Resto

Πέντε λόγοι για να φας στο Fuga

Ωραίες γεύσεις, κοκτέιλ και δροσιά σ' έναν από τους πιο όμορφους κήπους της Αθήνας!

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131709-299144.jpg

Έχει 38 βαθμούς, αποπνικτική υγρασία, λιώνω από τη ζέστη και ξεφυσάω γιατί σκέφτομαι ότι είναι ακόμα Ιούνιος και πώς θα βγει το καλοκαίρι στο καμίνι της πόλης. Κι έρχεται φίλη, από μηχανής θεός, να με πάρει κυριολεκτικά από το χέρι να πάμε να φάμε στον Κήπο του Μεγάρου, που τόσες φορές έχουμε συζητήσει και δεν έχω αξιωθεί να πάω.

Περπατάμε Βασιλίσσης Σοφίας, κίνηση, φανάρια, κόρνες, ζέστη, στρίβουμε στην Π.Κόκκαλη, μπαίνουμε στον Κήπο του Μεγάρου και ξάφνου νιώθω σαν να βρίσκομαι σε ένα παράλληλο σύμπαν. Η ησυχία, τα τριζόνια και τα κελαηδίσματα πουλιών, η δροσιά και οι μυρωδιές από τα βότανα και τα λουλούδια με ταξιδεύουν μακριά,  σε εξοχές δροσερές κι ολάνθιστες, και δίνουν στο βράδυ της Τρίτης μου άλλη όψη. Στο βάθος συναντάμε τη Fuga, μίνιμαλ και ρομαντική, έτοιμη να μας προσφέρει μεσογειακά πιάτα και μαμαδίστικες ιταλικές συνταγές.

image

Λοιπόν, αν έχεις επισκεφτεί τον Κήπο του Μεγάρου και τη Fuga θα τα ξέρεις ήδη. Αν πάλι όχι, να πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να πας...

1. Θα απολαύσεις γευστικά πιάτα όπως φρέσκα χειροποίητα λαζάνια alla bolognaise ή ριζότο alla Milanese υπό τους ήχους της φύσης και όχι της κίνησης των αυτοκινήτων.

2. Είναι υπέροχη εμπειρία να απολαμβάνεις το φαγητό σου στην καρδιά ενός τόσο εξωτικού μέρους το οποίο μάλιστα βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας.

3. Τα πρωτότυπα καλοκαιρινά του κοκτέιλ με βάση φρέσκα μυρωδικά από τον κήπο θα σε ενθουσιάσουν και θα δροσίσουν τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

4. Είναι η καλύτερη ιδέα για να συνεχίσεις το βράδυ σου μετά από ένα καλοκαιρινό concert στον Κήπο του Μεγάρου.

5. Το Sicilian semifreddo με καραμελωμένα καρύδια και γλυκόπικρη σάλτσα σοκολάτας είναι το τέλειο συνοδευτικό για να χαζέψεις το νυχτερινό έναστρο ουρανό και να φανταστείς ότι βρίσκεσαι διακοπές στο αγαπημένο σου μέρος.

Υ.Γ. Να ξέρεις ότι Δευτέρα με Τετάρτη παίζει ειδικό μενού «Summer in the City» , το οποίο περιλαμβάνει σαλάτα, πιάτο ζυμαρικών, επιδόρπιο και κρασί στα €24.

image

image

image

image

Για κρατήσεις 210 7242979


Φωτογραφίες: DOC TV Specials © 2016

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ