Resto

Kuzina

O chef  Άρης Τσανακλίδης δημιουργεί το νέο χειμερινό κατάλογο και προτείνει 2 πλήρη μενού μόνο με €15 και €19

ΤΕΥΧΟΣ 417
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31353-70564.jpg

Είναι βραδιές που η παρέα ζητάει μια «άλλη γεύση», μια πραγματικά καλή, δημιουργική κουζίνα. Και τότε η Kuzina γίνεται δεκτή παμψηφεί! Το αγαπημένο μας εστιατόριο βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, έχει το μοναδικό προνόμιο της άπλετης θέας στην Ακρόπολη και τον Ναό του Ηφαίστου, ενώ και το περιβάλλον είναι μοντέρνα κομψό και ταυτόχρονα πολύ πολύ ζεστό.

n

Στην κουζίνα της… Kuzina βρίσκεται ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Έλληνες chef. Ο Άρης Τσανακλίδης μάς εκπλήσσει κάθε φορά με τα πιάτα του – γεύσεις μοναδικές που συνθέτει με αυτό το ιδιαίτερο, κοσμοπολίτικο και ανεξάντλητο ταλέντο του. Αυτή την εποχή εμπνέεται από τις μυρωδιές και τα χειμερινά προϊόντα της ελληνικής γης. Και δημιουργεί έναν –και πάλι– ολοκαίνουργιο κατάλογο με χειμερινές γεύσεις και τοπικά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, παρακολουθώντας τα σημεία των καιρών, δεν διστάζει να επιλέξει αγαπημένες του συνταγές και να τις προτείνει σε τιμές κάτι παραπάνω από εξαιρετικές! Η χειμερινή κάρτα της Kuzina περιλαμβάνει πολλές νέες του δημιουργίες, όπου οι fusion πινελιές, οι διεθνείς γαστρονομικές τάσεις και οι μοντέρνα ελληνικές συνταγές έχουν σε όλες την τιμητική τους.

Highlight του καταλόγου είναι τα πλήρη μενού μόνο με €15 και €19, που φυσικά τα τιμήσαμε και με το παραπάνω! Άλλωστε, τα πλήρη μενού στην πιο «νόστιμη» τιμή περιλαμβάνουν διαφορετικές επιλογές σε ορεκτικό ή σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, ενώ το μενού των €19 έχει όλα τα παραπάνω συν ένα ποτήρι κρασί από τοπικό παραγωγό. Και τι δεν γευτήκαμε στην προχτεσινή μας επίσκεψη στο Kuzina… Πιάτα όπως κασουλέ από κοτόπουλο με πορτοκάλι, πράσινες ελιές και φασκόμηλο, βασιλοπούλα με πατάτες οφτές (μη ρωτάς, πάρ’ το οπωσδήποτε), πικάντικο τόνο με τζίντζερ και σος από σόγια και αγριόχρενο, ριζότο με τοματίνια, ρόκα, φέτα και απάκι. Κι αυτά είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί κάποιος να απολαύσει στη βασική κάρτα ή και στα πλήρη μενού. Φύγαμε χορτάτοι και απόλυτα ικανοποιημένοι, έχοντας συνδυάσει την ελληνική μαγειρική παράδοση με τις fusion γαστρονομικές τάσεις, ενώ πληρώσαμε για την εξαιρετική μας βραδιά εντελώς, μα εντελώς value for money…

n

Βασιλοπούλα ψητή με πατάτες οφτές


Kuzina Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240.133, καθημερινά από τις 12.30 έως τις 00.30 www.kuzina.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ