- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Οι Αθηναίοι διασκέδασαν νομίζω στις γιορτές, αν και πιο περιορισμένα από ποτέ. Τα ρεφενέ ρεβεγιόν δώσανε και πήρανε και οι βόλτες από σπίτι σε σπίτι «φορέθηκαν» πολύ στο τέλος του 2011 και την αρχή του ’12. Παρ’ όλα αυτά, την έξοδο που δικαιούμασταν την κάναμε στο πάντα ατμοσφαιρικό Malvazia, έξοδος που πραγματικά αποδείχτηκε πολύ καλή επιλογή.
Ο χώρος είναι πολύ ατμοσφαιρικός και, αν κι έχει μικρύνει κατά μια αίθουσα, έχει γίνει ακόμη πιο cozy. Ντυμένος παντού με φυτά, σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε περιποιημένη χειμωνιάτικη σέρα, που πάνω της λάμπει ο νυχτερινός ουρανός της Αθήνας. Τα κεριά που καίνε όλη τη νύχτα συμπληρώνουν τη ζεστή ατμόσφαιρα. Φέτος έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία και στο μπαρ, που ενώ παλιά λειτουργούσε σαν χώρος αναμονής, τώρα δουλεύει και ανεξάρτητα, ειδικά τις βραδιές με ζωντανή μουσική και τις Τρίτες που φιλοξενεί βραδιές μιλόνγκα και μαθήματα tango.
Η κουζίνα του Malvazia έχει κάνει στροφή στα ελληνικά «πράγματα» κι έτσι γευτήκαμε μια κουζίνα που αναδείκνυε τα ελληνικά μυρωδικά και τα προϊόντα από την ελληνική ύπαιθρο.
Ορεκτικότατα ήταν τα χειροποίητα πιτάκια με ξινομυζήθρα Χανίων, αρωματισμένα με πιπερόριζα και σος εσπεριδοειδών, οι λουκουμάδες κοτόπουλου με κους κους, μπρόκολο και πέστο φρέσκου θυμαριού και οι αλά Κρήτη τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους και κρέμα ζεστού κατσικίσιου τυριού Μονεμβασιάς. Μύρισαν Ελλάδα τα πιάτα μας με τα ορεκτικά αλλά και με αυτά που ακολούθησαν. Γιουβέτσι με γαρίδες, κάππαρη και αυγοτάραχο Τρικαλινού, αρνίσιο κότσι στη γάστρα με πράσο και βαλσαμικό Καλαμάτας και χοιρινά φιλετάκια με λεμονοθύμαρο και πουρέ αρακά. Τελειώσαμε με ψητό μήλο με μοσχάτο Λήμνου γεμιστό με φουντούκια και κρέμα βανίλιας και με μους σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
Στο Malvazia αξίζει κανείς να πάει, εκτός από το φαγητό, και για τις μουσικές του βραδιές. Πιάνο, κιθάρα και τραγούδι από τους Βαγγέλη Ζούλα, Ζώη Πατέλη και Μπέλα Κασίμη που έχουν και μπρίο και ρεπερτόριο αφιερωμένο στις μουσικές του κόσμου – από κλασικά ιταλικά, γαλλικά και πορτογαλέζικα μέχρι ελαφρολαϊκά ελληνικά. Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου είναι πολύ ατμοσφαιρικά.
Αν κάποιος πάλι προτιμά ήσυχες βραδιές, από Τρίτη έως και Πέμπτη μπορεί να γνωρίσει την κουζίνα του Malvazia με ιδιαίτερα καλές τιμές. Με 19 ευρώ το άτομο, δύο άτομα μπορούν να απολαύσουν 1 ορεκτικό, 1 σαλάτα, 2 κυρίως πιάτα και 1 επιδόρπιο, διαλεγμένα από τον κατάλογο εκείνη την ώρα. Πολύ δελεαστική πρόταση για τους καιρούς που περνάμε.
Malvazia, Αγαθημέρου 1, Ρουφ, 210 3417.010. Κλειστά Κυρ.-Δευτ., τις άλλες μέρες ανοιχτά το βράδυ. Παρ.-Σάβ. ζωντανή μουσική. Κατανάλωση/άτομο € 22-28 χωρίς κρασί, Τρ.-Τετ.-Πέμ. € 19/άτομο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.