Resto

Kuzina

Ανανεωμένος χειμερινός κατάλογος και πλήρες μενού 4 πιάτων, μόνο με € 20!

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 373
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18700-40886.jpg

Η Kuzina, με το μοναδικό της location πάνω στην Αδριανού και με το αρμονικά στημένο αισθητικό της περιβάλλον, αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό στο περίφημο ιστορικό κέντρο για πολλούς λόγους. Είναι και ψυχολογική άλλωστε στις μέρες μας η ανάγκη να επιστρέφουμε στα σημεία που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά, να θέλουμε να θαυμάσουμε την Ακρόπολη, την αγορά του Ηφαίστου.

Ο Άρης Τσανακλίδης, περιπλανώμενος στις «κουζίνες» όλου του κόσμου, έχει εδώ και πολλά χρόνια δώσει δείγματα μαεστρίας στα πιάτα του, με την τόλμη του να «ανακατεύει» κουλτούρες και να τις μετατρέπει σε γευστικές εμπειρίες. Αυτή τη φορά, ο συνδυασμός της υψηλής του τεχνικής και των fusion επιρροών του με την ελληνική μαγειρική παράδοση έχει σαν αποτέλεσμα τον ανανεωμένο χειμερινό κατάλογο της Kuzina και την ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση ενός ολοκληρωμένου μενού 4 πιάτων, μόνο με € 20.

Ένα κυριακάτικο μεσημέρι, με μια λιακάδα αποζημιωτική για τη βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας, μια στάση στην Kuzina κρίθηκε απαραίτητη. Δοκιμάσαμε πιάτα από τον ανανεωμένο κατάλογο και τιμήσαμε δεόντως το ολοκληρωμένο μενού στη «νοστιμότατη τιμή»! Συγκεκριμένα, από το πλήρες μενού 4 πιάτων, απολαύσαμε τους λουκουμάδες με μους φέτας, άρωμα δυόσμου και σος ροδιού, που ήταν ό,τι έπρεπε σαν ορεκτικό. Η σαλάτα είχε μαρούλι, ντοματίνια, ρόκα και ξινοτύρι Μυκόνου, ενώ για κυρίως πιάτο, ανάμεσα στις επιλογές, ζητήσαμε κοτόπουλο με σύκα, σουσάμι και στραπάτασα πατάτας. Το επιδόρπιο ήταν μια υπέροχη μους μαύρης σοκολάτας με άρωμα μαστίχα και παραδοσιακό αμυγδαλωτό.

Από την ανανεωμένη χειμερινή κάρτα του εστιατορίου μάς άρεσαν το ψαρονέφρι με σος ροδιού και μαυροδάφνης, ψητά κυδώνια και φιστίκια Αιγίνης, και το ριζότο με παντζάρι, τυρί και μπέικον, ενώ όλα τα πιάτα τα απολαύσαμε με Αγιωργίτικο Παπαϊωάννου. Οι δημιουργίες του Τσανακλίδη, όλες με ολόφρεσκα υλικά, ήταν χρωματισμένες με παραδοσιακά χρώματα και είχαν την πρωτοποριακή γευστική πινελιά που σε κάνει να αναγνωρίζεις με τη μία τη μανιέρα του καλλιτέχνη.

Αφού έγινε η… μάχη των διασταυρωμένων πάνω από τα πιάτα πιρουνιών για να τα δοκιμάσουμε όλα, καταλήξαμε ικανοποιημένοι στο συμπέρασμα ότι ο Άρης είναι πραγματικός μάστορας και η Kuzina ένα εστιατόριο όπου μπορεί να απολαύσει κανείς μεγάλες γευστικές εμπειρίες σε προσιτές τιμές.

Kuzina, Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240.133, ανοιχτά κάθε μέρα 12.30-00.30

zsfyris@otenet.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ