- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στο γραφικό Ναύπλιο η μέρα ήταν βροχερή κι εγώ είχα χίλιες δουλειές σε διαφορετικούς χρόνους. Η λύση για μένα ήταν μια και μοναδική: Φουγάρο.
Το Φουγάρο είναι ένας νέος πολιτιστικός χώρος, που στεγάζεται στο πρώην εργοστάσιο «Ανθός» και από την ώρα που ανακαινίστηκε αποτελεί το στολίδι της αγαπημένης μου (δικιάς μου και πολλών άλλων) πελοποννησιακής πόλης. Διαθέτει πέραν όλων των άλλων και εξαιρετικό καφέ- ρεστό, οικείο σαν σπίτι, εξυπηρετικό πιο πολύ από σπίτι. Άνοιξα τον υπολογιστή μου- σε κάθε τραπέζι υπάρχει πρίζα να φορτίσεις, και βυθίστηκα.
Ζήτησα καπουτσίνο (που ήρθε με μπουκίτσες από μπράουνις) κι ένα τόστ, έμεινα καμιά ώρα διαβάζοντας, δουλεύοντας κι ακούγοντας σοφτ ωραίες μουσικές, κι έφυγα για να κάνω δουλειές και να επιστρέψω για μεσημεριανό φαγητό που είχα κανονίσει με φίλους. Λίγες ώρες μετά και σε πράξη…δεύτερη, ξανά στο Φουγάρο... Ο Marcus Wassler, ο Ελβετός σεφ που μετά από 15 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα έχει πολιτογραφηθεί Έλληνας, είχε ετοιμάσει για την ημέρα νοστιμότατο αρνάκι με αγκινάρες, στιφάδο, άγρια χόρτα σοταρισμένα με φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρωδικά και φέτα, ταλιατέλες με πέστο ρόκας και διάφορες άλλες νοστιμιές-το μενού αλλάζει πολύ συχνά. Όλα με πρώτες ύλες ψαγμένες, με λάδι από την παραγωγή του κτήματος και μυρωδικά από δικό τους φυτώριο. Όπως μου αποκάλυψε ονειρεύεται να φυτέψουν τα πάντα, ώστε να είναι όλα τα λαχανικά και τα ζαρζαβατικά, όλες τις εποχές, δικής τους παραγωγής. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν αυθεντικά κι απείραχτα όπως μας αρέσουν, και σε πολύ καλές τιμές, από 5-9 ευρώ.
Βρήκαμε στη λίστα των ποτών μεγάλη ποικιλία από οινοπαραγωγούς της Νεμέας, έτσι αφεθήκαμε στη γοητεία του αγιωργίτικου κρασιού. Συμπτωματικά, την ίδια μέρα υπήρχε ένα τημ από δημοσιογράφους της ΝΕΤ που γύριζαν την μετατροπή και την αξιοποίηση του βιομηχανικού χώρου. Από την ίδια εκπομπή είχαν γυρίσει προ καιρού, τα άδεια εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια της Αργολίδας, την ερειπίωσή τους.
Έτσι είχα τη χαρά να γνωρίσω την ιδιοκτήτρια και ψυχή του Φουγάρου, εικαστικό Φλωρίκα Κυριακοπούλου. Μου μίλησε για τη σύλληψη της ιδέας και την μετατροπή του εργοστασίου κονσερβοποιίας σε αυτό τον εξαιρετικό πολυχώρο. Μέσω του Φουγάρου επιθυμεί να μεταγγίσει την αγάπη της για την ποιότητα, το πάθος για την αισθητική των πραγμάτων και να προσφέρει κίνητρα για πνευματικές αναζητήσεις στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Όλα τα «κομμάτια» του Φουγάρου, η βιβλιοθήκη τέχνης και ανθρωπιστικών σπουδών, τα εργαστήρια, το cafe, το artshop, οι εκθεσιακοί χώροι, συνδέονται και αλληλοτροφοδοτούνται. Κινητήριος μοχλός η πλούσια δραστηριότητα σε εκδηλώσεις που περιλαμβάνει ποικίλα εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια που αφορούν τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες.
Μια βόλτα στο Φουγάρο σου ανοίγει άλλους ορίζοντες γι αυτό σου λέω βάλε φουλ τη μηχανή έρχεται η άνοιξη, ό, τι πρέπει για κοντινές βόλτες με πολιτιστικό ενδιαφέρον και στην…άκρη καλή και προσιτή γαστρονομία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.