Resto

Fish+chips αλλά...ελληνικά!

Άρωμα Αγγλίας στο Χαλάνδρι

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35797-78762.jpg

Μετράει λίγους μήνες στη γειτονιά του Χαλανδρίου αλλά το καινούργιο μαγαζάκι έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς φίλους σερβίροντας το πιο αγαπημένο αγγλικό street food. Μπορεί το ψάρι εδώ στην Ελλάδα να το έχουμε συνδυάσει πιο πολύ με θάλασσα και ουζάκι αλλά το "Fish + Chips αλλά... ελληνικά" μας στέλνει κατευθείαν Αγγλία. 

Μπαίνοντας στο μικρό αλλά χαριτωμένο και πολύχρωμο μαγαζί και βλέποντας τους δύο νεαρούς ιδιοκτήτες, τον Δημήτρη και τον Σταύρο, προσπάθησα να μάθω τα πάντα για αυτό το "βρώμικο" με ψάρι…Έτσι μου έλεγαν φίλοι «Λονδρέζοι» κάθε φορά που ρωτούσα να μάθω τι στο καλό είναι το περιβόητο "fish and chips". Επικοινωνιακοί και συμπαθέστατοι μου είπαν πως είναι φίλοι χρόνια, πως ο Δημήτρης ήταν φοιτητής στο Leicester της Αγγλίας, πως χρησιμοποιούν πρώτες ύλες ΑΑΑ ποιότητας, όπως φρέσκες πατάτες καθαρισμένες στο χέρι, ηλιέλαια για το τηγάνισμα που αλλάζουν καθημερινά, παρθένα ελαιόλαδα για τις σάλτσες και τις σαλάτες και πως φιλοσοφία τους έχουν… " το μικρό κέρδος από χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες".

Το κατάστημα δεν έχει τραπεζάκια, μόνο έναν πάγκο που μπορείς να κάτσεις να απολαύσεις το νόστιμο μπακαλιάρο σου, όπως και έκανα. Ο οποίος, είναι τραγανός και νόστιμος, σου θυμίζει λίγο της μαμάς όταν προσπαθούσε να σε πείσει να φας ψάρι. Εντύπωση μου έκαναν οι πραγματικά «σπιτικές» τηγανιτές πατάτες και η ταρτάρ σος που συνοδεύει, πολύ γευστικά πράγματι, το πιάτο. Λαχταριστά φαινόντουσαν τα fish burger και calamari strips, τα οποία όμως άφησα για την επόμενη φορά που σίγουρα θα ξαναεπισκεφτώ το μαγαζί. Μπορεί να μην έχει πολλά πιάτα να επιλέξεις αλλά είναι λίγα και καλά. Εξάλλου, ο Δημήτρης και ο Σταύρος είναι από αυτούς που δεν σε αφήνουν να φύγεις αν δεν είναι σίγουροι πως έμεινες ευχαριστημένος.

Έφυγα χορτάτη, έχοντας φάει νόστιμο ψάρι που κόστισε όσο ένα σάντουιτς από καντίνα.

Σωκράτους 2 (κεντρική πλατεία Χαλανδρίου), 210-6810135

n      n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.