Resto

Spollati. Συνδυασμός Comfort με Gastro

Η ωραία καθημερινότητα ενός all day gastronomy bar resto

Ζιζή Σφυρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όσο κι αν το όνομά του μοιάζει ιταλικό, το «Σπολλάτη» προέρχεται από τη βυζαντινή ευχή «Εις πολλά έτη», η οποία χρησιμοποιείται και σαν «ευχαριστώ» ή «μπράβο». Συμφωνώ και στα τρία. Το Spollati all day gastronomy bar με τη ζεστή, urban ατμόσφαιρα το χειμώνα, τη γραφικότητα του πεζόδρομου της Αιόλου από την άνοιξη και μετά, τις ωραίες μουσικές (τζαζ, debop, swing, soul, funk, rock, fados μέχρι και κλασική), και κυρίως την ποιότητα του φαγητού του είναι μια εξαιρετικά ελκυστική πρόταση πάνω στην πολυσύχναστη πλατεία Αγίας Ειρήνης προορισμένη να τραβήξει… «εις πολλά έτη».

Ο λόγος που θα πήγαινα και θα ξαναπήγαινα (εκτός του ότι δηλώνω ερωτευμένη με τη σαλάτα με το φαγόπυρο) είναι η προσοχή και η σημασία ακόμη και στην τελευταία λεπτομέρεια με την οποία αντιμετωπίζονται  τα πάντα από τους ιδιοκτήτες. Δηλαδή ενώ το  μαγαζί είναι πέρασμα, η επένδυση που γίνεται στο ποτό  (κοκτέιλς από τον Σταύρο Τιτάκη) αλλά  και στο φαγητό (σεφ ο Γιώργος Ζευγολατάκος), είναι επιπέδου εστιατορίου grande. Και μάλιστα με πολύ-πολύ καλές τιμές, ενδεικτικά αναφέρω το burger από Black Angus 200gr στην τιμή των 8,5€.

Το μενού είναι μούλτι κούλτι όπως περιμένεις από ένα μπιστρό πόλης, προσαρμοσμένο όμως στις σύγχρονες τάσεις. Με το σκεπτικό της all day δράσης λοιπόν θα βρεις πρωινά, δεκατιανά, μεσημεριανά, σνακς και βραδινά πιάτα για όλα τα γούστα, που όλα, από το ψωμί μέχρι τα ντιπ και τις σος, τα παρασκευάζουν επιτόπου και είναι απολύτως φρέσκα και γευστικά. Και φυσικά υπάρχει μια μεγάλη λίστα από ποτά και πολύ καλά κοκτέιλς.

Κοκτέιλς από τον Σταύρο ΤιτάκηΚοκτέιλς από τον Σταύρο Τιτάκη

Στο Spollati μπορείς να διοργανώσεις επιχειρηματικά δείπνα, να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου, να κάνεις πάρτι κι ό,τι σου περνάει απ´ το μυαλό και να περάσεις πολύ όμορφα. Σου βάζω ιδέες γιατί είμαστε και μέσα στις Αποκριές…

Αιόλου 27, πλ. Αγίας Ειρήνης, 2155513004, κάθε μέρα από το πρωί