρο), φάβα Φενεού με καπνιστό χέλι (ένα τέλειο πιάτο τόσο από άποψη ποιότητας όσο και εκτέλεσης) και τους εκ-πλη-κτι-κούς τηγανητούς γίγαντες που ήρθαν ξαπλωμένοι σε μια φίνα σκορδαλιά ντομάτας. Με καμία δύναμη μην τους παραλείψετε.
Ο Μυστικός Κήπος έχει και μυστικό κελάρι όπου θα βρείτε αρκετά, γνωστά και καλά κρασιά ελλήνων παραγωγών, εξαιρετικά αποστάγματα και μπίρες-διαμάντια (όπως η σαντορινιά Volcan, η Voreia και η αθηναϊκή Noctua). Αλλά το μεγάλο του μυστικό είναι η πεντανόστιμη και τόσο δημιουργική κουζίνα που σερβίρεται σε φιλικό χώρο, δεν έχει ανάγκη από περιττές φιοριτούρες και παρόλη την ποιότητά της κρατά τις τιμές όχι απλά προσιτές, αλλά πραγματικές.
Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, 2130370929
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.