Resto

Το ινδικό του μπάρμπα Τζωρτζ

Στα πακιστανικά «καλή όρεξη» είναι «ατσιά κανά»

Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δύο βήματα δρόμος από την A.V. είναι «Το ινδικό του μπάρμπα Τζωρτζ», και του οφείλουμε πως δεν έχουμε πεθάνει από λιμοκτονία, όταν η λιγούρα κατά το μεσημεράκι χτυπάει κόκκινο (ναι, στο χρώμα μιας από τις σος του).

Ο Τζωρτζ του τίτλου, στην πραγματικότητα είναι Γιώργος, και είναι παππούς του Έλληνα ιδιοκτήτη που ήταν μετανάστης στη Γερμανία. (Λογικό, ποιος θα εμπιστευόταν «Το ινδικό του μπάρμπα Γιώργου»;) Ξεκίνησε το 2005, μικρό και μωβ, και εδώ κι ένα χρόνο έχει επεκταθεί με μια διπλανή (πολύχρωμη) σάλα και σερβίρει και ελληνικά φαγητά. Εμείς όμως είμαστε του take away και πάντα πιστοί στα ινδικά σουβλάκια του. Με €3 σου φτιάχνει ένα τυλιχτό σουβλάκι- γκουμούτσα, που άλλο να το τρως και άλλο να το γράφεις (δες φωτό).

n

Στις παραγγελίες (δεν έχει ντελίβερι, οπότε αρχίζουν τα «πήγαινε εσύ», «μα, εγώ πήγα την προηγούμενη εβδομάδα») παίζουν σουβλάκια: Κοτόπουλο Masala (κοτόπουλο μαριναρισμένο με κόκκινη σος) ή Κοτόπουλο Barbeque (κοτόπουλο μαριναρισμένο με ροζ σος) ή Keabab με κιμά. Στις πολλές τύψεις χτυπάμε και κανένα Vegeterian: Πίτα σουβλάκι με διάφορα λαχανικά και πατατοσαλάτα ή Πίτα σουβλάκι με φαλάφελ και Reiter σος. Οι σος έχουν βάση το γιαούρτι και το χρώμα το δίνουν τα μπαχαρικά (κύμινο, κάρι κ.λπ.). Όμως όλο το κόλπο παίζεται στο φούρνο.n

Καίει στους 400°C και την πίτα (μμμμμμ…) την τοποθετούν στα εσωτερικά τοιχώματα για 30’’. Λίγο περισσότερο να μείνει έχει γίνει κάρβουνο.

Πάντως το μενού μετράει 36 πιάτα (+ 7 πιάτα με ρύζι), όλα σε ινδοπακιστανικές συνταγές δια χειρός του Πακιστανού σεφ Ναβίτ Ναζίρ (ο κύριος στη φωτό με την πίτα). Αρνί ή μοσχάρι (€8 έκαστον) ή κοτόπουλο (€6 έκαστον) είναι το βασικό υλικό του καθενός, όπου έχεις και διαλέγεις με τι είδους σάλτσα το θέλεις δεμένο: με ινδική καρύδα, με κρέμα yaba soya, με κάρι, με κίμινο, με καυτερή σάλτσα… Ο ουρανίσκος σου αποφασίζει.

n

Αυτό που μου αρέσει στο «Ινδικό του Τζωρτζ» είναι πως δεν πουλάει μούρη έθνικ, είναι έθνικ και το κυριότερο τίμιο στις τιμές του και στη νοστιμιά του.


Info: Μεσολογγίου 4, Εξάρχεια, 210 3826.505. 12.00-00.00