- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ονειρεύονται επιχειρήσεις που να πηγαίνουν καλά, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να επενδύουν κόπο, χρήματα και αισθητική. Είναι, νομίζω, οι νέοι… Δον Κιχώτες της Ελλάδας. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Bar Que, που βρήκε στέκι στην Ν. Ερυθραία, εκεί που ήταν το Hakasha.
Ο χώρος, φτιαγμένος από τους K-studio, είναι αυτό που λέμε industrial design, με ανθρακί χρώμα συνδυασμένο με μεγάλα τραπέζια, καρέκλες στο φυσικό χρώμα του ξύλου, και με τεράστια μαύρα φωτιστικά. Πρόκειται για ένα ωραιότατο bar-bistro και στο «φωνάζει» από την ώρα που μπαίνεις. Στο βάθος βλέπεις την τεράστια ανοιχτή κουζίνα, τόσο εξοπλισμένη που σε εντυπωσιάζει. Παίζουν γκριλιέρες, ειδικές ροτισερί, ξυλόφουρνος και χιλιάδες κουζινικά αντικείμενα: πιάτα ξύλινα, μαντεμένια, μπαχαρικά και μυριστικά, μικρές κοκότ (μαντεμένια κατσαρολάκια), πιάτα πορσελάνινα, σούβλες σερβιρίσματος που πάνω τους κρεμιούνται τα βγαλμένα από τη σχάρα κρεατικά σε μικρά σπαθάκια. Νομίζεις πως μπαίνεις στο τελειότερο σημείο για επίδοξους ντεγκουστατέρ και μάγειρες λούνα παρκ! Στη δεξιά μεριά συναντάς τη μεγάλη μπάρα και τα stands, όπου μπορείς να φας και να πιεις, ένα ακόμα λούνα παρκ με αλκοόλ, αφιερωμένο εξαιρετικά στους κοκτέιλ lovers.
Το «ψητό» στο Bar-Que είναι τα Ψητά (με ψι κεφαλαίο). Αφού ξεκινήσεις με τα ορεκτικά –στραπατσάδα καβουρμά, χούμους με πιτάκια, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γραβιέρα με καραμελωμένα φρούτα– κι αφού απολαύσεις τη σαλάτα σου –χωριάτικη, barque, πολύχρωμη με σπαράγγια και αυγό, κους-κους Έβρου με μέντα, σουσαμάτο κοτόπουλο και πορτοκάλι– θα βρεθείς στον παράδεισο… των κρεατοφάγων. Επιλεκτικά αναφέρω: burger βούβαλου, Texas bbq στη rotisserie, chuck roll ταλιάτα στη σχάρα, baby γουρουνόπουλο στον ξυλόφουρνο (για 2 ή 4 άτομα), αρνί καρέ επίσης στον ξυλόφουρνο, μπουτάκια κοτόπουλο στη σούβλα. Κι όλα αυτά, τα στην κυριολεξία «ω, ρε μάνα μου», τα συνοδεύεις με τηγανητές πατάτες, πουρέ, πιλάφι και αυθεντική coleslaw. Τους προσθέτεις και μια σος, όχι για να γλιστράει, αλλά για να νιώσεις τεράστια νοστιμιά. Είναι καταπληκτικές και εντελώς σπιτικές, δικές τους – béarnaise, bbq, μουστάρδα κρεμόνα και chilli sauce.
Τώρα, αν έχεις μπει στην Εδέμ του κρέατος κι εσύ πάλι επιμένεις να πάρεις κάτι άλλο, υπάρχουν σολομός με miso sauce στον ξυλόφουρνο και γαρίδες asian με wasabi sauce. Όπως και να ’χει πρέπει να κρατήσεις οπωσδήποτε χώρο για μους σοκολάτα ή ψητό ανανά.
Bar Que: Χαρ. Τρικούπη 127, Ν. Ερυθραία, 210 8002.201-2. Ανοικτό μεσημέρι - βράδυ 13.00-1.00, εκτός Δευτέρας που ανοίγει μετά τις 17.30. Κατανάλωση/άτομο € 25-35.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Η ωραιότερη θέα της πόλης στην κορυφή του ξενοδοχείου The Athenaeum
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.